Температура вече 2 седмици..

• 413
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам бебче на 4ри месеца, което вече доста дълго време има температура. Не е висока и не е постоянна, но не мога да разбера каква е причината. От както се е родила меря от време на време температурата в дупето и винаги е била около 37.1 (до колкото знам при мерене ректално се вади 0,5)  На 1ви февруари забелязах, че е по-раздразнителна и реших да измеря температурата (отново е дупето), беше вдигнала 37.7/8 . Изчаках един/два дни, в които температурата постоянно играеше и отидохме при педито да я прегледа. Каза, че е хванала вирусче явно, имаше сополки и това било причината за температурата. Изписа лечение, сополите минаха, но температурата не.
Сутрин няма, към обяд вдига леко (37.5/6) вечерта понякога достига 37,9 и така всеки ден. Бебето яде, спи, смее се, няма промяна в характера, няма никакво други забележими симптоми, пускахме урина-чиста е.
На 10ти бяхме на преглед, педито каза, че е нормално бебетата да се лекуват по-бавно и, че температурата ще мине. Но вече е 16ти и тя продължава да се повишава от време на време. Не знам дали да се притеснявам…?
Да я заведа ли на преглед при друг доктор за второ мнение? И ако да-моля да ми препоръчате такъв в Пловдив!

# 1
  • София
За толкова дни температура никой ли не се сети една кръвна картина и едно CRP да пусне на това дете? Неадекватна Ви е педиатърката, по възможност намерете кадърен такъв и си пуснете изследвания.

# 2
  • София
При бебе ректална температура до 38 се приема за нормална. Особено привечер, когато не всички хора е по-висока с до половин градус.
И не е постоянна в рамките на ден.
Проследи телесната също.
Пуснете една кръвна картина ако е повишена и телесната температура (измерена под мишницата или на челото).
А това "педито" звучи отвратително.

# 3
# 4

И аз това си мислех, но няма наченки на зъби… а и не плаче изобщо

# 5
  • София
Ако има повишено слюноотделяне и венците са позачервени може да няма заченки, но зародишите са там и температурата може да се дължи на тях. Във всеки случай ако температурата се качи над 38.5 и се задъжи над 3 дни трябва да потърсите лекар. Нищо не пречи да му се пуснат едни изследвания и сега, но според мен не е нужно.

Общи условия

Активация на акаунт