Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 20

• 8 971
  • 320
  •   1
Отговори
# 300
lindor, не мисля, че е от растежа, защото виждам, че не са покрити още след боядисването. И аз харесвам плътността и обема след боядисване, но според мен, не ме покрива добре - това ми е основният проблем, а не че трябва на 2 седмици да се боядисвам. Да, досадно е, че трябва толкова често, но поне да са покрити белите коси непосредствено след боядисване и поне 7 дни след това.

# 301
Проблемът е в покритието, не е от растежа.
И при мен така се получава.

# 302
  • В полите на Пирин планина
Може би трябва да се боядисва в две стъпки. Първо чиста къна, а след това индиго. При отмиване на индигото, защото то пада по-бързо, може да се направи глос за двайсетина минути.

# 303
Това за мен е най-правилната стъпка възможна. Къната хваща. Но пък е занимавка и е досадно.
Освен това, като се измие индигото, отдолу лъсва рижавко.

# 304
  • В полите на Пирин планина
Така е, но къната е подложка, върху която се захващат другите билки. Може да се пробва със смес къна и индиго, а не с готови бои. А може и към готовите бои да се сложи оксидирала къна за по-добро покритие.

# 305
Аз последно време точно това правя, бъркам си боите сама. Много по-добре хваща, но пък е по-червеникав цвета.
Но то изборът с бели коси явно е или това, или недобро покритие.

# 306
Да, Mila е казвала за двустъпковото, а сигурно и не само тя, ама наистина ми се вижда занимавка, а не знам и какъв цвят ще произлезе.

# 307
Но може да пробваш сама да си забъркаш боята. Слага се на един път.
Просто първо бъркаш къната, за да оксидира, а преди да се боядисаш - индигото. Двете неща се смесват, мажеш се и така седиш. Писали сме подробно и за този вариант.

# 308
Orlanda, дано не съм досадила с въпроса си - просто винаги си пъхам гагата, когато някой реши да се боядисва, а не е побелял, което е много досадно и се извинявам!
Скрит текст:
Сега, когато ми е досаден процесът по боядисване и незадоволителен резултатът с билковата боя, още повече се опитвам да убеждавам хората да си карат с естествения цвят, докато могат.
Но ако няма много бели коси, чета мнение от дами в темата, че много се кефят на ефектите на къната.
Моята коса изглежда жизнена в корените, но надолу си е суха, не суха като изгорена, но суха като неподхранена и неподдържана.
Не е гъста със сигурност или поне не е гъстотата, която искам - да е плътна, за да мога да я пусна по-дълга, много харесвам дълги коси.
Имам тънък косъм. Мисля, че къната действа добре, стига да не изсушава много, защото иначе едвам се разресвам.
Но дамите са дали съвети за добавяне на масло/олио или друго, което да потисне изсушаващия ефект на къната.

Благодаря ти! Не си била досадна. Ще си позволя да взаимствам един хубав израз от английски - "story of my life".Simple Smile Откакто се помня, и приятелки, и фризьори ме убеждават да не се боядисвам. След няколко експеримента в гимназията и в ранните ми двайсет години наистина повече не съм го правила.Simple Smile

Скрит текст:
Между другото, за сухотата по дължините - при мен доста добър ефект има т.нар. trinity рутина на един популярен фризьор в YouTube и без да използвам препоръчаните от него професионални продукти. Дори маска вече почти не ми се налага да използвам - ако сложа, е по-скоро за удоволствие.Simple Smile В Reddit също съм чела доста положителни отзиви за тази trinity рутина.

# 309
Здравейте.
Имам въпрос към тези от вас, който ползвате къна Khadi.
Използвате ли балсам или маска след отмиване на къната и продукти без отмиване?

# 310
Много малко балсам, колкото да не ми се заплита косата.
Без продукти без отмиване.

# 311
Orlanda, много благодаря, не бях чувала за "trinity рутина" - ще я видя!
Аз съм споделяла в темата че изплаквам само с вода, защото така казват инструкциите. Но пък не се боядисвам на прясно измита коса.
Също така, от известно време, слагам много маска след боядисване, за да мога да се разреша. Мислите ли, че това сваля боята? Пак съм отчаяна с непокриването на белите коси около челото - в неделя се боядисвах, консистенцията е като на мус, след като сложих  вряла вода на боята, а косата бях намокрила (нещо, което прочетох в темата и вече гледам да не забравям). Стоях около 3 часа.
Не се притеснявайте да ми отговаряте, то вече на мен ми стана досадно от собствените ми еднотипни постове.

Последна редакция: чт, 30 юли 2026, 14:00 от anmasu

# 312
Vayallete, не съм използвала нищо след къносване с Khadi или с която и да е друга къна(боя). Само преди къносването се мия с хидратиращ шампоан.

anmasu, забелязала съм че ако косата ми е по-суха и боята е по-гъста, не ми хваща толкова добре боята.
Обикновено ако ми е поизсъхнала косата гледам боята да е по-редичка, да кажем като рядка крем-супа. С гъста, средна на дължина косата съм и не ми се разтича докато седя - максимум 2 часа.
Експериментирай, виж кое ти действа добре на теб.
Един път от любопиство седях малко над час, за да видя как ще хване - беше компромисно покритието и от тогава гледам поне час и половина, но не мога повече от два Grinning
Експерименти трябват, аз лично ги правя есенно-зимния сезон, защото ходя основно с шапка.

# 313
Anmasu, скъпа, на мръсна коса не се захваща толкова добре. Измиваш с шампоан, не слагаш балсам, веднага се боядисваш на мокра коса.
След това, като се измиеш от боята, никакви маски. Малко балсам на краищата, за да може да се разреши. И това е - до следващото миене.

# 314
Ох, знам, ама какво съм се заинатила - това не знам! Няма да пиша и да се оплаквам, докато не спазя всички инструкции на боята, съответно да е на съвсем чиста коса.

Общи условия

Активация на акаунт