Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 29

• 15 756
  • 545
  •   2
Отговори
# 540
  • София
Да, да не се профилактират при няколко мутации, които имат кумулативен ефект върху фибринолизата, е руска рулетка. Лошото е, че той ще рискува на ваш гръб. За съжаление ESHRE препоръчва назначаване на терапия едва след трети последователен спонтанен аборт.

Без значение дали ще започнете терапия или не, е добре да следите коагулация и при влошаване на показателите да се надявате да успеете да реагирате навреме.

Потърсете консултация с хематолог с опит с проследяване на бременни с тромбофилия, за да сте подготвена.

# 541
Аз съм с хетерозигот PAI и хомозигот ACE, следя цяла бременност на три седмици коагулация и след шестия месец почна много да се вдига д-димер. И в момента ми е височък въпреки терапията. Предполагам при вас хематолог ще каже или да се включат инжекции, или да се следи и при необходимост, но при всяко положение ще трябва да следите кръвни показатели, особено като при вас има и още един фактор.

# 542
Той работи ли с бременни с Тромбофилия? Защото аз гледам, че интересите му са други.

И какво означава "излишно" при д-димер над горна реф. граница?
Излишните инжекции няма да навредят.
А обратното? Какви могат да са последствията при невзети мерки навреме?
Аз съм за "страх лозе пази". Но всеки си има глава на раменете.
От максимални за лабораторията 230 моя д димер беше 560, той каза , че когато няма симптоми този д димер сам по себе си не означава нищо ! Означавал , че някъде имаш синина , която в момета се разгражда и при всички хора било нормално да се повиши над нормата , докато синината се разгради ! Същото каза и невроложката ми , дори каза , че при хора с инсулт го изследвали по 4 пъти на ден , за да видят как се движи и друго нещо , каза ми , че в лабораториите не си настоявали и давали грешни резултати , когато кръвта преседи известно време и не се сложи моментално в машината !!!!

# 543
Аз затова повтарях в различни лаборатории, но на мен навсякъде си ми даде доста над горна граница. Ако сте в София, в лабораторията на Токуда ги изследват веднага и много бързо излиза. В Рамус например излиза на следващия ден, значи престоява.
Иначе на мен искат да ми увеличат клексан от 0.4 на 0.6. Последните изследвания са ми след 3 седмици инжекции и д-димерът упорито си седи толкова:
АРТТ   34.5s   нормални стойности 25.00 - 40.00; терапевтично ниво 50.00 - 90.00;
Фибриноген   2.90g/l   1.50-4.50
D - dimer   3.79µg/ml   Трети триместър бременност: 0.55- 3.33;

# 544
Да, да не се профилактират при няколко мутации, които имат кумулативен ефект върху фибринолизата, е руска рулетка. Лошото е, че той ще рискува на ваш гръб. За съжаление ESHRE препоръчва назначаване на терапия едва след трети последователен спонтанен аборт.

Без значение дали ще започнете терапия или не, е добре да следите коагулация и при влошаване на показателите да се надявате да успеете да реагирате навреме.

Потърсете консултация с хематолог с опит с проследяване на бременни с тромбофилия, за да сте подготвена.

Записах час за днес при д-р Иванова (хематолог) от Токуда, която преди е била в МЦ д-р Калчев и има научни публикации по темата. Също така видях, че в темата са препоръчани АГ от Токуда и запазих за другата седмица при д-р Велева. При д-р Тончев първите свободни часове са за след 2 седмици, та след днешния, ако не ми вдъхне доверие докторката, ще запиша и при него. Няма как да оставя на руска рулетка нещата и ако стане нещо (да чукна на дърво), да се обвинявам, че не съм направила всичко възможно да предотвратя.

Благодаря за съветите!

# 545
  • Sofia
Той работи ли с бременни с Тромбофилия? Защото аз гледам, че интересите му са други.

И какво означава "излишно" при д-димер над горна реф. граница?
Излишните инжекции няма да навредят.
А обратното? Какви могат да са последствията при невзети мерки навреме?
Аз съм за "страх лозе пази". Но всеки си има глава на раменете.
От максимални за лабораторията 230 моя д димер беше 560, той каза , че когато няма симптоми този д димер сам по себе си не означава нищо ! Означавал , че някъде имаш синина , която в момета се разгражда и при всички хора било нормално да се повиши над нормата , докато синината се разгради ! Същото каза и невроложката ми , дори каза , че при хора с инсулт го изследвали по 4 пъти на ден , за да видят как се движи и друго нещо , каза ми , че в лабораториите не си настоявали и давали грешни резултати , когато кръвта преседи известно време и не се сложи моментално в машината !!!!
Пак питам, този лекар работи ли с бременни?
Знаеш ли защо инжекциите се изписват толкова масово точно при бременни?
И не на последно място, когато имаме вече симптоми + доста завишен д-димер, знаеш ли какво означава това?
Много добър съвет - чакайте симптоми, за да реагираме и да се налага да спасяваме два живота в последния момент!!! Нямам думи!

hoaxy, не се притеснявай от повишената доза, явно при теб се налага. И други бременни са били на 0,6.

Общи условия

Активация на акаунт