Овен и Телец с рогата напред, през АПРИЛ ще ни будят нощи подред!

• 13 902
  • 238
  •   1
Отговори
# 90
Честита втора мъжка рожба на щастливата мама Све-дим.Да расте здраво и щастливо дете и много да радва мама,татко и гордият батко.
Дени,не се депресирай-хубавите работи стават бавно,мисли си как ще гушнеш едно здраво и красиво бебче и колко ще сте щастливи всички около него.А щом казваш,че ти е едно леко и се чувстваш прекрасно,значи събитието ще е скоро.КУРАЖ  Hug Hug Hug

# 91
Току-що се чух по телефона със Све_Дим-ами да ви кажа звучеше повече от прекрасно.
Бебчо спеше при нея, а пък тя си звучеше не по-различно от вчера-бодра и весела.

Вече започвам най-благородно да завиждам   bouquet

А пък това, че щом съм се чувствала добре щяло да бъде скоро на го вярвам-аз се чувствам супер от една седмица, че и повече  Joy А корема ми от сума ти време е супер смъкнат, още малко имам чувството, че и той ще изчезне (и без това ми викат всички, че съм в 7-я месец). Даже ме почнаха с реплики от сорта, че не ми бил това термина, че съм се объркала нещо и наистина май съм била в 7-8 месец. Още малко и ще почна и да им вярвам, че аз нещо съм изкукала и съм си объркала термина, че и лекарите покрай мен и те всичките са объркани явно.

# 92
Относно ортопедичните гащи, педиатърката ми каза, че нямало смисъл. Той памперса вършел работа, а и вече нямало много луксация. Аз обаче и нямам вяра, а и знам наште едно време с мене какви ядове са брали и се консултирах и с частния педиатър. Той ми каза, че е хубаво да се сложат, не вредят, а и докато се направи профилактичния преглед са полезни. Тук в София се продавали само в клиниката в Горна баня. Ако някоя мама знае друго място нека да пише. Така, че аз мисля да ги купя, и да и ги слагам докато отидем на преглед и ако всичко е ОК Praynig тогава ако кажат да ги махна.

# 93
  • София
polly_g_bg Аз говорих с проф. Владимиров и той ми каза, че такива гащички продавали и в аптеката до Пирогов, освен в клиниката в горна баня. Виж там.

# 94
  • BG
 newsm30 :bottlej

Последна редакция: сб, 28 апр 2007, 12:54 от vani_lo

# 95
  • Попово

за пъпчето: какво точно направихте като падна,т.е. натиснахте ли го навътре, въртяхте ли по часовниковата стрелка, че на мен не ми е много ясно,а го чакаме всеки момент?Колко време продължихте да го мажете със спирт?Слагахте ли Топацин или дрго подобно прахче? newsm78
аз почиствах остатъка ссамо със спирт 95гр по посока на часовниковата стрелка няколко дни около седмица  Rolling Eyes докато спря да пуска разни нещица на всеки тоалет, зави се добре  Simple Smile

# 96
  • София
vani_lo какво стана? Аз записах meri78g и изведнъж ти го изтри! Нещо сбъркано ли има, да я махам ли от родилите?

# 97
Честито на Све Дим, да сте живи и  здрави

Style 10x за инфото, че ме бяха наплашили в МД.

Аз отивам да се цедя , за да увелича кърмата Simple Smile

Чао за сега

# 98
  • София
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА И ДА ГИ РАДВАТ МНОГО!

За ортопеда и ортопедичните гащи - защо посещавате ортопед? Не разбирам  newsm78 На мен никой нищо не ми е казал за такъв преглед... Моля ви за повече инфо.

Мами, имам нужда от съвет. Може би трябва да питам в Кърмаческия, но ми се ще ви първо да си кажете мнението. След около месец (бебо ще е вече, живот и здраве, на месец и полевина) ще ми се наложи да го оставя да го гледат за малко, като това включва и 2-3 хранения. Въпорсът ми е ако го хранят тогава за АМ грешка ли ще е? Аз нещо не мога да се цедя. Сега кърмата ми е регулирана и гърдите не ми се напрягат прекалено, но в момента в който почна да цедя след хранене, гърдите почват да стават по-напрегнати. А и аз не мога да ползвам помпите, а се цедя на ръка, като резултата е много малко количество кърма (15 г.). Опитах се вчера да цедя и да събера, че да замръзя за едно хранене поне, но количеството е толкова малко, че май няма смисъл. Моля ви за съвет за тази ситуация  Praynig

# 99
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВООБЕБИЛИ СЕ МАМИ!
   bouquet   bouquet   bouquet
denisimo споко! Не си сама поне във форума! И ние сме 2 в 1, но сме решили на 1 май да предизвикаме раждане, ако не трЪгне сама нашата принцеса до тогава! Вчера ми откриха анемия, ама то с моето кръвно 70/90 е нормално! Всичко е наред, защото аз си порЪчах майско бебе!  Joy
От два дена съм смъкнала 2 килограма!  bowuu  Нали имаше такова нещо, че се отслбва преди раждане? Нека родилите да кажат!

# 100
Момичета, кажете моля ви как се дава инфакола?Току-що го получих от Гърция и тъпите гърци са си го написали само на гръцки.Тази пипетка пълни ли се или се отброяват капки?

# 101
ЧЕСТИТО на SVE_DIM и IRKATKA !!!

За ставите и луксациите
Ортопедични гащи - ние носим от тези, които са целите от дунапрен и в момента  сме на 1-ви номер (Елизара е 4 кг), но вчера купих и втори, защото имам трети от баткото, но са огромни. Аз ги купувам от един санитарен магазин, а моята кума ми каза, че тя купувала от Вис Виталис. Ходихме при д-р Хасбун, беше много внимателен и много надълго и нашироко ни обясни за ставите, как се развиват,какви проблеми и защо възникват и т.н. Час записах за след два дена след като му се обадих.
За носенето -  показа ни следната поза - бебето с лице към майката, с едната ръка се държи кръстчето и гръбчето, а другата дръжи краката разтворени - все едно бебето е в кенгуру. На мен много не ми е удобно така, защото тя все си забива главата в гърдите ми и започва да ми лапа дрехите.  Та сега като я държим на ръце съм дала инструктаж и на бабите да си слагат ръката межу крачетата и, а не да я стискат. При нас  се оказа, че ъгъла на ставата на лявото краче е 60, което било гранична стойност - трябвало да е над 60 и се дължало на неправилно държане.
Гимнастика - крачетата се свиват в коленцата към коремчето и така се натискат навън - разтварят се като се стремим  да стигнат коленцата до плота (не знам дали става ясно). Това се прави 3-4 пъти на ден по 15-на натискания.
Освен това ми каза, че не трябва:
- в никакърв случай да се позволява на бебето да стъпва на крачетата си докато то само не се изправи на крака
- да не я слагам да спи настрани вече. Това се правило само докрая на първия месец. Да съм я слагала по гръб с обърната на страни глава. Това май няма да го правя за сега, защото Елизара много повръща и ме е страх да не се задави.

Искам да попитам някоя от мамите,която е ходила на църква на 40-тия ден, какво се носи в църквата?

# 102
  • София
Момичета, кажете моля ви как се дава инфакола?Току-що го получих от Гърция и тъпите гърци са си го написали само на гръцки.Тази пипетка пълни ли се или се отброяват капки?

Стискаш 2 пъти пипетката, отцеждаш това, което е отвъншната страна, и даваш направо в устенцата. В упътването пише да се дава преди хранене. Аь го давам преди всяко хранене. За д аподейства обаче трябва д аминат поне 2 дена.

# 103
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ  - НА zazu1, alina_nana, PUHCHE, az_sunny, tevolere, Марта, kler, Irkatka, jane_sk, meri78g, sve_dim
БЕБЕТАТА ДА ВИ НОСЯТ САМО УСМИВКИ, ДА СА МНОГО ЗДРАВИ, БЪРЗО ДА ПОЧНАТ ДА НАДДАВАТ. НА ВАС БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И МНОГО ЩАСТИЕ !!!

# 104
smooth, на Инфакол-а на опаковката пише на английски, че се дава една пипетка, като се изцежда хубаво отвън, при нужда се дават 2. Peace
За къпането питанка - на нас от 2 дена ни падна пъпчето но пак я къпя като я държа, мога ли според вас вече да я слагам по гръбче в коритото ?
За пъпчето - на нас ни стои като раничка още и при къпането леко кръвва, но иначе няма кървене.

Общи условия

Активация на акаунт