Овен и Телец с рогата напред, през АПРИЛ ще ни будят нощи подред!

• 13 913
  • 238
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро момичета! Аз от вчера съм в лека паника заради гърдите ми, не ги чувствам вече препълнени и напрегнати, меки са и след хранене почти нищо не мога да изцедя  Cry Дали това е въпросното урегулиране на кърмата и дали стига на бебчо  Thinking вчера следобяд го слагах през 15 минути на гърда, защото плачеше, ама може да са били и коликите.Понякога не мога да разбера от какво плаче-глад или колики.Всеки ден възникват нови и нови въпроси и чуденки, ама нали съм майка първескиня  Laughing
за инфакола-с тази пипетка го изплюва, дали с лъжичка няма да е по-лесно?
за подмиването-на всяка смяна на памперса го нося до банята за подмиване  на мивката, обаче все да ми натежава и стана много силен, чудя се като пораснат как ще процедираме с миенето на дупе?
за ушите-слагате ли тампони в ушите при къпане и всеки ден ли миете косичката?Нашата пед каза през ден косата

# 121
450, мерси за инфото за ортопедичните гащи. Вчера ги купих от аптеката до Пирогов.

# 122
Здравейте, мами!

Имам въпрос за даването на витамин Д - как го давате? На листовката на капките пише да не се дават с предвиденото за храна, а с лъжичка, смесено с мляко. Да ама аз като му пъхна лъжичка в устата, той изплюва всичко  Thinking Как да му ги давам тия две капки дневно  Rolling Eyes

# 123
  • Попово
Здравейте мамчета,
tinitita-вит. Д-то не го смесвам с мляко, направо го накапвам в устата преди да започнем сутрешния тоалет  и го преглъща  на гладно Simple Smile
smooth- има период в който наистина бебето започва да натежава доста и да се фъчка,с големия ми син аз ползвах леген в банята защото не можех да го удържам, после като поукрепна малко го придържах във ваната и с подвижния душ го оплациквах Peace за къпането- не ползвам тампони за ушетата, просто ги пазя, а косичката я мием при всяка баня, но през ден слагаме шампоан Simple Smile

# 124
  • В една далечна галактика...
Привет на всички и честито на тези, които са станали мами през последните дни   bouquet

450, и аз се чудя и се притеснявам по колко трябва да изяждат бебоците на тази възраст, тъй като смятам, че нямам кърма и се наливам с какви ли не течности и ям какво ли не. Ако искаш да продължиш да кърмуш, мояй съвет е да потърсиш информация в кърмаческия форум. Там са много компетентни и са ме подкрепяли в трудните моменти. В крайна сметка не може всички да се развиваме еднакво - да наддаваме и да ядем еднакво. едни се наяждат с повече, други с по-малко. Има много груги начини да се провери дали бебка яде достатъчно...

Smooth, във същия форум разбрах, че омекването на гърдите около 20-ия ден било нормално. А за цеденето - не знам какво да ти кажа  newsm78, но аз откакто съм родила не мога да изцедя повече от 2-3 мл., така че спокойно  Peace
А това за първескинята са митове. Аз за 2-ри път гледам бебе, ама ми е като за първи, всичко е различно  Simple Smile

Аз днес се опитах да дам Вит. Д направо в устата и май дадох двойна доза  ooooh!, така че който не се чувства сигурен по-добре да си ползва лъжичка, за да не се ипопретисни като мен!

# 125
Здравейте и от нас с Криси bye
къпането- ние си мием главичката всеки ден и на нея й харесва, не слагаме тампончета в ушите,просто ги пазим. А след баня най-обичаме да се решим,много се успокоява.
гукането- мисля, че Бенита попита. Към края на втория месец в звуците, произнасяни от детето преобладават гърлените звуци (най-често "у" и "ъ") след обърнатата към тях реч на възрастния. Това е "гукането". Към третия-четвъртия месец към издаваните звуци започват все по-често да се добавят съгласни звуци, това е т.нар. "бъблене", "джумолене".В повечето случаи това са фонеми, които не съществуват в реалната реч, към 8-9ти месец изчезват тези, които ги няма в речта. Към 7-8 месечна възраст бъблейки децата започват да изговарят циклични последователни от няколко еднакви звуци съчетания ("да-да-да-да", "та-та-та-та", "ба-ба-ба-ба" и т.н.). Това бъблене се засилва към 9-10 месечна възраст, когато детето произнася и първите думи по образец, т.е. имитирайки възрастните. Към 11-12 месечна възраст детето произнася и първите самостоятелни думи. На една годинка, то знае около 20 думи, след което бавно се увеличават и достигайки до границата от 50 думи се забелязва изключително бързо нарастване на активния речник, това се случва към 2рата годинка, след което средно детето усвоява до 16 годишна възраст по 6 нови думи на ден!  И все пак всичко е строго индивидуално, колкото повече се говори на едно дете, толкова по-бързо и то се научава и колкото и да ни е миличко, ако искаме да проговори по-бързо трябва да избягваме "бебешките думички". Също така се знае, че дланите имат пряка връзка с развитието на ареала в мозъка, който отговаря за речта (Брока ареал), т.е. играйте си с ръчичките на бебоците!

# 126
Здравейте мами,

на бързо влизам, за да споделя щастието си от Новия Член на нашето семейство.

Имам дъщеря - Леа, роди се на 23-ти Април в Тина Киркова във вана с топла вода. Тежка 3.100кг, 50 см!

Това е най-голямото Щастие в моя и живота на таткото!

# 127
Honey&Walnuts, честита ти дъщеричка ! Нека малката Леа много да ви радва и слушка ! А на мама - бързо възстановяване ! Hug

Ще се радвам ако разкажеш подробности от раждането, би ми било инатересно, предполагам и на другите мами.
Peace

# 128
Zdraveite mami,izvinqvam se 4e ne pisah po rano no mi be6e razvaleno pc-to.Nai nakraq i az da se pohvalq moqt malyk princ  se rodi na 07.04 v 10:35 i se kazva Aleks s merki 3,700kg i 51sm.

# 129
За личицето на бебка - вие мажете ли ги с някакво специално кремче за лице и какво ? Нищо не съм зела и се чудя  newsm78
За хълцането - бебка хълца винаги след ядене, вашите бебчета и те ли са така или Мая е глътнала гумено патенце  hahaha
Ние щяхме да правим първа разходка днес, но нещо времето се скофти и ме достраша, дано утре имаме късмет и да стигнем до парка Заимов. Praynig
evve_, честит ти принц Алекс, нека е здрав, силен и послушен ! 
bouquet

# 130
  • Пловдив
Честити бебчета на evve_ и Honey&Walnuts   bouquet
Да са им живи издрави и много да папкат и слушат!

Страчи, и аз от много време се чудя и питам с какво да мажем лицето newsm78
То има много работи, но като питах в "майки" останах с впечатлението, че за толкова мънички бебета няма слънцезащитни кремове. А като пече, дори и да не са на пряко слунце, то си се отразява. На лекциите ни казаха, че на Себа мед крема е хубав, а имал и някаква съставка (забравих я) със слънцезащитно действие. Обаче около нас не мога да намеря Себа мед.
А ние днес, въпреки лошото време бяхме да дълга разходка, вчера също... Ама аз съм направо смазана, защото не е да излезем и да седнем в някой парк, ми си трамбоваме от хранене до хранене... нали уж ще връщаме форма... Blush
Та, вече мога да се похваля, че преодолях нещото, 'дето въпреки убежденията ме стискаше за гърлото - вече два пъти се кърмихме навън и веднъж сменяхме памперс. Вярно, чувствах се в свои води, защото и таткото беше с нас, но като ревне беба, че е гладна, едва ли ще се чудя как да я оставя Simple Smile Само сме голяма смешка - нали трудно захапваме и е малко неудобно - целия зор на показ....

Последна редакция: нд, 29 апр 2007, 18:24 от benitta

# 131
  • Попово
Честито на мамите evve_ и Honey&Walnuts, да са живи и здрави малките бебончета Hug  bouquet

# 132
  • София
За мазането на лицето - и аз съм в същата чуденка. Вечер след банята понякога го мазвам лекичко с бебешкото олио, но иначе не знам длаи трябва да се маже.

За хълцането - и нашия бебо хълца почти след всяко хранене и то доста силно и продължително. Не знам до кога ще продължи това, защото ужасно се изнервя понякога и плаче.

За гърдите  - и моите са сравнително меки, само преди часа на хранене са леко твърди, но след като бебо се нахрани стават меки като...  Simple Smile Иначе имам кърма, въпреки,ч е се опасявах, че като са меки нямам достатъчно,  но ми тече постоянно по малко между храненията, а и се вижда като суче малкия как му тече извън устичката понякога. С две думи, чувствам се комфортно с гърдите си, за разлика в началото, когато изживях истински ад докато се отпушат.

# 133
  • Пловдив
Честито на всички обебили се напоследък мами! Здрави, красиви и послушни бебоци ви пожелавам!

Аз най-накрая успях да преспя Аделина, кордисах я в столчето за кола и сега я люлям с крака, докато пиша.

За мазането на лицето - първо я мазах с крем за лице на Мустела, ама ми се стори, че е много силен за нея, защото и изсъхна кожата и започна да се бели. Сега вечер след баня я намазвам обилно с олиото на Себамед и добре и се отразява - първите 5 минути е много мазна, но бързо попива. А като излизаме на разходка и понамазвам бузките със слънцезащитния на Мустела - 50 фактор е и пише, че става за новородени, ама много трудно се размазва, не попива и и стои бяло лицето.

За хълцането - задължително след хранене и оригване по 10 минути хълцане. Доста е смешна и гледа стреснато докато хълца.

За гърдите - в буквалния смисъл млекоцентрали.  Mr. Green След всяко кърмене изцеждам по 200 мл. Ако не се изцадя навреме ми стават твърди, огромни, зачервяват ми се и ме болят. То бива, бива, ама такова чудо... Shocked  Shocked  Shocked

За къпането - до скоро се дереше от рев, ама последните 2-3 пъти май и хареса и само се кокори, дрането започва, когато я обличаме. Всеки ден и мием косата с универсалния шампоан на Мустела - за тяло и коса. На него пише, че е за ежедневна употреба. А доколкото знам - от лекциите - вода в ушите на бебето не е страшно, ако влезе. След баня трябва само леко да попием с клечка с ограничител.

Пловдивски мами, няма ли да организираме среща през останалите 2 почивни дни??? Дайте да използваме татковците за превоз, докато са свободни.

# 134
Цитат
Пловдивски мами, няма ли да организираме среща през останалите 2 почивни дни??? Дайте да използваме татковците за превоз, докато са свободни.

аз съм за даже ще дойда с фло Simple Smile тя каза като имаме нова среща да и се обадя и ще доидем заедно с тяхната кола

Общи условия

Активация на акаунт