Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 29

• 16 607
  • 579
  •   1
Отговори
# 570
Високите нива на Д-димер, понякога могат да се дължат и на бременността. Според мен няма нищо притеснително, но за най-сигурно обсъдете резултатите с лекар.

# 571
Здравейте! В 24г.с. съм, бебето върви със седмица напред.  Това са изследванията от този месец. Поставям си Клексан 0.4. Ако може да погледнете стойността на Д-димера изглежда завишена, а според таблицата на първа страница за тези седмици трябва да бъде по-висок. Не си пускам Анти-Ха, тъй като си поснавям инжекциите вечер и лабораториите при нас не работят. Пусках го сутринта, но ми казаха, че няма смисъл щом не е след 4 часа от поставянето на инжекцията.

Консултирай се с лекар най-добре. Аз след два месеца пусках изследвания, точно в този период, и след втория месец с висок Д-Димери, ми увеличиха дозата на фраксипарин на 0.6. Лекарят ми обясни, че е заради качването на килограми.

Аз имам друг въпрос. В момента съм в 33седмица. За момента с АГ говорим за естествено раждане, но как седи положението със спирането на фраксипарина в този случай? След две седмици имам час и при хематолог, но искам да разбера принципа.

# 572
На мен д-р Тончев ми каза 24 часа преди раждането и след това да го продължа още 10-15 дни.

# 573
Здравейте! На клексан 0,4 съм през цялата бременност и след раждането. Пуснах контрола 4 седмици след раждането:
Д-димер-0,35
Фиброниген-3,22
Аптт-92!!

През цялата бременност завишен беше д-димера, а другите две си бяха ок. Това дали е от самото раждане и това, че още се чистя от лохиите? По това, което четох, високо аптт може да се дължи на прекаляване с клексан, а не обратното.
При вас как беше положението след раждане?

# 574
На мен д-р Тончев ми каза 24 часа преди раждането и след това да го продължа още 10-15 дни.

На мен той ми каза 12ч преди раждането, но чуденето ми е, как точно да го изчисля при положение, че е естествено раждане и не се знае кога ще започне

# 575
Здравейте! Предстои ми инвитро процедура и имам хомозиготен PAI и хетерозиготен ACE I/D. Консултирах се с двама хематолога, като единия назначи Клексан 0.4 като първата инжекция трябва да е в деня на трансфера и да продължи през цялата бременност при положителен тест, а другия ми назначи Клексан 0.6, като отново първата инжекция е в деня на трансфера и каза 4 часа след нея да изследвам Анти Ха фактор и ако е в норма да продължа с Клексан 0.6. В голяма чуденка съм кой ит двамата да послушам. Първият доктор беше категоричен, че се започва от 0.4 мл и не трябва да поставям доза от 0.6 мл. Ако може да споделите и вашето мнение и опит?

# 576
  • Sofia
По принцип, ако няма някакви отклонения в показателите на кръвосъсирването, наистина се започва с по-ниската доза.
Но доколкото знам дозата зависи и от килограмите.

# 577
По принцип, ако няма някакви отклонения в показателите на кръвосъсирването, наистина се започва с по-ниската доза.
Но доколкото знам дозата зависи и от килограмите.
Да дозата зависи и от килограмите до 70-75 кг се започва с 0,4 и след  1 месец се пуснат изследвания, за да се види дали дозата е достатъчна, ако сте над тези килограми може и  да е адекватна по-висока стартова доза.

На мен той ми каза 12ч преди раждането, но чуденето ми е, как точно да го изчисля при положение, че е естествено раждане и не се знае кога ще започне

Ами като се замисля, най-вероятно е имал предвид, ако е секцио, пишете му на Вайбър как да процедирате при нормално раждане, може да споделите след това какво ви е казал.

# 578
  • Замък сред облаците
Ви, 92 секунди е доста, да. На фона на бит клексан ли е показанието 92?

Анонимна, Съншайн - при естествено раждане не се бие следващата инжекция, ако й е дошло времето. При по-големия % бременности родилните контракции почват най-често през нощта. Затова последния месец е хубаво да изместите инжекциите сутрин. Така е оптимално - имате наблюдения през деня как сте, ако почнат контракции вечер (при първо раждане отнема и повече време до същинската част) просто не биете другата сутрин и се виждате с АГто, особено ако са вече на често. Ако по някакво чудо (рядко се развива толкова бързо раждане от началото на контракциите до напъните при естествено тръгнало раждане, визирам и поставянето на инжекцията преди това, защото при контракции няма да я биете) минат по-малко от 12 часа от инжекцията ще ви откажат епидурална упойка заради риска от хематом на гръбнака.

# 579
Клексан е слаган преди 20 часа. Лохиите ми доста странно са по-светло червени последните дни, даже мислих, че е от шевовете нещо като раничка, ама с този резултат май излиза, че ми е преразредена кръвта и може затова. В понеделник ще се чуя със следящата така или иначе.

При мен за естествено раждане ми спряха клексана в 37ма седмица, това го искаше и хематолога, и израждащия, бяха на абсолютно едно мнение.

Общи условия

Активация на акаунт