Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 20

• 6 782
  • 243
  •   1
Отговори
# 60
Аз съм 70% бяла и никога не стоя по-малко от 2 часа. Масла не добавям в самата къна, но аз не усещам косата изсушена, суха беше, когато слагах химическата боя, сега дори балсам не ползвам. Чувала съм, че Алое-то действа омекотяващо, но на мен ми харесва косата да ми е по-твърда, защото има повече обем.

# 61
И аз съм слагала глицерин, даже на око. Харесвам косата си след къносване, защото става суха, а аз съм с мазна коса. Единствено краищата ставаха прекалено сухи, ползвала съм кокосово масло само на тях, преди къна. Но открих преди година крема на Олиосета,  и намаля доста. Косата ми стана и дълга, както си мечтаех отдавна. В старата тема качих снимки в последния пост. На три месеца и махам цъфтежа около два пръста. Фризьорката се възхищава на косата ми. С миризмата на къна съм свикнала, не ми пречи, но аз слагам кристали, крем и серум за косопад, те убиват част от миризмата. Извода за мен е от 2019 год, с коса до раменете, стигна до кръста , спря да се омазнява бързо, преди я миех през ден, сега в седмицата два пъти,  от тънка коса , сега опашката не е като "миша опашка", както съм чувала такова определение. Stuck Out Tongue Winking Eye  Ще се продължавам да се късновам, докато позволява косата ми. Heart

# 62
Благодаря, че някой ми припомни за глицерина!
Спомням си, че бях започнала да слагам, когато се къносвах. И сега сложих и нямаше изсушаване, даже много хубава ми стана косата. Обаче белите косъмчета край челото ми не се боядисаха добре. Мисля на следващото къпане пак да ги намажа само тях.

# 63
  • Los Angeles CA
Някъде в темата беше писано  за някаква съставка в шампоаните,  която трябва да се избягва при къносването, но не си спомням точно, припомнете ми я, ако някой си я спомня.

# 64
По принцип сулфатните шампоани свалят по-бързо цвета, поне на индигото. Къната е по-трайна.

# 65
  • Los Angeles CA
Milla 1331,
Благодаря за припомнянето. Ха- ха, аз си мия косата с натурални шампоани и се оказа, че всичките са със съдържание на сулфат.

# 66
Хм. То всъщност има значение и сулфатът какъв е.
Ако дадеш пример за шампоан, ще съм по-точна.
Иначе - SLS e от най-агресивните сулфати.
То и аз се мия в момента с такъв, ама понеже си знам, ми е ясно защо толкова бързо сваля цвета.
Ама със себореен дерматит ми е ужас да си намеря шампоан, от който да не ме сърби главата и карам на това, което не ме дразни в момента.

# 67
Вие като казахте за сулфата, още в миналата тема, и аз веднага взех - твърд шампоан на "Морава". Мисля, че е добре с него - аз съм с омазняваща се коса и пърхот. Сега съм решила да взема маслото на Khadi. Иначе се опитвам да се къносвам на 2 седмици, защото си се виждат белите косми. Няколко поста по-назад се питаше как да не е на бучки - откакто правя боята по инструкциите на "Light Mountain" е много хомогенна и кремообразна сместа - кипвам филтрирана вода в гювече и прибавям врялата вода към боята (и боята е в гювече), бъркам с керамична лъжичка.

# 68
  • Los Angeles CA
Вие като казахте за сулфата, още в миналата тема, и аз веднага взех - твърд шампоан на "Морава". Мисля, че е добре с него - аз съм с омазняваща се коса и пърхот. Сега съм решила да взема маслото на Khadi. Иначе се опитвам да се къносвам на 2 седмици, защото си се виждат белите косми. Няколко поста по-назад се питаше как да не е на бучки - откакто правя боята по инструкциите на "Light Mountain" е много хомогенна и кремообразна сместа - кипвам филтрирана вода в гювече и прибавям врялата вода към боята (и боята е в гювече), бъркам с керамична лъжичка.

И аз така приготвям сместа.  Боядисвам се на 3 седмици, но май трябва да започна на 2.
Как си с миризмата? Свикна ли?

# 69
Нямам толкова драма с миризмата, а съм с много силно обоняние. Но от години гледам да ползвам по-натурална козметика и сигурно привиквам към неприятните аромати, което не е никак добре, де. Честно казано, ако ми възпрепятства покритието, не знам дали бих сложила нещо в сместа, а бих се радвала да не се притеснявам от аромата на тревки - особено когато ходя на тренировка и някой се приближи до мен.

# 70
Тя и не за всеки е чак неприятна миризмата на треволяк след къносване. Но си е необичайна и се усеща. Не знам околните колко я усещат но ми стига че на мен ми мирише - къносвам се от над 20 години, имам някакви паузи но пак повечето време от тогава до сега ми е било с къна. Е, точно с това не свикнах, мирише ми. Не знам коя беше която спомена тук за етерични масла, сега това ми е решението.

# 71
Майка ми, която е със слабо обоняние, никак не понася миризмата на билковата боя или на маслото на "Икаров", както и други козметики, които ползвам. Сега и с това калено съдче/гювече, което загрявам, също смърди гадно, ама това е положението.

# 72
  • Los Angeles CA
Аз се къносвам от 6 години и не мога да свикна с миризмата на треви, на всичкото отгоре съм с много силно обоняние. Гледам да се боядисам, когато съм сама вкъщи да не дразня домашните, че протестират, че им мирише.
Но най-много си харесвам косата точно след къносване. Въплъщение съм на  израза  "търпи булка за хубост".

Последна редакция: чт, 26 мар 2026, 13:22 от lindor

# 73
И аз преди не харесвах как мирише косата след къносване. Обаче сега напротив - много ми харесва; мирише ми на нещо като дървесина, на нещо много естествено и горско.

# 74
Привет момичета, мнооого отдавна не съм писала.
Аз си се "боядисвам" с една силно разредена с Амла златисто/медена боя на Хена Фокс. Тъкмо си бях уцелила някаква допадаща ми комбинация и тъкмо след последното подстригване косата ми навсякъде бе вече еднаква, *отрязах по-червените краища), тоест поне година съм поддържала тоя цвят...
И... не знам как, но последния път явно съм прекалила с нещо и сега е станала прекалено оранжева Disappointed RelievedDisappointed RelievedDisappointed Relieved

Тук съм чела преди за сваляне на къната с кисело мляко и аспирин. Има ли смисъл да пробвам? Ако да, ще повлияе ли някак на косата, в смисъл да я изсуши?

Иначе по темата миризмата никак не ми пречи, дори ми е приятна. Дразнят ме парфюмирани кремове за лице, неприятни са ми, без да съм алергична., въобще всякакви изкуствени аромати са ми анти..

Общи условия

Активация на акаунт