Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 29

• 18 474
  • 635
  •   2
Отговори
# 630
В крайна сметка снощи д-р Кондева ми отговори, че според нея само на Аспирин протект ще ми е достатъчно, но ежемесечно ще трябва да следя пълна кръвна картина и коагулация - аРТТ, фибриноген, Д-димер и INR, както и АГ ще трябва да наблюдава с доплер кръвотока. Каза да го обсъдя следващата седмица със следящата ме АГ, но според нея това ще е достатъчно.

Последна редакция: пт, 02 окт 2026, 07:45 от Soulshock

# 631
Здравейте, прикачвам снимка на резултата ми от БХС. Пуснах пренатален но съм притеснена за нивата на PaP и free b. Някоя от вас може ли да сподели опит и мнение. Благодаря.

# 632
# 633
Здравейте момичета,
поставям фраксипарин от 0.6 +  Аспирин по 1 таблетка вечер, но Anti-Xa на при последния контрол беше 0.27, границата е 0.2. Ако продължи да пада варианата е 0.8 или 2 пъти дневно по 0.4, следя се при хематолог.

Въпроса ми е, някой от вас минавал ли е на 2 х 0.4 или минахте на 0.8?

# 634
Здравейте момичета!
В 21 г.с съм дългоочаквано второ дете. Преди месец ми откриха високо кръвно а нямах никакви симптоми,само незначително главоболие. Кръвно 140 /90. Изписаха ми допегит 3 по 1. Но от него ефект слаб и включиха коринфар 2 по половин таблетка. На феталната морфология лекарката каза че бебето изостава с 10 дни и кръвотока към маточните артерии не е добре , двустранно инцизури. Изписаха ми клампсилин по две прахчета. Но ми казаха че е хубаво да се включи и дузофарм
 Е доста се стреснах от това лекарство. Знам че е важно да се овладеят нещата,но ми е притеснено да не навредя на бебето.
На някоя от вас изписвано ли е,как е повлияло?

# 635
Момичета, знаете ли има ли значение Клексан сутрин или вечер е правилно да се поставя?

Общи условия

Активация на акаунт