Овен и Телец с рогата напред, през АПРИЛ ще ни будят нощи подред!

• 13 903
  • 238
  •   1
Отговори
# 105
catty m, мога да ти отговоря на въпроса малко със задна дата, но предполагам, че нищо не се е променило. Локсациите драстично са намалели, откакто се ползват памперси и бебенцата не се повиват. Ортопедичен преглед ти се полага около първия месец на бебето, но не всички педиатри дават направление. Преди две години, когато попитах защо не са пратили Руми на ортопед, педито отговори, че я е прегледала и няма никакви подозрения и затова не било нужно да ме разкарва. Най-добрата ми приятелка работи в Горна баня и именно тя ме светна, че е трябвало да си искам направление, но на мен наистина не ми се разкарваше, а на Руми крачетата правеха пълно кръгче, каквото го е описала San_ya, и се доверих на педиатъра. Все пак, за който има желание да знае, че има право да си поиска направление - полага се на всяко детенце сега и след няколко месеца (не си спомням точно 4-5 месец ли беше)........ Simple Smile)).
Не би трябвало да е проблем, че ще даваш АМ, но гледай да е с малка дупка биберона 0 или 1, за да не му хареса и после да не иска да дърпа от теб........ Ако искаш питай в кърмаческия форум, там със сигурност ще те посъветват най-добре Simple Smile

drize, аз свалих също 2 кг последния месец на бременността, но не е задължително, отново е строго индивидуално. Първата бременност беше 1 кг.

Stra4iatela, разбира се, че може да си я къпеш в корито - бебенцата обожават да са във водичка. Ако те притеснява, че се замърсява раничката, просто я мини със спирт и топоцин след банята и постепенно ще спре да кърви, но не се плаши, напълно нормално е да кърви по мъничко след падането  Simple Smile

Последна редакция: сб, 28 апр 2007, 16:40 от Style

# 106
        Честито на новите мамчета да са им здрави бебчетата и многода ги радват .

San_ya  ние днес бяхме на църква и носихме питка ,бутилка червено вино ,една кърпа която оставихме на иконата и една голяма свещ която се купува от църквата .

От вчера сме на АМ и Вики не е акала ,пробвах да и помогна с термометъра но нищо не става. Някой пробвал ли с друго ?Колко време е нормално да не ака?

# 107
anishka, имам една приятелка, която точно така се беше уплашила, защото след като минаха на АМ бебенцето не беше акало,така два дена.....след това с малко помощ от термометъра се беше оакало до ушите. На мен в родилното ми казаха нещо за оризова вода и вода с овесени ядки,ама кое за какво беше....ако някой знае, да каже!
Ние днес голям цирк спретнахме, след обедното хранене като се започна един рев, ама рев, нито гушкане,нито папане, нито смяна на памперса, нито вода....нищо не помогна,дали това са коликите? #Crazy Но беше 13 часа и така до 14.30, взех гуменото шише,което имам за болки в стомаха,напълних топла водичка и като го сложих на коремчето....блажен сън.Май се започва и при нас с тези колики, но не е ли малко мъничка,само на 9 дни сме все пак.... newsm78

# 108
  • София
Style , много ти благодаря за изчерпателното обеснение по двете ми питания. Но какво означава  " биберона 0 или 1"?  newsm78

# 109
  • Пловдив
Анишка, аз знам за мушкато. Резваш от дръжката на листо мушкато измиваш го и завърташ в дупето. Явно власинките по някакъв начин действат.

# 110
Style , много ти благодаря за изчерпателното обеснение по двете ми питания. Но какво означава  " биберона 0 или 1"?  newsm78
За новородени бебенца 0 е с най-малка дупчица, следват №1, №2 и №3 за по-големи дечица. Но това е номерация на Авент и някои марки..... Просто питай в бебешкия магазин за силиконов накрайник за новородени за марката шише, която си избрала. И дори и бавно да се храни бебчето е за предпочитане вместо да се нагълта набързо и да му хареса леснотийката Simple Smile. Успех Simple Smile

Сега се сетих, че те съветвам но не от личен опит, а от четеното. За съжаление личния ми опит е, че моето детенце не ще от шише дори и кърма - това често се случва с кърмените бебенца, така че може да се наложи с лъжичка да му давате млякото, независимо дали ще е кърма или АМ.

Последна редакция: сб, 28 апр 2007, 19:39 от Style

# 111
Здравейте отново мили  preggo и baby!
На нашия Дани днес му падна пъпът и се чудим дали като го къпем да слагаме върху раничката непромокаема лепенка. Вие как процедирате? (Прощавайте, ако този въпрос вече е задаван и е получил отговор, но не съм имала време да изчета детайлно всичко написано докато съм била в болницата Heart Eyes)

# 112
  • Попово
Анишка, аз знам за мушкато. Резваш от дръжката на листо мушкато измиваш го и завърташ в дупето. Явно власинките по някакъв начин действат.
аз съм с две ръце за този метод  Simple Smile само че може преди дупенцето дръжката предварително във дефламол Peace всеки случай е за предпочитане пред ЖИВАЧЕН термометър Naughty

# 113
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ   bouquet
Искам да попитам някоя от мамите,която е ходила на църква на 40-тия ден, какво се носи в църквата?

Ние носихме една опаковка сладки. В църквата се купуват свещи за всички които са с вас + 1 за попа и се плаща таксата определена от църквата. При нас беше 10 лв. Можете да носите и някакви цветя.

При пиене на АМ е нормално 48 да не се изходи детето. Габи беше на смесено хранене и не акаше с дни. Редувах термометър и мушкато всеки ден повече от месец. Термометъра трябва да е живачен, а мушкатото да се разчупи стебълчето за да подейства сока от стъблото.

# 114
Момичета - понеже на бебка и почнаха коликите и като гледам се успокоява като е по коремче - според вас има ли проблем да спи по коремче ?

# 115
Аз лично бих се притеснила да я оставя да спи по корем, защото може да си затисне нослето или де да знам. Все си представям някакви страшни работи.  Embarassed
Може би някой с повече опит ще ти даде правилния съвет. А най-добре е да питаш лекар.

# 116
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Момичета - понеже на бебка и почнаха коликите и като гледам се успокоява като е по коремче - според вас има ли проблем да спи по коремче ?

Още са малки да спят така. Може да я оставяш преди ядене за 5-10 минути, но само ако я гледаш през цялото време

# 117
          sissi,  benitta,  pepena  и Дейзи Г  благодаря ви за отговорите .  bouquet

Като сменях памперса реших да оставя Вики да порита  малко , тъкмо  приготвях мушкатото и термометъра и тя се изака . Embarassed

# 118
  • София
Честит да е Константин на мама bobche_78!
Честит да е Даниел на мама alina_nana!
Честит да е Явор на мама manna_mi!
Честита да е Елина на мама tevolere!
Честита да е Елена на мама Марта!
Честита да е принцесата на мама kler!
Честит да е Константин на мама Irkatka!
Честита да е куклата на мама JANE_SK!
Честит да е Боян на мама Sve_dim!

Флуорид няма да давам. Naughty Даже за нас  избягвам вода с високо съдържание. Пастата ни за зъби също е без флуор.

450, Ида на 20 дни е изяждала м/у 60 и 110 мл на хранене, по 7 пъти на денонощие. По-малко е от "по книга", но тя си наддаваше екстра.

На мен корема ми се прибра, обаче подкожните сланинки си стоят... Старите дрехи са мираж... Embarassed Ходя с бременните панталони от средните месеци и с панталони на половинката Embarassed Embarassed Embarassed Уж 5-6 кг са в повече, но как личат...

Пъпчето и на Мими падна вчера! Педито ни предупреди, че е доста дебела пъпната връв и ще се забави падането. И че ще се наложи да слагаме лепенки като падне. На Ида също повече от месец ги слагахме. А сега като се напъне да реве беба така изпъква - чак страх ме хваща! #Crazy

Style, ние с двете девойки вече цяла седмица се гледаме сами и излизаме по 2 пъти на ден навън. Та много познато ми звучи описанието ти! Mr. Green
Гледам да не сме на място с много деца, защото Ида още не може да се играе и да се пази от по-големите, а ако Мими се размрънкоти не мога да гледам каката!
Но в 90% от случаите бебана спи навън през цялото време и се справяме чудесно (напук на всички предричащи ми сдухване като съм сама с двете деца)!

За спането по корем - бих я оставила без наблюдение само след като се научи от това положение да контролира добре главичката. Сега  ми се вижда рано.

Запек освен от АМ може да се получи и от капките за колики!

# 119
  • София
Благодаря на всички за отговорите. ara75 при нас проблема е че за втората седмица сме наддали само 70 грама. Съответно лекарката се притесни и в резултат сме с кантар в къщи с които лекарката каза да се теглим всеки ден, ама мен ме подгони параноята та се мерим преди и след всяко ядене. В повечето случаи яде по 40 грама, само веднъж 70, та ме хваща страх. Успокоявам се само, че я будя на всеки 2.5 часа, та по този начин имаме вчера 10 хранения, а не 7. Дано да почне да наддава, че не знам. Не иска от шише дори изцедена кърма, а с лъжица го яде, ама до 10 мин. го е повърнала което и е дадено допълнително след кърменето.

Общи условия

Активация на акаунт