Февруарски бебета 2026-та годинa 💙💗

• 14 844
  • 625
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета маймунчета 🌞 все не ми остава време да вляза да видя как сте. Като ви чета, на същото дередже сме и ние - слагането на памперс е борба, вечер ме буди поне по 3 пъти да яде и става в 6-7, направо ме разбива това неспане 😅 вчера успях да дремна с него през деня цял час, нов човек направо! Иначе суче по 10-11 пъти на денонощие, бетер от новородено...

Имаме два зъба и се поспря с истеричния рев за сега, yellow дали и при вас не е било така онова нощно реване?

Върнахме разходките с количка, поне да не седя само вкъщи.. само че заради жегата трябва да излизаме супер рано.. а аз съм почнала да пускам корем, пък така добре се беше прибрал 😅

Ние не сме започнали захранване, нито съм давала вода, 5+ е. Другага седмица май ще започнем, да видя дали ще яде. Не седи супер стабилно седнал, но се мъчи да се изправя, гледа ни ние като ядем, затова реших да му дам още време.

Някой решил ли е да захранва спрямо ЗВБ, хич не искам с пюрета, като съм гледала познати как се молят с тези пюрета на децата си и какъв рев е било, много не искам и при нас да е така

Едит: сега се сетих, че някой пита за екраните - всичко крия от него, за да не гледа. Вече не пускаме и телевизия докато е буден

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 17:07 от Rising_Star

# 616
  • The point of no return
Ние не сме започнали захранване, нито съм давала вода, 5+ е. Другага седмица май ще започнем, да видя дали ще яде. Не седи супер стабилно седнал, но се мъчи да се изправя, гледа ни ние като ядем, затова реших да му дам още време.
Някой решил ли е да захранва спрямо ЗВБ, хич не искам с пюрета, като съм гледала познати как се молят с тези пюрета на децата си и какъв рев е било, много не искам и при нас да е така
И ние сме в същия кюп, нито вода съм давала, нито съм започнала захранване. Гледам и аз ЗВБ, ама ми идва нанагорно да предложа пилешко бутче в началото, а го дават едва ли не ок за старт при 6+ месеца. Може би ще си направя някаква моя комбинация. Ти с какво мислиш да стартираш?

Жълто момиче, това което описваш, изпитах малко след раждането. Хормони са и даже последно четох, че пълното възстановяване след раждането отнема около 18 месеца.

# 617
И при нас е голяма борба сменянето на памперс, че се стига и до истерии често.

Още зъбчета няма, но яко се лигави.

Rising_Star радвам се за включването! И моята хубавица суче през два часа през деня. Нощем преди по един или два пъти, но с тази регресия май нощем си суче просто за успокоение повечко… Много сме зле със съня, вече ми идва в повече недоспиването, а кафе не пия заради кърменето. ЗВБ ме е страх много от задавяне и ще почнем с пюренца, но мисля и бързо да минем към по-скоро комбинирано хранене. Вода започнах да предлагам.

За седенето, тя супер много се набира и много често седи на коремна преса. Слагам я от време на време седнала в мен за малко, реално не знам кога е добре да се започне, май на 6 месеца? Всъщност, с количката сме на 45 градуса, иначе отказва да де вози 😅

Май ще се опитвам скоро да я уча да заспива сама, но събирам сили и още не знам какъв да е подходът, ако някоя от вас има съвети, да сподели! Или препоръка за консултант по детски сън.

Edit: Roya / Rising вижте приложението solidstarts има описано как да се режат храните и кое от кой месец е удачно да се дава. Има и рецепти.

# 618
  • София
Мишето, за сядането след шест месеца или когато ортопедът види крачетата на бебчето и даде зелена светлина. Не се притеснявай за заспиването. Не винаги става, но й дай любимите играчки и излез от стаята (аз наблюдавам процеса на бебефона). Забелязала съм, че ако съм в стаята, тя се разсейва.

ЗВБ не е за мен. Много ми се вижда страшно и предпочитам пюретата. Като не харесва никой не й го давам. В един момент ще пробвам пак, на за момента само предпочитаните.
Момичета,  и да ви разкажа какво преживях вчера. Дари пропусна екшъна, защото точно я бях приспала. Вчера се сблъсках лице в лице с най-гнусната напаст на 2026-а - гигантския скакалец. Това изчадие беше голямо, колкото дланта ми с гнусни мустаци и криле. Първо го забеляза котката, която издаде местонахождение му (на вратата на балкона) с продължително мяукане. Съвсем резонно първоначалната ми реакция при сблъсъка беше бойният вик на команчите и отскок назад, достоен за Олимпиада. Гнусната твар направи два тигела по вратата и реши да излети на съседната стена, където за зла беда са наредени няколко бутилки вино и няма никакъв достъп. Котката, която действа като аларма, но не и като истински убиец, какъвто трябва да е, последва изчадието, само за да ми покаже къде е. Зад прикритието на шишетата гнусната твар започна да подскача от пода до тавана и да тропа с отвратителните си пипала като тънки токчета върху мраморна повърхност. Събрах сили и реших да се въоръжа с най-тежката книга, която мярнах, а именно автобиографията на бившия американски президент - Барак Обама (около 800 страници) и лакът за коса. Ужасяващо е да използвам книгата за такива цели, но в отчаяни времена се вземат отчаяни мерки. Видяла, че се въоръжавам, гнусната твар се скри под библиотеката, където обаче беше подложена на тормоз от страна на котката. От безопасните 2 метра изхабих флакона с лак за коса и дали заради това, дали заради друго гадната твар отново хукна към бутилките. В стаята ехтеше зловещият звук на крилата. И ето изчадието отново се залепи за вратата. Котката вместо да помогне в тази отчаяна битка, леко потупваше Обекта, който в резултат правеше огромни скоци и това доведе до още крясъци. В края на сагата огромният звяр кацна на пердето и реших, че това е моят момент.
От близо два метра и с точността на гюлетласкач метнах автобиографията и късметът беше с мен - врагът беше улучен. За жалост не победен. Внимателно прибрах тежкото оръжие и повторих процедурата още няколко пъти. Изчадието падна на пода и за да проверя дали най-накрая съм победила, го избутаха с клечка за суши. За ужас ТО пак мърдаше с пипала. За да запазя биографията, покрих гадината с фолио и финално го довърших. За тези от вас, които се притесняват да кажа - на книгата й няма нищо!
Затваряйте вратите и прозорците, за да избегнете този ужас. Пазете се! А ако се сблъсквате с тези мутанти, запазете спокойствие и действайте хладнокръвно.

Последна редакция: пн, 27 юли 2026, 22:26 от Yellow_girl

# 619
Roya, не мисля и аз пилешко бутче направо, гледала съм такива видеа, ама те са 3то дете примерно 🤣 мисля морков, пащърнак или нещо по-нормално. Спуках се от лекции и четене по темата, та май това ще е, но и смесено с пюрета. Т.е. една храна и на парче и намачкана, да ми покаже той кое му харесва.. мислех и намачканата храна да му я сложа на лъжица, сам да си я пъхне в устата. Гледах solid starts,мислех да го ползвам, но безплатната версия. Идва ми в повече абонаментът..

Миле, как даде вода? Как се прие? Андрей още не заспива сам, случвало се е, но инцидентно. Даже последните три дни приспиването е мини ад, рев, сълзи, сополи, писъци, не иска на гърда, спи му се, ама не иска да заспи... Днес от 5 до 6:30 сутринта го приспивах... За да почне да ми се хили в 7... Кафе пия аз, Ася Демирева каза, че може 😁

Йелоу, и мен ме е страх да не се задави.. мисля да почна, но ако трябва ще мина на пюрета. Ще видя как ще започне. В крайна сметка си казвам че всички ще проговорят и ще ядат нормално без значение как са захранени.
Тази история със скалелеца хем ме разсмя, хем изпадах в ужас за теб с този скакалец - плъх

бТВ и при нас смяната на памперс е чудо, въртене, ритане, извива се... Давам играчка или нещо шумящо да се занимава

# 620
Yellow girl, много ме впечатляват разказваческите ти умения. Толкова описателно, с лек хумор, много се радвам да чета, написаното от теб. Напиши книга с историите за дъщеричката. Blush

# 621
Rising дадох вода като започнаха жегите. Не пие много и като цяло не е впечатлена, по 10мл да изпие най-много, като забелязвам, че ако е леко гладна пие една идея повече. Предлагам един или два пъти дневно (единия ако ходим някъде с колата) , между хранения.
С шише на авент natural response, защото макар и рядко се случва чат пат да и давам формула (та е свикнала с него). Гледах и чаши, защото знам, че най-добре да се научат така, та съм поръчала на dr browns cheers 360.
Иначе аз имам на Маги Пашова книгата и там има доста рецепти и точно “finger food”, като е обозначено и от кой месец може да се дава (сравнително рано даже). При вас заради регресията ли е така или по принцип? Стискам палци бързо да премине този период!

Иначе ходихме на Hi5. Допадна ми, но сякаш всякакви такива активности (kindyroo, the little gym, etc) биха били по-подходящи за малко по-големи бебоци. А и с тези плаващи режими (поне при нас) ми е супер трудно да уцеля кога и как да стане спането, яденето и тн, за да може да стигнем в точния час по техния график и тези 45мин тя да е в добро настроение 😅 И да не забравяме, че все пак трябва да се придвиди време и за пътя и паркиране… И разпъване на количка… Не знам, само на мен ли ми е сложно?

Yellow както винаги с banger история описана по най-увлекателния начин 😂 Бройте ме и мен, ще съм първа на опашката купила книга за мемоарите на нея и Дари.

# 622
  • София
Хаха, момичета, вече доста хора ме насърчават да напиша книга, тъй като от време на време пиша разни дребни неща на злободневни теми, едната мацка дори ми предложи да направи целия дизайн и предричат безплатно. Моята работа ще бъде - Смешни разкази на една изтощена майка.

Да ви споделя какво открих, по-добре късно, отколкото никога. Дари е неспокойна и мрънкаща, когато не й стига яденето. Онзи ден сред като въведох боровинките много й се зачервиха бузките и реших, ме е нещо като алергия, затова спрях всички пюрета/каши. Но тя явно вече е свикнала и млякото не й достига затова омрънка света. Дадох й малко каша на обед и виж ти - едно усмихнато и доволно бебе. Проблемът е, че с това, че й давам В12 е вечно гладна и бузите й ще ударят пода. Чебурашка  , може ли да ми кажеш какъв крем използваш за лицето на бебчо? Мисля, че и на Дари кожата е доста чувствителна.

Мишето, каква трябва да гледам на чашата, има ли някакви специфики? Смятам да купя на Дари, но още не държи здраво и с координацията е като пиян марков. Аз давам вода още от началото. В големите жеги пиеше повече. Не й е фен, но й предлагам, а от другата седмица, когато направи 6 месеца, ще съм по-активна.
Аз също гледах The little gym, но за момента още се колебая. При нас с шишето графикът е по-лесен. Хапва на 3-4 часа и горе долу мога да преценя кога ще има прозорец.

Rising star , една приятелка ми каза, ме с гащите е по-удобно, отколкото с пелените в този период и мисля да пробвам. Напълно си права, ме без значение как са захранени, всички започват да хапват.

Момичета, много важен въпрос. Какво пиете като добавки? Установих, че покрай бременност, раждането и бебето, тотално съм забравила за себе си и тялото ми дава много сигнали, че нещата не са добре. Дайте съвети за някакви работещи неща  Включително за коси, деликатни флори и белези. Моят белег вече не ме боли като на мускулна треска, но доста сърби понякога.

# 623
Yellow girl, моят АГ ми изписа Kelo Cote за белега от секциото. Все забравям да го мажа, но ти може да си по-постоянна от мен и да видиш ползи.
За косопада пия таблетките на Ducray. Довършвам трета опаковка и май чак сега виждам подобрение или просто мина време.

# 624
  • 🌊
Йелоу, най-най-успешната комбинация, която имаме в момента е 3 пъти дневно крем Ригенома, поддържащо с Адерма Екзомега балсам през деня и измиване с Идрозоил.

Моят белег сърби яко, взела съм си метри силиконови ленти от Тему, защото само те ми помагат и успяха да го направят една идея по-вдлъбнал след като келоидизира. От кремовете за съжаление не виждам нещо уау, а мажа месеци наред. Но и между ленти и ленти има разлика, на мен ми помагат самокъсащите се. За коса ми помогна много Kerastase Genesis и  Kerastase Specifique Stimuliste, пиех и Pregnacare след раждане.

Иначе за стандартни витамини пия доста, но аз си пуснах вече и изследванията. За сега списъка ми е:
Берберин
Витамин Д
Желязо
Троен магнезий
Омега 3
Инозитол
Колаген
Фолиева киселина

# 625
Ехооо, мале, много изписано.
Нареждам се и аз на опашката за книга! Ще е пряк конкурент на Майко мила, а аз много харесвам историите им и имам книгите им.
Захранването при нас върви добре. Искам да го форсирам малко, че много начесто суче момата и ме изнервя това. Явно си е гладна. Не харесва купешките пюрета и варя картоф от една баба. За сега само това се котира.

Общи условия

Активация на акаунт