Компромиси или граници, които са допустими (или пък не) в един дългогодишен брак

• 6 020
  • 184
  •   1
Отговори
# 75
Не е задължително свръх сексуален да бъде равно на непременно изневеряващ. Обикновено това си е до човека. Свръх желаното може да бъде насочено и към една жена, проблемът вече би дошъл ако има големи разминавания в либидото и сексът е твърде рядко. Не говоря за твърде рядко от през ден, а веднъж два пъти в месеца, докато другия иска всеки ден. Тогава краят е неизбежен или изневярата, от постоянното отхвърляне в партньора се натрупва много напрежение и лоши чувства, които се прехвърлят в други аспекти на връзката и всичко заминава постепено с времето. Такъв компромис също е неприемлив, без сексуална съвместимост няма пълноценна дългосрочна връзка
Точно така.
Много добро наблюдение.

# 76
По темата. Какво говори един мъж, че иска да направи и това, което наистина прави, са две различни неща.

Определено.
Казал-рекъл... Гледай го какво прави (или не прави).
На думи всички свалят звезди от небето, ти го гледай дали ще се наведе, за да ти откъсне едно цвете.

ПП А за килимите – по сталиновски. Няма килими, няма проблеми.
Който иска, да си ги чисти.

# 77
Имам си аз неща, с които компромиси не мога да направя, никога.
Да не съм приоритет, да ме  неглижират за сметка на роднини, близки, работа и хоби. Да ме зачитат, обичат и да ми го показват, с жестове и внимание.
Днес шефа ми вика: "Ейй тебе, ако не ге галят по косъма си звяр. "
Вярно е.

Последна редакция: ср, 18 фев 2026, 21:51 от happy doc

# 78
Приятелка днес ми каза, че съпругът и е отговорил грубо, поради което имат проблеми сега. Тя заяви че ако се случи пак да е груб с нея вербално, това е недопустимо за нея и ще се разведе. Адмирации за което.
Това е граница, която не трябва да бъде прекрачвана и е определено основателна причина за развод.
За съжаление повечето жени се примиряват с това и търпят, и с течение на времето става по-зле.

Значи няма питаме се какво става с този човек за когото сме се оженили ? Няма въпроси, отговори, интересн, споделяне, помощ ? Ей така просто ? И за какво жененето? За да направят интересно събитие да съберат роднини и да се покажат ли?
Аз все си мислих, че сме един за друг заедно. И ако някой има проблеми му се помага? Вече ако откаже помощ и не става - друг въпрос, но да не си мръдне човек пръста да поговори , да разбере, да предприеме нещо?

# 79
Нямам мнение по въпроса - до брак не стигнах, от известно време съм сама и много ми харесва.
Иначе, на базата на изключително лошия си опит в личен план, най-много ми допада формулировката на Chuby - не се смейте, моля, но смятам да си я запиша в..... имам си нещо като дневник със житейски съвети. За дъщерята.

# 80
  • Шоплука
Тюю и от мойте драсканици да има полза в това форум начи. Кат Ювенал се почувствувах начи.

Имах една колежка дето се разведе с мъж си след 7 години брак след първият и последният им скандал.
Какъв бент се е отпушил там не знам, ама направо строши стената и дойде потопа.

Аз това не го разбирам - като му набера на моя, свърта го на четери очи и точ в точ си казвам болката, понякога спорим, понякога се извинява, понякога аз се извинявам, понякога ми иде да грабна точилката, ма после ми мине и пак си го гушкам. Някси да се разведа за един скандал, требе нещо хюдж да е, да така да ми причернее и според мен, това е само връх на злините в дълбините.

# 81
Темата е странно зададена. Границите и допустимите компромиси се уточняват в началото на връзката. И когато са дълбоки и непреодолими - връзката просто не се случва.

Ако говорим за дългогодишен брак, рязкото появяване на проблеми, свързани с компромиси и преминаване на границите означава, че има сериозен проблем в комуникацията. Нещо не е било изговорено, нещо е било подтиснато. Затова - никакво премълчаване и трупане на недоволства, пълно изясняване на спорните въпроси, и максимална откровеност.

# 82
Преди доста години живеех с гадже с който наистина много се разбирахме и имахме прекрасна връзка, но той беше сприхав, не с мен, но с колеги и приятели беше имал доста сериозни караници.
Един ден се прибра вече изнервен от нещо и излезе на балкона да пуши. Там на сушилката беше останала една черна риза негова, която от слънцето беше избеляла. Аз съм била у нас цял ден и не съм я видяла.
Като скочи да ми крещи за едната риза... и аз го изслушах без да отговарям.
На следващият ден просто си събрах багажа и си тръгнах.
Беше ми  много тежко доста време. И той ме рърси и аз бях на ръба да се върна, но съм толкова щастлива, че не се поддадох..

# 83
  • София
Аз пък съм склонна да прощавам спорове за дреболии, стига да не сме си викали, обиждали, гонили и подобни.
Вече, ако увисне някой голям проблем от типа на финанси, жени, местоживеене, деца, предателство, интриги с роднини...

# 84
Не мога да си представя какъв би бил спор за нещо сериозно, ако ми скача така за една риза..

# 85
  • Somewhere far away
Сори,  и аз ще съм ядосана ако ми избелее  любимата черна риза.

# 86
Всеки е имал лош ден, дали скандал, дали ще се цупи, все е неприятно, но се случва. Вече как се държи с другите на мен ми е все тая, важното е как с мен се държи. Пък и ако не се държи толкова добре с останалите понякога има своите плюсове, няма чужди влияния, не го търсят за всяко нещо, няма интриги. Но то си е до светоглед, ако човек се чувства по-добре сам и е повече социопат, с такъв си се събира обикновено. За едни това което е добре, е лошо за други.

# 87
  • ВАРНА
Риза за един ден не избелява, колкото и да я пече слънцето. А ако му е много зор да си я беше прибрал полу суха.

# 88
За мен няма причина или извинение да крещиш на партньора си и да вдигаш скандали, колкото и да си ядосан..

# 89
Добре де, тия неща като сприхавост и прочие как не ги забелязвате още в началото? Тоя момък едва ли е станал сприхав изведнъж.

Общи условия

Активация на акаунт