Раница за евакуация 🎒

• 10 817
  • 280
  •   1
Отговори
# 60
  • Beyond the stars
Могат, ако работят магазини и не са засегнати веригите за доставки т.е. ако има какво да се купи.

# 61
  • Най-красивата страна
И продукти имам .
Защото имам лоши спомени от пандемията-опашките пред аптеките...блъсканицата в Кауфланд...
В жилището,където живеем постоянно, винаги имам основни хранителни продукти.

# 62
До един стек продукти е нормално да имаш вкъщи и лекарства за всичко, ама ако стане нещо и няма ток, това, което е в хладилник ще се развали, макарони, ориз и други варива няма да може да се ползват. Аз преди няколко дни разчиствах лекарствата с изтекъл срок,  почти 300 лева изхвърлих, повечето антибиотици.Сега като ги заредя пак сигурно ще са по-скъпи.

# 63
Я кажи как зареждаш антибиотици, че ми стана интересно.

# 64
  • Най-красивата страна
Не е трудно како Сийке.
И аз се заредих.
Имам по 2 кутии за член от семейството.

# 65
Добре де, кажете как. Защото за мен е трудно.
Нещо повече, моя близка е лекар, но от тези, които не изписват антибиотици. Дори за себе си не смее да си изпише – ако се наложи, ходи при ЛЛ или търси колега, който може.

# 66
От аптеката на която съм редовен клиент.

# 67
Всичко може. За АБ не знам, не са ми трябвали на мен, но метформин на свободна продажба, да, имам резервна опаковка за майка ми, че понякога не съм на датата в града. Сега пак ще ходя на санаториум и за такива ситуации искам да си има.

# 68
Много полезна тема. Благодаря!
Аз бих добавила дрехи в ярки цветове, за да те виждат отдалеч. Разбира се, ако не е прашно.
Термо одеало не съм виждала. Отивам да търся в нета, а също и храната и филтрите за вода с дълъг срок на годност.

# 69
  • София
Аз задължително имам 2 опаковки резерва от медикаментите, които пия.
Слушах един от туристите, заклещени на Малдивите - ни война има, ни бомби падат, ама ей на - имал байпас, пък нямал допълнителна опаковка от лекарствата си и реве. Дори и без да си препър, пак звучи меко казано несериозно.
Нашите термо одеяла са тези, задължително гледахме да са двулицеви - https://www.helmed.bg/odealo-za-speshni-sluchai-160x210.html

# 70
Благодаря за информацията за одеалото!
Много практично и компактно. И не е скъпо.

Последна редакция: нд, 08 мар 2026, 08:14 от anra

# 71
  • Сан Франциско
Нашата храна след последната подмяна преди години е на Mountain House - не знам дали се продава в Европа - но й дават до 30 години годност и е вкусна. Ето, така изглежда:

# 72
По принцип много държа да съм подготвена за всички ситуации, но специално за евакуация не смятам нищо да правя.
И без това нямам кола, нямаме и селски имоти вече, ще се молим на всевишния и толкова. Храна имаме за седмица поне.

# 73
  • София
Нашите консерви в момента са на Compass, годността им е до 2029 г. Пробвали сме ги като ги купихме - хич не са лоши.

# 74
  • Сан Франциско
То в случай на земетресение пътищата често стават непроходими, така че кола няма да помогне. Мъжът ми казва, че след земетресението през 1989 - големи участъци от магистралите в района са били затворени от няколко месеца до няколко години. Кракомобилът ще е решението…може би колело или dirt bike.

Общи условия

Активация на акаунт