Своята половин годинка чества НОЕМВРИйската дружинка

• 10 222
  • 286
  •   1
Отговори
# 60
Карил, аз си признах на мойто педи, че давам чат-пат вигантол, когато се сетя - ама аз един ден се сетя, два забравя....Тя нищо не каза. Ще продължаваме по две капки до другия месец, каза. Но е против увеличаването им. И затова,
Софи, внимавай с вигантола, тъй като от прекомерното му натрупване се получава оток в мозъка, справка мойто педи. Според нея е по-добре да е по-малко, но не и повече. А....
Ейнджи, вигантолът е витамин, тъй че нищо лошо не може да причини на очичките на бебо. Hug
Мишенце, наистина чудесна разходка в Париж. Айфеловата кула на мене не ми хареса през деня, а само през нощта. Денем и отблизо е много грозна купчина железа! А Сакре кьор и изобщо хълмчето Монмартр много ми хареса, най-много като че ли от местата, които посетих. аз ходих преди две години май че... В командировка със Сакса, та само за 4 дни, ама не се оплаквам - беше прелестно, обаянието на тоя град, духът му ми допадат много, чувствах се като у дома си. Макар че съм съвсем забравила френския, съвсем по друг начин се почувствах в тая държава. И аз имам снимка пред Мулен руж... Peace

# 61
Тати се прибра от работа и успешно ме замести в гледането на Дари, та имам време да попиша!   Party
Маша  Hug
Габи, не съм забелязала скок в растежа на бебка.  Rolling Eyes Употребяваме кашите на Милупа доста успешно. Безмлечната оризова е гадничка, изобщо не я тачим и направо си се отвръщаваме, когато попадне в устичката ни. За сметка на това, банановата каша я обожаваме и колкото съм направила, толкова излапва Даринчето, та дори после започва да скимти, защото иска още. Относно марките, реших да се водя от цената и след като свърши първата кутия на Милупа, купих пак бананова каша на Хумана, но за пореден път се оказа, че парите не винаги са водещите и отговарят на качеството на стоката. Пълен боклук, който се разтваря трудно, става на топченца, дори когато всяка лъжица се разбърква поотделно и се слага в току-що кипнала вода. Няколко пъти съм протягала ръка към Фризокрем, но се отказвах от покупката, много са смесени.
София е истинско съкровище, а с тази опашка е за изпапкване!  Heart Eyes
Относно захранването - 10 дена за въвеждане на един зеленчук/ плод ми се струва адски много време. 5-7 ок, ама 10 ..  Ако детето има проблем с дадена храна, реакцията би трябвало да се появи след 3-4 прием най-късно, когато количеството е по-голямо. Лично мнение. Peace
За кръщенето - Това лято ще бъде големият ден!  Flutter Когато бъдещата ни кръстница каже, че й е удобно, нали сме си избрали малко по-ангажирана и известна такава, та ще се съобразяваме ние. Не смятам обаче да го правя в някоя голяма църква, а по-скоро в нещо по-мъничко и китничко параклисче.  Simple Smile
За пореден път се убеждавам, че това що е ноемрийска мама или ноемврийче все е хубаво!  Peace Така ми се иска и на мен да присъствам на някоя срещичка, като тази пред НДК, ама нъцки.

Спокойна и приятна вечер, а през нощта само спящи мъници!  Hug

# 62
  • на странно място ......
AngelEyes виж това обяснено е подробно как се шие слинг с халки http://s-b.ca/content/view/13/36/ а тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=163167.0 е обяснено как се прави такъв като на Мишенце , аз имам този с халките и е адски удобен. Доколкото си спомням Ивиче също си беше шила може да питаш и нея по въпроса. Hug
Ние спряхме захранването защото се изринахме и след 10 дни пак започваме да видим колко успешно, много ме е яд защото беба тъкмо започна да харесва картофа  Mr. Green
За кръщенето няма да е тази година ще видим по нататък в годините когато се осъзнае, че е християнче  Hug
Карил аз вигантол също не давам от около 1 месец, а изпотяването доки каза, че е нещо съвсем нормално и не е свързано с рахит, поне при нас!!
Хайде лека от нас и много цунки на муцунките  Heart Eyes

# 63
За слинга - има снимки в албума и една по една стъпките как се шие, доколкото пък аз помня, щото го ших още в 6 месец сигурно...
За кръщенето - не знам кога ще е, но може и тази година. Сестричката ми се е нагласила за кръстница, та ще бъде уважено нейното желание  Peace
Вигантол и аз не давам поне от месец..
И пак за захранването - как въвеждате плодовете и зеленчуците - имам предвид примерно няколко зеленчука, след това няколко плода и в същото време зеленчуците си се хапват. После каши, същевременно въведените плодове и още зелечнуци.. месо кога и т.н...

# 64
за кръщенето не сме мислили сериозно - дати и т.н.
наши две приятелски семейства предложиха да съберем трите деца и трите са момчета Mr. Green Mr. Green Mr. GreenМоя Дани, Никола - 3 м. и Алекс - 9 м. и да ги кръстим едновременно в някоя черква, като след това да се почерпим в ресторантче. Може да го съчетаем с екскурзия до Рилския манастир, Рибарица, или пък ще го направим в София в Св. Мина. И най-вероятно ще е през май, живот и здраве...Ама само си приказвахме, де.
Едните ще са кръстници на другите, а другите на нас... Mr. Green..нещо такова Joy
ПОМОЩ!!! Дани не иска да яде вече на две хранения  Mr. Green Mr. Green Mr. Greenмай стачкува, че днес не е ял пуренце Laughingи съм изхвърлила 250 мл ..и повече новичко АМ #Cussing outПъпчив, не пъпчив утре ще му дам пуре Mr. Green
Жени,моя колежка вече работи и живее в Германия. Каза, че е захранила след навършени 6 месеца. Включили са бързо всички храни, даже и месо. За по 3-4 дни. И на момченцето нищо му няма...Та, май има различни традиции в различните страни..Ето в Америка - каши, в Италия ...кво беше newsm78..
Айде всичко най-хубаво до утре! Лека нощ!

# 65
Ами нали пък след 6 месец намалява нивото на хемоглобина в кръвта ( не разбрах само дали е за изключително кърмени бебета ) и е хубаво да се увеличи желязото и съответно да се хапва месце.. Аз съм решила за сега тази схема:
1. Оризова каша, каша от просо.
2. Зеленчуци
3. Месо със тези зеленчуци (пуешко и заешко)
4. Тук ми е чуденката, дали да не включа някое друго плодче някъде някак си между 2 и 3, или е хубаво да са въведени повече зеленчуци, не знам..

# 66
  • на странно място ......
jenny_b  ooooh! извинявай, ти ми беше показвала как се шие този слинг Hug, хиляди благодарности за което, извинявай че те пропуснах в поста си, а ти използваш ли го? За хемоглобина правилно си разбрала, само за изключително кърмените бебета, защото в АМ има желязо!!! Peace

# 67
Здравейте, мами  Hug

Sophi , защо кашата не повече от три пъти седмично?  newsm78 Аз давам каша, ама незнам дали много е пораснал, изглежда ми си все същия  Sick

За кръщенето - мислим да е това лято. И ние като Карил май ще се организираме повече семейства - ние, брат му на съпруга ми и техния бебок /2 месеца е по-малък от Алекс/ и две семейства, на които сме кумували. Едното бебе е на 2 месеца в момента, а другото е батко на година и 4 месеца. Ще се съберем доста хора, но все близки и мисля, че ще стане весело. Обмисляме да е на Бачковския манастир, но да видим дали ще се получи.

За Вигантола - аз си давам, дори по 2 капки. Рядко пропускам, примерна съм  Mr. Green

Друго, друго... не се сещам май.
Хайде лека и спокойна нощ!  Heart Eyes

# 68
Здравейте мамета!  Simple Smile

Жени, дай му на детето някое плодче след зеленчуците бе, момченце е все пак  Wink Сега сериозно, наистина мисля, че след като си въвела зеленчуцуте, можеш да вмъкнеш някой плод между храненията, ама да не е сок, а пюре.Месото мисля, че се въвежда след средата на седми(ненавършен) месец
Габи, аз ползвам кашите не Милупа и мисля, че на Теа й харесват, а и на мен(дояждам, ако нещо остане  Wink )Аз пък много харесах на Хумана ябълковата безмлечна, страхотна е и става много гладка като консистенция.Не мисля, че от кашите много дебелеят бебетата.Поне Теа яде от около 20 дена всеки ден около 100 мл каша и като я тегля в къщи, излиза че е наддала около 300 гр, което е съвсем нормално според мен.

Аз също вече не давам редовно Вигантола  Embarassed Май през ден, два го давам или като се сетя.Но вече е слънчево, а ние по цял следобед сме по слънцето, та не се притеснявам.

За кръщенето... мисле да е около годинката, но не сме го обсъждали кога и къде с таткото.

Хайде лека нощ и от мен!   bouquet

# 69
Здравейте мамета! Peace

Ей Карил, мерсаж за бързия отговор!  bouquet И аз вече съм в рима.... Joy
Мина, днес четах в майския брой на сп."Моето дете", че в дугия брой по случай 1-ви юни ще има дискче с детски песнички...ама ние мамета май най-добре си ги измисляме...точно за нашите си бебоци Heart Eyes
Исках да ти кажа също така, че преди месец подадах молбата до НОИ, за тояа кой ще ми ще ми плаща майчинските, НОИ или фирмата, сигурно си спомнчш моя загелпен случай, е сега чакам писменич отговор още от нои, но НОИ са ходили тези дни в службата ми и са казали, че тя трябва да ми плаща...та до август се уредих, от там нататк ми става сложното и май ще ходя на консултация с адвокат по трудово право... апропо, някоя мама да е такава? newsm78 Rolling Eyes

Нашия малък палавник оня ден си направи първата беля... Mr. Green  Mr. Green Mr. Green, уж бях сложила наделече от ръчичките му купата ми с таратора, ама той за секунда се присегна и бам цялата кунка в купата и стана едно мазалооооооооо, разтекоха се краставици по пода и покривката, ама така е като ми дожаля, че нервно мрънкаше и си го гушнах... Rolling Eyes

Нещо щях да пиша още, ама ниц, и на мене музата ми тича боса по перваза........... newsm78

Лека нощ и сладки сънища! Hug

# 70

Мишенце,
Видях, че си била със сленг на разходката. Дари много обича да стои по този начин, но в кенгуру, а вече коремчето й излиза отвън и след като те видях, се чудя дали да не си ушия едно подобно. Твоето купено ли е или ти си го правила? Би ли дала малко повече подобрности.  Simple Smile

Ето от тук съм си взела слинга, но тогава Лана още нямаше сайт. http://www.babysling-lana.hit.bg/index.html
Доволна съм много от материята и изработката. Страшно лесно е да се направи слинг-шал, но пресметнах че само покупката на качествен плат ще ми излезе същите пари. Имам и слинг с халки (сама си го ших), но този дългия  ми е по-удобен. Ники е доста едричък и дългия слинг разпределя по-добре тежестта и на двете рамена.

# 71
Само се включвам набързо да кажа за слинга - аз имам и такъв с халки - взех го от ПРОДАВАЛНИКА /той ми е по-удобен за кърмене/.
 Но ето този слинг http://www.snimka.bg/album.php?album_id=96274&photo=471  ми е страшно удобен за носене на бебето. Той е същият като на Мишенце, просто малко по-различно съм го направила отпред.
Та значи това не е истински слинг, а едно 5-метрово сари, донесено от Индия преди 20 год.
Което всъщност е оцветен тензух.
AngelEyes, вземи си 5 м тензух около 80 см ширина, боядисай го и това ще ти е слинга.  Peace Ако искаш, мога да ти пратя инструкции как се връзва.

Нашето голямо гардже днес имаше тържество в детската, игра мишка в една сценка. Толкова бяха сладки дечицата, че се просълзих, докато ги гледах.... Hug

И съм изтощена от емоции....

# 72
Здравейте,момичета!Разписваме се в новата тема с:
1.Имаме си зъбче-долен ляв резец!
2.София заспива вече сама в леглото си,т.е.излизам от стаята и остаям малка нощна лампичка и тя за 5мин заспива.Само допреди седмица това беше невъзможно и ето с търпение го надживяхме тоя период.
3.Каши не давам,защото наистина помпат и още един месец ще сме на плодове и зеленчуци!София яде дори пюрето от тиквички на Хип!От плодовете сме яли праскови,кайсии,ябълки,круши и сливи.Зеленчуковото измести обедното мляко,а на следващото хранене давам плодово+80-90 мляко.
4.Вигантол давам по три капки,защото сама усещам отзад меките ръбове на костите и ще продължавам така още месец.
5.Нашето кръщене ще е на Гергьовден в Сливен в църквата Св.София.Кумовете ни живеят там,ние ще отидем с още едно семейство и после малко тържество в ресторант.Ще спим в Сливен и се прибираме на другия ден.Влади също е кръстен на Гергьовден преди да навърши годинка.
6.През почивните дни си оставаме в Търново,а в понеделник ще пътувам до София,но за следващата четиридневка празници около 24 ще мръднем малко.Давайте идеи/Лайтблу ,била съм в Троян плаза,не е лошо,но в механите на Орешака готвят по-хубаво!

# 73
Добро утро, банда!
Айде днес аз да съм най-раннобудната! Mr. Green
От 1 седмица Теодор се събужда в 6 за хапване и след това игри, бърборене, а аз съм  Tired Бленувам за един дълъг и продължителен сън...Еееееех, мечти! Crazy Чувствам се много отпаднала! ooooh!
Иначе сме по цял ден на разходки...младежът ту спи (е, не повече от 40 минути), ту оглежда света около него, а сега любимото му занимание е да си хвърля играчките Simple Smile
За Вигантола - аз от около 2 седмици не му давам, макар че педито каза да изчакам поне до юни
За кръщенето - с мъжа ми си говорихме да е това лято, но конкретна дата и място не сме избрали
Нещо щях да пиша още, ама ниц, и на мене музата ми тича боса по перваза........... newsm78
Joy Joy Joy
raliar, честито ви озъбване! tooth
karil, много приятни емоции, добро настроение и усмивки в Рибарица! И ДА СИ ПОЧИНЕШ, ЧУ ЛИ!!! Hug

Слънчев ден, добро настроение и дълги разходки с послушни мъници!
lovekiss

# 74
  Добро утро,мамета HugАма си отстоявам приза за най-ранобудна Wink-е,когато успявам да се включа Wink
  Raliar,честито ви зъбче WinkА имаше ли някакви неразположения покрай изникването newsm78Не разбрах за следобедното хранене-даваш плодово пюре и после дохранваш с мляко,като общото количество е нейната доза,така ли?!?
  Аз реших от понеделник да почна с кашите на Фризокрем,пък да видим ThinkingБебка и бебко-педито каза не повече от 3 пъти седмично,защото много бързо качвали килограми бебоците-но както и тук,така и в други подфоруми прочетох,че не важи за всички деца-ще видя как ще се отразят на София и тогава ще реша дали да давам всеки ден или не Peace
  Жени,аз въведох първо зеленчуците-започнах с ранни моркови,после към тях прибавях картоф и т.н.-като с всеки нов зеленчук захранвах по 3-4 дни/10 ми се виждат множко Rolling Eyes/,сега вече бебунка изяжда по 120 гр.зеленчуково пюре+50 гр.АМ.Плодовите пюрета ги давам между първото и второто хранене за деня/може и следобяд-пак между две хранения/.Когато въведа кашите,ще давам предиобяд плодово пюре,следобяд-каша/а може и да прибавям малко от плодовото в нея/;аз,да ви кажа,не съм привърженик на кисели,кремчета и т.н. и мисля да пропусна тези десерти в менюто на София-предпочитам да й давам плодови пюрета,а по-нататък и пресни плодове пред нишестета Thinking
  За кръщенето-не съм мислила още,но може да го направим на 17.09-тогава София има имен ден,а църкви и манастири-бол покрай Търново,ще изберем по-нататък Peace
   За Вигантола-май ще го намаля,много ме е страх да не я предозирам,особено с целодневните ни разходки навън Confused

Общи условия

Активация на акаунт