Обръщам се към вас, тей като от около 3г правим опити за бебе. Минали сме през 2 инсеминации, стимулации на яйчниците, цветни снимки, офис хитесроскопия,ЯМР. Всичко е проходимо, като до сега не сме стигнали до положителен тест. Тази година си казах, за последно опитвам естествено преди да се насочин към Ин-витро и започнах да работя с функционален специалист. Тя ми препоръча да си пусна изследвания за вродени тромбофилии, до сега нито един от АГ не ми беше препоръчвал това.
В резултатите ми излиза, че съм Хомозиготен носител по PAI-1 4G/5G, и Хетерозиготен по ACE I/D и TAFI ген (c.+505A>G).

Консултирах се и с хематолог, д-р Иванова,коят ми каза, че при естествен метод на забременяване няма какво да се приема, за да се подпомогне организма.
Но ако се прави ин витро или инсеминация, тогава от първия ден на трансфера да се стартира профилактика Фраксиаприн/Клексан 0,4 х1/дн ежедневно и на 14 ден след това - контролни ПКК, АПТТ, Д димер и фибриноген.
От началната страница на темата, разбирам че има нарушения в процеса на фибрионализа, но въпроса ми по-скоро тук е. Наистина ли няма с какво да се подпомогне организма ? и успял ли е някой да забременее по естествен път с Хомозиготна мутация в PAI.
Благодаря Ви, предварително за насоките !
. Отклонение от час-два са незначителни (при профилактични дози с по една доза на ден).