Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 20

• 8 979
  • 320
  •   1
Отговори
# 315
Vayallete, не съм използвала нищо след къносване с Khadi или с която и да е друга къна(боя). Само преди къносването се мия с хидратиращ шампоан.

И аз така правя, но при все , че имам коса до раменете и супер рядка , съм като кошница в главата...
За това си мислех, дали пък може са си сложа малко балсамче поне, да влезе гребена... Grinning

# 316
А пробвала ли си да добавиш алое на прах или глицерин към сместта?
Аз лично винаги добавям алое и не ми се изсушава толкова косата. Сега, на 3 ден от къносването, разресването е тегаво, но го изтърпявам до измиването същия ден.

# 317
Веднага след къносване и измиване използвам Био подхранващо масло за фиксиране на цвета - Cultivator's. И после продължавам да го нанасям след всяко измиване, доволна съм. Да поясня, че се къносвам и с билковата боя на Cultivator, но не вярвам да има голямо значение.

# 318
А пробвала ли си да добавиш алое на прах или глицерин към сместта?
Аз лично винаги добавям алое и не ми се изсушава толкова косата. Сега, на 3 ден от къносването, разресването е тегаво, но го изтърпявам до измиването същия ден.

Винаги слагам лъжица алое на прах, и лъжица глицерин, но не помага. Косъма ми е много тънък и фин и се заплита ужасно.

# 319
И моята е същата. Балсам изобщо не пречи, вече 5 години се боядисвам така.

# 320
Понякога след къносване, когато отмивам само с вида слагам маска по дължините, но моята идея е, че не искам да ми се наслоява къната по дължините и така си мисля, че я редуцирам.
Забелявала съм,  че най-добре хваща къната на току що измита с безсулфатен шампоан, не съвсем суха коса. Също така и къната трябва да е по-кремообразна, да не е много гъста. Това зa anmasu. При мен има много добро покритие на белите коси.

Общи условия

Активация на акаунт