Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 29

• 11 458
  • 375
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Да + сърбеж и зачервявания.

# 136
  • Замък сред облаците
Само ако е комбинация с обрив по корема от инжекциите. Не е задължително високите еозинофили да е към фракси реакция. Една приятелка се оказа че към абофолик реагира бременна, обрив и сърбежи по цялото тяло, колената и лактите.

# 137
Здравейте! Бременна съм в 34 г.с. с близнаци. До сега албумин в урината не ми е изследван, само в кръвта като стойностите в кръвта винаги са били във референтни граници, но повече в долна граница.
Днес в урината ми излезна Албумин 30 mg/L, при реф. ст-т 0-20 и леко се притесних.  Белтъкът е отрицателен.
Кръвното ми е нормално – 110/60, нямам главоболие, не бих казала, че имам отоци кой знае какви, според мен съвсем леки и нормални за края на бременността. Ето и резултатът от днес:

Освен това, през последните два месеца при обикновено изследване на урина често излизат различни отклонения, въпреки че я събирам вкъщи в стерилен контейнер и спазвам всички изисквания за хигиена. Когато обаче пусна и стерилна урина, резултатите винаги са чисти. Микробиология на влаг. секрет също е чист.
Нормално ли е това леко завишение на албумина? Напоследък доста наблягам и на белтъчена диета, което не знам дали също не дава отклонение в урината. Ще го коментирам с АГ в сряда, но леко се притесних.

# 138
Момичета, за д-димер нали нямаше значение дали е на гладно?
Днес го пуснах след закуска и излезе много висок, дори и за втори триместър - 2,3mg/ml. Преди 3 седмици точно беше в норма (тогава бях на гладно), дори към долна граница и започнах да се съмнявам. Утре ще пускам Анти Ха и ще питам в лабораторията и за евентуална грешка.

# 139
  • Sofia
Няма значение дали е на гладно.
Но за този д-димер трябва консултация.

# 140
Благодаря! Направих веднага онлайн консултация с хематолог и ми назначи АнтиХа утре и след това ще ми каже как да продължа.

# 141
Момичета, аз съм на терапия с Фраксипарин 0.4 от самото начало на бремеността ми. В момента съм в средата на 12та седмица.
Днес си правих изследвания и АнтиХ ми излезе на долната граница, въпреки че съм в норма. Утре мисля да се консултирам с хематолога си, но според вас има ли нужда от увеличаване на дозата ?

# 142
  • София
Според мен изчакай следващата контрола след месец. В момента показанията са ти почти като за небременни. 🍀

# 143
Здравейте! Не знам дали е правилната тема, но съм след биохимична бременност. Днес бях на преглед на 6-ти ден от МЦ, но АГ ми каза, че лигавицата ми е тънка (май тънка каза) и е добре след 15-ти ден да приемам 10 дни Дуфастон. Наша съфорумка обаче ми спомена, че Дуфастона може да е проблем при тромбофилия. АГ е наясно с мутациите ми, но се чудя сега възможно ли е да ми е объркала терапията като е изключила в края на прегледа, че имам мутации. Какви може да бъдат рисковете, ако проведа изписания курс с Дуфастон?

# 144
  • Sofia
А какви са мутациите? Високорискови ли са?

# 145
Доколкото съм наясно - не. Прилагам ги за всеки случай:

# 146
  • Sofia
Аз мога да споделя само за високорисковите мутации - дуфастон е противопоказен при наличие на високорискова мутация (Фактор 2 или фактор 5). А ако е нужно да се приема, то трябва да е на фона на антикоагуланти. Било то и за няколко дена.

За другите мутации не мога да се изкажа.
Хубаво е да се прецени съотношението полза-риск, доколко е належащ приема му. Аз лично не бих рискувала заради трите мутации PAI, FBG и ITGA2.
Може би е добре да се консултирате с хематолог, който работи с бременни с Тромбофилия.

# 147
А конкретно Дуфастон ли е проблема? Питам, за да знам дали да искам смяна или изобщо не трябва да приемам никакъв прогестеронов препарат. Защото моето АГ държи, че ще имам нужда преди да пристъпя към нови опити за бременност.

# 148
  • Замък сред облаците
Да, дуфастон е синтетичен и прави бели. Генерално и с биоидентичен (утрогестан, циклогест) е редно да се приема терапия. Моят съвет е утрогестан плюс АП след О да обсъдиш с докторката, а при положителен тест обичайната терапия.

# 149
Ами съдейки по риска, на който ме излага докторката, просто няма да приемам прогестерон щом и при двата има опасност. Има ли смисъл да се консултирам с хематолог в това положение или е по-добре да излъжа АГ-то, че съм приемала и да се приключва?

Общи условия

Активация на акаунт