Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 20

• 8 349
  • 307
  •   2
Отговори
# 255
Привет!:)

Следя темата с интерес. Благодаря на всички, които споделят снимки и реален опит – това е много по-полезно от рекламните снимки.

Аз вече направих първите стъпки – купих си касия, филтрирах водата с кана Brita (за да намаля варовика) и направих тест с косми от четката. За щастие не станаха нито зелени, нито оранжеви. 😄

Следващата стъпка е да нанеса сместа върху цялата коса. Надявам се след няколко нанасяния да се появи лек златист отблясък. Ако не се получи, вероятно ще премина към варианта на Pep_si – готовата смес от 90% касия и 10% къна.

Много ми допадна полученият при нея подтон – деликатен червеникав нюанс, без ярка рижина.

Качвам снимки на изходното положение. Ще споделя отново впечатления след първото нанасяне. Simple Smile
Скрит текст:

# 256
Orlanda, имате много хубав цвят - защо искате да се боядисате? Питам, понеже не виждам бели косми, а цветът Ви е наистина красив.

# 257
  • София
Привет, момичета,
Години наред се къносвам с една и съща къна, доволна съм от покритието (не чак толкова много от трайността върху белите коси), а и цветът е разкошно червен без рижави нюанси. С годините белите стават все повече и червеното става все по-ярко, което не ме притеснява, защото изглеждат като красиви кичури. Проблемът е в това, че това ярко червено вече твърде много контрастира с веждите ми, които са естествено плътни и черни, и този контраст с яркия цвят на косата започва да изглежда нелепо.
Има ли някой в подобна ситуация и как се справя? Не ми се иска да потъмнявам косата, че състарява допълнително, нито да променям драстично цвета на веждите.
С какво мога просто да ги тонирам? Не е задължително да е нещо натурално, просто нещо, което сте опитвали и работи 😊

# 258
А коя е къната? Аз си харесвам рижото и ми отива, но ми харесва и по-червено как ми стои.

# 259
Има ли някаква тънкост за по-дълго траен ефект,аз се боядисвам с Хена Фокс кестеняв цвят.Добре се получава но максимум две седмици(даже по-малко) се запазва, цвета след това пада и е един такъв никакъв.Освен това вече две години ползвам тази боя при положение,че къната се натрупва върху косъма не следва ли,че при падане на най-големия слой отдолу трябва да се е е натрупал цвета а той стой прозрачно рижаво кафяво.
Лимонов сок в къната и сол в индигото. От първа страница на темата го научих. 😊

# 260
А в билковата боя сигурно трябва да се сложат и сол, и лимон? Има ли някой, който го е прилагал и е отчел по-добро покритие или дълготрайност?

# 261
И аз така предположих, защото кестенявите тонове съдържат и къна и индиго,при следващото боядисване ще пробвам.

# 262
  • София
Както съм казвала, слагам и сол, и оцет, и зехтин в сместа. Не съм пробвала без тези добавки, та не мога да сравня.

# 263
Благодаря, Anmasu! Blush И аз много харесвам естествения си цвят, но напоследък започвам да забелязвам все повече промени. Белите коси засега не са много – основно около слепоочията и леко по пътя. Когато косата ми е пусната, почти не си личат, но ми се иска спокойно да мога да я нося и вързана.

Моята коса също никога не е била особено твърда, а през последните една-две години сякаш стана още по-мека и по-лека. По-трудно ми е да я оформям и да задържа прическа.

Прочетох, че касията, а и къната, могат да придадат повече плътност и твърдост, затова се надявам и в тази посока да има ефект, макар да знам, че всичко е много индивидуално.

Между другото, много ми харесва колко добре изглежда косата ти на снимките – гъста, подредена и жизнена. Такава ли си е била по принцип, или смяташ, че къносването също е допринесло?

# 264
  • София
А коя е къната? Аз си харесвам рижото и ми отива, но ми харесва и по-червено как ми стои.
Sahara Tazarine ползвам.

# 265
Orlanda, дано не съм досадила с въпроса си - просто винаги си пъхам гагата, когато някой реши да се боядисва, а не е побелял, което е много досадно и се извинявам!
Сега, когато ми е досаден процесът по боядисване и незадоволителен резултатът с билковата боя, още повече се опитвам да убеждавам хората да си карат с естествения цвят, докато могат.
Но ако няма много бели коси, чета мнение от дами в темата, че много се кефят на ефектите на къната.
Моята коса изглежда жизнена в корените, но надолу си е суха, не суха като изгорена, но суха като неподхранена и неподдържана.
Не е гъста със сигурност или поне не е гъстотата, която искам - да е плътна, за да мога да я пусна по-дълга, много харесвам дълги коси.
Имам тънък косъм. Мисля, че къната действа добре, стига да не изсушава много, защото иначе едвам се разресвам.
Но дамите са дали съвети за добавяне на масло/олио или друго, което да потисне изсушаващия ефект на къната.

# 266
  • В полите на Пирин планина
Глицерин в сместа за боядисване помага много срещу сухота. Може да се ползва и някакъв крем без отмиване, за да изглежда косата по-добре визулано. По-горе се коментираше крема на Олисета. Лично аз съм го ползвала и върши работа, но не ми е най-любимият продукт с такава цел.

# 267
О да, малко глицерин в сместа преди да я нанеса и вече не ми е така суха и почти права веднага след къносване, както ставаше преди.
Косата си иска нейното - дали повече хидратиране, дали повече протеин, обикновено и двете но при всеки може различно да е съотношението.

И моята е тънка, мека, лесно се утежнява и скалпът ми е сравнително мазен. Само че отдавна се разделих с вярването че това означава да не слагам продукти след миене.
Къната действително ми уплътнява косъма малко. Аз съм от тези които се къносват от много преди да побелеят, буквално от ученичка. Харесва ми ефектът от къната, харесвам се се с коса в червената гама, само че нашите не са ме "направили" с такава тъй че аз се грижа за това 😆

# 268
Здравейте! Решила съм да смеся тези два цвята: dark brown и ash brown, обаче имам около 30 процента бели коси, как смятате, ще покрие ли и като тенденция ще мога ли да поддържам с тези цветове?
От 2017 г къносвам косата си , но слагах на Henna fox тъмно кафяво с пакетче черна от тази с лошия състав, но вече ме омръзна това черно и искам да я правя по-кафява.
Не знам как ще изглежда, защото опашката ми е гарваново черна, но поне да няма драстични разлики в корените.

# 269
  • В полите на Пирин планина
Khadi за мен е много добра билкова боя, бих казала, че най-много ми е харесвала през годините, а съм сменяла доста.
Но вероятно ще стане по-светло в корените, сравнено с настоящия цвят, който е черен. Покритието на белите коси ще е компромисно, т.е. те ща са по-светли от непобелялата коса.
Белите коси са трудни за покриване, дори и с химически бои.

Общи условия

Активация на акаунт