Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 20

• 8 217
  • 302
  •   1
Отговори
# 240
Много полезно, страхотни снимки и страхотни цветове Мila и Mariat и pep_si! Flowers Bouquet Flowers Bouquet Flowers Bouquet

А този нийм в боята на Khadi каква роля изпълнява?

Сега прочетох, че освен други неща хидратира. Имам и не го ползвам за нищо, е сега ще го вкарам в употреба.

Последна редакция: сб, 27 юни 2026, 11:40 от Шанта

# 241
Pep_si, Mariat, прекрасни сте.
Mariat, изобщо не си личи разликата боядисано - небоядисано. Отличен резултат.

Heart

# 242
mariat, pep_si, много хубави коси! mariat, може ли да споделиш с какво се боядисваш? Ако вече си, не се хаби, ще потърся назад.
Mila, голяма красота - тези очи, тази коса!

# 243
Тъй като под бретона имам руси коси (а вече и бели такива) ползвам тъмнокестенява къна на Хена Фокс и добавям малко индиго, за да не рижавеят белите и русите косми.

# 244
Много благодаря на всички! HeartСлед толкова полезни съвети май окончателно се убедих, че първо ще експериментирам върху космите от четката, а не върху главата си. Grinning Най-много ме притеснява оранжевият оттенък, затова ще започна с чиста касия и ще действам стъпка по стъпка. Надявам се касията да придаде на белите коси един съвсем лек златист оттенък – те така или иначе май ги виждам основно аз.Blush Благодаря ви още веднъж за помощта! Flowers Rose

# 245
Има ли някаква тънкост за по-дълго траен ефект,аз се боядисвам с Хена Фокс кестеняв цвят.Добре се получава но максимум две седмици(даже по-малко) се запазва, цвета след това пада и е един такъв никакъв.Освен това вече две години ползвам тази боя при положение,че къната се натрупва върху косъма не следва ли,че при падане на най-големия слой отдолу трябва да се е е натрупал цвета а той стой прозрачно рижаво кафяво.

# 246

Ей ме е в момента. Вярно, не съм се боядисвала месец, ама… такова става в някакъв момент.
А се боядисвам 6 години.

# 247
И аз съм със същия проблем, Junejun. Сега още не ми е  голям проблем, че някои стават рижи, но когато стане повече бялата коса, няма да е добре. Аз не виждам как да се боядисвам по-рядко - много побелявам, ако разредя боядисването на повече от 2 седмици. Прясно боядисна съм с комбинация Dark Brown на Light Mountain + Светлокестенява на Henna Fox.

# 248
Anmasu,
Много си красива! Heart
Уф. Утре вече се боядисвам и аз.

# 249
О, Mila, много си мила!!! Heart
Никак не е естетично, не е и красиво. А в събота едвам издържах и миризмата, не ми се беше случвало досега. Направо съм на косъм да я засиля, така, както съм се запасила с 3 опаковки Light Mountain, така ще ги ритна и ще започна да се боядисвам с гадна химия - поне ще имам покритие след боядисване и една-две седмици след това. А и сигурно ще мога да започна да я изсветлявам, въпреки че ако не попаднеш на добър колорист, може и пак да съм с тоя екстравагантен вид Joy
Само мрънкам, още държа на билковата боя, а и на сегментарното боядисване - само отпред 🤭

# 250
Аз по принцип не съм против химията. Но на моята коса не става. И на моя скалп.
Пък и с побеляването отърваване от боядисване няма, тъй че… пак ще се мажеш, каквото и да решиш. Blush
Говорила съм с дами над 50 г., които са доста побелели, едва издържат 2 седмици, за да се намажат отново.

# 251
Има ли някаква тънкост за по-дълго траен ефект,аз се боядисвам с Хена Фокс кестеняв цвят.Добре се получава но максимум две седмици(даже по-малко) се запазва, цвета след това пада и е един такъв никакъв.Освен това вече две години ползвам тази боя при положение,че къната се натрупва върху косъма не следва ли,че при падане на най-големия слой отдолу трябва да се е е натрупал цвета а той стой прозрачно рижаво кафяво.
Къната е по-трайна отколкото другите билки в сместа, поне аз не знам за друга която да трае колкото нея. Така че не се отмиват еднакво, нормално е да остане по-рижаво в някаква степен. Особено върху бяла основа или просто много светла.
На мен 2 седмици ми звучи много скоро, освен ако не миеш коса почти ежедневно, но пък моят опит е само с чиста къна.

# 252
Ще се снимам някой път преди боядисване, за да се види резултатът - вече не съм с малко бяла коса, а останалата е тъмнокестенява, тa, преди боядисване съм с бяла, рижкава и тъмнокестенява - никак не стои добре.

# 253
И аз днес се къносах. Заради малкото бели коси- само около челото. Бях почнала да махам индигото, за да изсветлявам и да се подготвям за побеляването, но се отказах. В интерес на истината предпочитам безвредната къна да я нанасям два пъти в месеца, отколкото химия и пак да си имам бели корени.

# 254
Моята също не издържа 2 седмици, откакто слагам светлите смеси (слънчево русо в момента на Кхади). Чиста къна когато нанасях беше с много добра дълготрайност и не се отмиваше дразнещо от белите коси.
Аз сега се опитвам някак да отмия наслоеното по дължините, но не ми се получава, а искам цялостно да стане по-светла.

Общи условия

Активация на акаунт