Своята половин годинка чества НОЕМВРИйската дружинка

• 10 050
  • 286
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Леле много сте готини с тези пюрета. Дечицата са приказни (тук включвам и принцесата на Габи), а майките им изглеждат повече от добре Hug

Преди малко ми хрумна една идея - какво ще кажете да изпратим колажа на всичките ни бебенца в някое списание с надеждата да го публикуват! Така целият ноемврийски отбор ще е събран изцяло!

Ейнджъл измий хубаво оченцето с вода. За съжаление и аз съм хвърлила листовката.

# 31
Здравейте, момичета! Разписвам се в новата тема  Simple Smile

Виждам, че обсъждате нощното хранене - Марти от 3 дена си го върна, при положение, че още от края на първия месец си спи през цялата нощ. Давам му да хапне и си заспива, но аз съм в чуденка защо се получава така - дали не му стига млякото, защото съм на диета и активно спортувам, а той е единствено на кърма, дали са зъби, или просто минава през такъв период. Каквато и да е причината не съм си и помисляла да го оставам да плаче и да не му давам, но ми си иска да знам???

От няколко дена отделям по половин час да слушаме и пеем /аз припявам, а Марти слуша/ детски песнички - особено е впечатлен и се радва много шумно. Включвам и всякакви движения, пляскания, потропвания и се забавляваме активно. Марти от известно време казваше а-ма, а-ма, но снощи като го обличахме след банята си каза направо МА-МА. Направо се разтопих, въпреки че ми се струва малко неосъзнато.

Момичета, какво мислите за кръщенето на децата? На каква възраст смятате да ги кръщавате, как ще организирате самото тържество? Въпроса е естествено към тези, които имат намерение да кръстят децата си.

Буболинка, специални благодорности публично за приноса ти за моя подпис!!!

# 32
Не знам защо се направиха някакви изводи тук че си мъча едва ли не детето като не ми давам да яде през ноща не мога да разбера newsm78 Confused Още от първите дни след изписването ни от болницата успяхме да се откажем и то без много мъка от кърминето през ноща и това е. И аз продължавам да си мисля че това си е каприз и навик. ТРябва да има едно по дълга пауза межди хранинията- нощната за да си почива стумахчето. Но пък и от друга страна никое дете не е умряло както се казва от това че яде нощем или не. Просто въпроса опира до дете и до майка. А що се отнася до кърминето и ний сме изцяло на кърма, и Йоанна си я "изработва" а пък и това че не давам нощем не ми се е отразило на количеството мляко което имам.
Забравих вчера да честитя зъбките на малките сладирковци, да са им белички и здравички Grinning
Ще Следя с интерес темичката за кръщенето, и аз се чудя кога, как и каво ще правя newsm78
Приятен и слънчев ден на всички  bouquet

# 33
AngelEyes, и аз съм капала по погрешка Вигантола в окото, Дарко беше на 1-2 месеца. Нищо му нямаше, но и аз се притесних много.

# 34
  • София
Жени, за съжаления и аз съм изхвърлила листовката от капките. Но наистина в такива случаи се препоръчва добре да се изплакне очето. Може накрая да го почистиш и с преварена водичка или с лайка. Peace

Мина, ама моля ти се. Какво е малко помощ за приятел Hug За кръщаването - първо мислихме да е това лято, но с проблемите, които се създадоха около името на Алекс май ще го отложим за другото лято. Не ми се иска много да го отлагаме във времето. Иначе ще съберем близки роднини, естествено и кумовете, ще си минем ритуала в църквата, а след това ще се черпаваме както си му е реда Mr. Green Нещо такова ще да е, но още не съм го мислила в детайли.

Снимчиците на бебчетата и на техните майки наистина са супер.

blag, едва ли някой визира точно теб като се коментира нощното ядене на дечицата. Просто всичко си е до дете - едни още от първия месец се отказват от нощното хранене, а други виждам, че и но 3 годинки им е трудно.

# 35
Жени, и аз съм я хвърлила Sad но от презумцията, че това е витамин Д, а не някакво мазило, надали би причинило нещо, освен леко раздразнение. Аз бих изплаканала леко с водица. Виж в нета = може да има листовката някъде

Блак, просто ти си от щастливките със спящи бебенца. Никой не говори че има нещо лошо в това детето да спи или че трябва да будим бебетата за да ядат, а че като се будят-будят се и ги храним. Иначе и на мен ми се иска да спя повече... Shocked Лина си спеше и тя 2 месеца до 7 часа, ама взе че почна пак да се буди. Вие имате късмет  Hug

Мина, и аз мислех, че не и стига през деня кърмата, защото през деня много се разсейва. Така или иначе си наддава добре детето, даже много добре и спрях да се притеснявам. Напоследък почнах да я къпя по=късно и си ляга към 11 - 11.30 и така остана само едно нощно хранен към 5 часа..Да видим дали ще задържи на този режим. Ха дано Simple Smile

За кръщаването - искам на 1 година, но напоследък все си мисля, че май е по-запомнящо се, като детенцето е на 2-3 годинки. Вярно, че тогава повече плачат, ама е по-интересно също.

# 36
Ейджи НИЩО НЕ ПИШЕ ЗА ВИГАНТОЛА,  четох!току що
НИЩО НЯМА ДА МУ СТАНЕ НА ДЕТЕТО!! Накапи физ разтвор или хубаво наплискай с вода..Сълзи, защото е мастен витамин и докато не се е изчистил от очето, сигурно мъглее на окото...НЯМА СТРАШНО СПОРЕД МЕН!!!

# 37
...баси словореда съм сътворила в бързината да успокоя Ейнджи.. Joy

# 38
  • sofia
Снимките от срещата са много хубави......толкова ми се искаше да дойда, ама още влачим сополи.
На Теди снощи му напипах показало се зъбче отдолу... озъбваме се вече Mr. Green

За кръщенето - Борис го кръстихме на първия му РД, роднинско събиране направихме (първо и последно). С Теди мисля да процедираме пак така, но без роднинското събиране, а само приятелчета.

Ейнджъл, нищо не пише в листовката на Вигантола за подобни случаи, даже за поглъщане на повече количество нищо не пише. Просто следи да не се зачерви или възпали нещо очето, но не вярвам да се случи.

Софи и моя много хареса плодовите и аз затова се изкуших и дадох по половин бурканче направо.....ама по-добре недей, утре дай повечко.

Карил, приятно изкарване.....дано Дани спи повече от чистия въздух и да успееш да си починеш.

Благодаря ви за инфото за намалението на пюрета в Била,    bouquet  че аз оттам не пазарувам, но вчера го съчетах с ходене до доктор.

blag, едва ли някой визира точно теб като се коментира нощното ядене на дечицата. Просто всичко си е до дете - едни още от първия месец се отказват от нощното хранене, а други виждам, че и но 3 годинки им е трудно.
Hug Ако щете ми вярвайте, но най-силно съм искала детето ми да спи нощем, още преди да родя съм си го мислела......естествено ми се падна ревящо, пищящо насън и пр. екстри

# 39
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мами днес ще съм в Южен парк, ако на някой му се идва телефонът ми е 0888 710371

За нощното хранене - и аз мисля, че на тази възраст си е чист каприз и навик - трябва да има нощна пауза и се страхувам, че ако не оттуча Ема в скоро време да се буди нощем, ще си караме така до 1-ви клас, ако не и до гимназията. Навикът ще се затвърди и няма оттучване, просто кърмата ще се смени с боза, айрянче, кифла,  филийка посред нощ и т.н и аз ще съм хронично недоспала в следващите 15 години (шегичка, просто от 5 нататък Ема сама ще си се обслужва от хладилника  hahaha) Не, сериозно, не мисля, че е гладна през 1 час нощем, наистина си е навик да се буди, но ЩЕ БЪДЕ ИЗКОРЕНЕН.  Twisted Evil

[b]За кръщенето - мислим септември месец в Германския манастир - просто по-рано не можем, че ни е натоварена програмата с пътувания и т.н  Joy

А за намалените пюрета ви съветвам да гледате срока на годност - бях се засилила да купувам едни намалени пюрета в Кауфланд, но като видях срока на годност - изтичаше след по-малко от месец и не ги купих!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 40
  • София
А за намалените пюрета ви съветвам да гледате срока на годност - бях се засилила да купувам едни намалени пюрета в Кауфланд, но като видях срока на годност - изтичаше след по-малко от месец и не ги купих!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аз проверих - годни са съответно различните видове до месец март, май и октомври  2008г. Peace

# 41
  • София
Привет от нас!
Виртуална почерпка за 5-те ни месеца cheers cook
Поздрави на астралните близнаци София, Алесия и Никола  bouquet

Наш Борис хапна няколко лъжички морков с картоф + АМ, но без особен ентусиазъм. Сега си хапва десерта Mr. Green

Снощи спа зле, и аз покрай него, причината - неизвестна Thinking

И той си похапва нощем, аз нямам нищо против, т.е. имам, ама нямам намерение насилствено да го отказвам!

За кръщенето - Борис ще бъде кръстен католик по желание на баща му, майка ми е католичка и една леля на мъжа ми, те ще бъдат кръстници. Но кога ще стане това - не знам.

Листовката на Вигантола, за съжаление, не пазя.

# 42
За кръщенето - Ники смятам да го кръстим това лято като се приберем. Едва ли ще има роднински събирания, но ще си направим малък празник разбира се. Държа да е в новата църква в Смолян, много ми харесва.
Бобо го кръстихе на 2 месеца и 20 дена в БГ църквата във Виена. Самата служба толкова ми хареса, че съжалявах че нямаме камера. Няколко близки и това беше, мило и хубаво тържество.

# 43
Здравейтъе милички , набързо да се разпиша яче ако не съм аз не знам кой ще мете улиците на Пловдив .  Hug JoyВремето е страхотно , почти не стоим в къщи . Намерих се тук с едни приятели писатели и като върна Дуди от разходка и го сложа да спи , се емваме с Микеле по театри , кина и писателски вечеринки , ха ха ха . баба ми гледа Дуди . Дудко всичко си яде детето , но от биба , не ще лъжица и тва  е  newsm78 От както сме тук не иска да спи много много и вече съм замбирана от всякъде Sad от седмица не съм спала  #Crazyобаче ми е кеф тук Simple Smile
мъжа ми се примири , взе си седмица отпуска и утре идва при нас Simple Smile
Май това е от менн , простете ми , че чета на верев и не съм много активна , ама нали не съм в гадната София и съм като отвързана Simple Smile
Хайде цунки на всички и усмихнат ден !

# 44
Мацки,здравейте и от нас с Поли.Браво на малките ни медийни звезди.Честито на всички който ще се сдобият с нови жилища.Относно кръщенето,мисля да е на есен,когато Поли навърши 1годинка.Ще се съберем приятели и близки,ще минем и през черквата да ни кръсти дядо поп,както си му е редът,след това ще си направим малък празник,само се чудяще има ли проблем като само аз съм кръстена,а мъжо не е,май ще трябва да ходя до черквата да питам.Може да ми смеете,но вчера май бяха урочасали детенцето ми,цял ден рева,а като погледнах и червеното и конче на ръчичката и го нямаше,аз много,много не вярвам на такива неща,но май са истина.За нощното хранене,аз мисля,че това е много индивидуално за всяко детенце,не съм против него,след като бебчо има нужда от похапване нощем,защо да не го получи,няма да стой гладно  я,но мисля,че при повечето дечица е до навик,може би,ако въобще на 5 месеца бебчетата могат да имат някакви навици.Чао за сега,ще се храним и отиваме на разходка.

Общи условия

Активация на акаунт