По 12 хранения на ден.

• 1 211
  • 13
  •   1
Отговори
Преди време писах, за храненето на малката. Скоро ще направим 5 месеца и малко след това ще започнем захранването.
От тогава насам разбрахме, че има тих рефлукс. Пробвахме с АР мляко, но то стана ужасно. Акаше някакви буци пластелин. До кръв се напъваше. Спряхме го.
Пробвахме със сироп, нямаше ефект. Доктора каза след всако хранене. Е проблема беше, че трябваше по 12 пъти на ден да й го даваме.

Сега сме се примирили, че я храним на всеки час. По 60-100мл. Просто на нощно хранене изяжда по 130-170мл. Запива пак. След 4-5-6 часа се събужда сутринта и изяжда 90мл. и след час истеричен рев на глад. Айде пак ядем. Така за деня събираме 800-1000мл. Но я храним по.12-13 пъти на ден. Абсурдна работа.

Пробвах да кача с един номер биберона, изяжда по 120мл на раз, обаче ги повръща по бързо отколкото ги изяжда.

Педиатърката каза, че е нормално. Скоро ще започнем захранване.  То е някъв ад, кога ще е това ядене. Честно да ви кажа, не знам какво да я правим. Някой имал ли е подобен случай? Не й отказваме мляко, правим 170 например и тя на 90-100мл, плюе бибата, върти се, суче се, оригваме я, може да изпие още 10 и до там, след час айде пак ядене.

# 1
Изобщо не ми звучи нормално, особено за дете с рефлукс и на АР мляко. То трябва да яде през 3 - 3,5 часа. Да не говорим за хранене през час.
Синът ми беше на АР на Хумана и не сме имали проблем с ходенето по голяма нужда. Захрани се малко трудно, но по съвет на педиатъра добавях в другата храна по малко АР мляко. Ядеше в 6:30 - 10:00 - 13:00 - 16:00 - 19:00 и 22:00 приблизително. Постепенно само първото и последното хранене останаха млечни. Първото заместено беше в 10 часа - банан или пюре, второто заместено в 16 часа. Като количество мляко не помня как нарастваха грамажите, мина време. Случвало се е да не изяде всичко. Отказа адаптирано мляко около година и половина напълно. До третата си година ядеше почти всички храни с апетит. След това започна да проявява капризи и да се храни избирателно, понякога еднообразно. Здрав е, почти на 12, висок е към 148-150 см, тежи около 35-36кг.

# 2
И на мен не ми звучи нормално 12 хранения на ден при положение, че не е кърмено бебе, а на АМ. Аз бих започнала захранване и да се редуцират броя хранения. И ние спазвахме приблизително часовете за хранене, които е написала дамата по-горе.

# 3
Пробвала съм да я храня и след 3 часа. Някак я разсейвам да не плаче или когато сме навън, минават 4 часа без да яде дори, но пак изпива малко количество.

Просто не мога да я накарам да пие повече. Стяга устни, суче се, дърпа се и се разплаква.

Донякъде съм се примирила, че ще пие на всеки час и това е. Ама като почнем захранването не знам какво ще стане.

И на мен не ми звучи нормално 12 хранения на ден при положение, че не е кърмено бебе, а на АМ. Аз бих започнала захранване и да се редуцират броя хранения. И ние спазвахме приблизително часовете за хранене, които е написала дамата по-горе.

# 4
Това с храненето на всеки час е просто навик, а не глад. На 5 месеца бебето е напълно готово да спи цяла нощ без храна. Пробвай да не даваш нищо от лягането вечер до сутринта. Ще видиш, че като изкара 8-10 часа без мляко, на сутринта ще изпие нормално количество, без да се дърпа. Ако продължаваш така, захранването наистина ще е трудно, защото то никога не остава гладно.

# 5
Ако детето е спокойно, не повръща и качва килограми, бих следвала съвета на лекаря.
Ако има проблем с някои от горните неща - бих потърсила още едно мнение.

Моето дете освен че ядеше толкова често, изпиваше и огромни количества. Тъй като нямаше рефлукс или друг проблем, педиатърът ни посъветва да спрем да гледаме часовници и грамажи и да се водим по детето. Колкото и когато иска. В периодите на бърз растеж ядеше буквално през час, после ги разреждаше до следващия етап и така до 3 г., когато спря нощното хранене. Вече е на 21 г., няма никакви проблеми.

Не всички деца могат да спрат нощното. Някои просто имат нужда, при нас бяха страшни истерии, въобще не заспиваше. Пробвали сме да даваме вода, избиваше ни го от ръцете като я усети и пак писъци.
Жената, с която бях в една стая в родилното следваше стриктно часовете и каза. Видяхме се, когато децата ни бяха на по 1 г. и половина. Сподели, че още не спят нощем. Като се събуди, до сутринта рев. Всеки си преценява за своето дете...

# 6
Relax now,тук изобщо не става въпрос за лакомо бебе, а за класическо пренасищане. Бебето стиска уста и се дърпа точно защото не е гладно, стомахчето му никога не почива. 12 пъти хранене на 5 месеца (и то на АМ) не е нормално ежедневие и само ще направи захранването кошмар. Съветът "да се водим по детето" е добър, но когато детето вече е влязло в навика да яде "на порции" през час, трябва намеса. На 5 месеца нощно хранене не е нужно. Вечерно хранене, чист памперс, преобличане и сън до сутринта. Като спре да приема калории нощем, ще започне да се храни качествено през деня и няма да стиска устата пред шишето.

# 7
Просто на детето му е време за захранване. Млякото дори в по-малко количество го засища, но не за дълго време.
Може и зъби да са почнали да го дразнят и в цялата комбинация от причини се заформя един кръг, от който трудно се излиза.
Ако педиатърът ви прецени, че е добре, започвайте със захранването.

# 8
Relax now,тук изобщо не става въпрос за лакомо бебе, а за класическо пренасищане. Бебето стиска уста и се дърпа точно защото не е гладно, стомахчето му никога не почива. 12 пъти хранене на 5 месеца (и то на АМ) не е нормално ежедневие и само ще направи захранването кошмар. Съветът "да се водим по детето" е добър, но когато детето вече е влязло в навика да яде "на порции" през час, трябва намеса. На 5 месеца нощно хранене не е нужно. Вечерно хранене, чист памперс, преобличане и сън до сутринта. Като спре да приема калории нощем, ще започне да се храни качествено през деня и няма да стиска устата пред шишето.
А може би просто толкова му побира стомахчето. И ако бъде лишено от другите хранения, няма да може да приема повече и ще спре да качва. Или ще повръща, както каза авторката, че става, когато изяде 120 мл наведнъж.
Нашият педиатър казваше, че гладен корем не почива, а боли. Както не почиват сърцето и други органи. И че всяко дете е различно, някои имат нужда от нощно хранене, други не. На мен тогава това ми звучеше логично и следвах съветите.

Просто на детето му е време за захранване. Млякото дори в по-малко количество го засища, но не за дълго време.
При нас млякото не намаля, когато започнахме захранването. Калориите в началото са много малко, в сравнение с тези от млякото. Изяждаше си порцията и после не спираше да реве, докато не си получи и млякото. В/у нощните хранения не оказа влияние.
Пиша го, ако се получи така и при тях, да не се стряска.

# 9
Relax now,логиката за болящия корем важи за новородено, а не за 5-месечно бебе на АМ. На тази възраст стомахът има достатъчен капацитет, но за да го разгърне, трябва да усети глад, а не да бъде в постоянен режим на храносмилане през час. Като се храни 12 пъти, то просто поддържа нивата на кръвната захар без реално да огладнява, затова и стиска устата.

# 10
На консултациите сме го обсъждали, защото моето ядеше нощем до 3 г., т.е. не само за новородени.
Точно заради кръвната захар - за да се поддържа в нормални граници, някои трябва да ядат по-често.
Като цяло и СЗО, и всички други организации не препоръчват премахването на нощното хранене на тази възраст, ако детето го иска.
При нас кръвните изследвания винаги са били отлични, затова не смятам, че нощното хранене се е отразило негативно. Но си признавам, че имах съмнения, по онова време, преди 20+ г., единици бяха педиатрите, които се водеха по световните препоръки...

При авторката почти е наближило времето за кръвните на 6 месеца, нека видят как е глюкозата и лекарят ще прецени дали е ок да продължават така или ще смени препоръката Hands Plus1

П.П. Бебетата са различни, някои просто не могат да поемат по-голямо количество мляко. Ако поемат - повръщат. Затова си стиска устата, защото си е запълнило коремчето. За тях съветът е по-малко, по-често. Педиатърът им има поглед в/у детето и неслучайно е дал такъв съвет. Но ако се съмнява, нека направи консултация с друг лекар.

# 11
Какви са симптомите на тих рефлукс? Защото имам съмнение, че и моето бебче страда от същото, въпреки че педиатър отрича .

# 12
Рефлуксът е не затворена клапа между хранопровода и стомахчето. Тихият рефлукс е без повръщане, но детето изпитва парене и болка около пъпа, поне при дъщеря ми, на тригодишна възраст беше там. Тъй като клапата не се затваря храната се връща в хранопровода, а стомашните сокове дразнят. При възрастните е придружено с парене заради киселинността на стомашните сокове. Добрата новина е, че често пъти се израства. При бебета, които повръщат номерът е да се дава АР мляко, което съдържа брашно от рожков, който прави храната с по-твърда консистенция и й пречи да се връща в хранопровода. Затова й спира при преминаването на твърда храна. При големите проблемите са предимно вечер, когато легнат. При бебетата докато се хранят легнали е на всяко хранене. Съветват да се вдигат, да се държат по-дълго вдигнати, да не се хранят легнали, при тежки случаи съветват родителите да повдигнат матрачето на 45°.
Направете консултация с детски гастроентеролог, той най-добре ще прецени за какво става въпрос.

# 13
При тихият рефлукс се случва да плаче след хранене, да плаче легнало, моето бебе всеедно преглъщаше нещо доксто лежи, проплакваше насън.
В началото минахме на АР мляко, но понеже започна да има жилки кръв сменихме на такоеа за алергии, но беше доста течно и връщаше, та взехме сгъстител и така 2 месеца. Към 4.5 месец спряхме да сгъстяваме, в 5 месец започнахме захранване.
В началото не правеше разлика от пюре и мляко като грамажи. Млякото си е мляко. Едва след 80-90 гр започна да се осъзнава; само че пък по едно време започна да връща като дохранвах с мляко и явно разбра, че не може порцията мляко да е същата както преди😀 3-4-5 дни връщаше и спря да пие толкова, започна да изравнява двете храни..
Когато яде твърдо не издържа 4 часа (от 4ти месец яде на 4 часа), така че се разбутват храненията малко или много и нещата са по-различни отколкото като е била само на мляко.

Общи условия

Активация на акаунт