Мами в Италия - част 51

• 15 217
  • 275
  •   1
Отговори
# 75
Така и не отидох на доктор , оказа се  , че си е взела почивка та чак в сряда ще е на работа .
Ние пък обичаме много фаве и си го купуваме често .
Кала , не ми се смей , но тук така му казват на всякъде дори и на щандовете за вердура надписа е такъв !

даниела, как я правиш фавата? като зелен фасул ли???  newsm78

# 76
  • Italia, Palermo
Здравейте!
И тук вали и е кофти. Днес направихме първата ваксина и засега сме ок, да видим като следим температурата дали ще е все така. И аз се ваксинирах срещу розалия, че като бременна от руботеста излезе, че не съм карала рубеола, макар и майка ми да мислеше, че съм я преболедувала. А бе ясно е ,че с времето се забравят доста неща, случили се около гледането на бебетата.
Аз съм напълно съгласна с мнението на Италинка относно небрежното отношение в болниците около кърменето. И мен така ме "подредиха" без много обяснения как става кърменето и без да забележат, че имам малки, плоски и различно ориентирани зърна, та освен, че имах само малко капки коластра и чак на 7-8-я ден потече млякото, напъхаха на беба биберона с Ам на втория ден и ми даваха да и тикам захаросана вода, което ме потресе.... и бибата да съм и давала. Да, ама не-моята щерка не обича чуччетто и го плюе и дори пръст не слага в устата, та да видим обаче около никненето на зъбките дали няма да се променят нещата.
А знаете ли, говорейки за болниците какво се сетих? Ами аз бях в клиника, хем платена работа, а ми даваха 4 поредни ястия еднакви- пастина ин бродо и студена филия месо с жилки и после ме чакаха да съм се изходила по голяма и ми навряха клизмата- много са просветени с начина на хранене брейййй, ами то много ли акъл трябва да се дават за тая цел супи, зеленчуци, плодове, фибри и т.н.  А бе, нямам хубави спомени. Грижата за майката и бебето след раждането не е на ниво, ни има консултации, ни акушерки те следят, на самотек, а и педито все казва, за каквото и да било, че не е нищо, няма страшно, като те гледа- сякаш спи с отворени очи, аман! А бе...май смених темата, ама се изказах.
Ей, свекито напира да сме се виждали често да се радвала на бебето, а оня ден като ми милва детето видях, че има една гадна чернилка под нокътя на палеца си-  догади ми се, сигурно не си мие ръцете редовно, ъъъъъ!
Ние решихме да пътуваме с директен полет до Букурещ и оттам вече имаме кой да ни вземе и занесе до Силистра, която е на 100км. оттам.
Аз също съм с ишиас, а като бременна страдах досат от болежки и блокаж на кръста, ад. То си е и до изместване на тежестта заради бебето и май нищо не помага затова.

# 77
При нас казаха , че след обяд ще се заоблачи , но нямало да вали .
Та за това продължавам да пера , то  предимно чистя и пера де , нали съм безработна .
Имам силни боли в кръста , но явно ще си се лекувам сама поради липса на лекар .
Като се раздвижа да чистя ми намалява болката , но легна ли не мога да се вдигна .

защо нямаш доктор, даниела?
ако много те боли , отиди в пронто сокорсо, ще чакаш, но ще те види лекар.
другото , което мога да ти препоръчам са разни лепенки
аз в египет носех такава, че дамианко има проблеми с кръста.
без рецепта са.

# 78
Лени аморе,чак пък и цигара  #Crazy

Мисля,че глобализацията доведе до това състояние на всичко в обществото...деградация!Всеки да се справя,както може  Close

Миликс,следи и за подутина на боцканото  Peace

Наоколо съм:)

# 79
Лени аморе,чак пък и цигара  #Crazy

каква цигара, кала?

# 80
Здравейте, момичета!
Изчезнах за малко, защото форумът пак не ме допускаше да поствам  Naughty #2gunfire
Вчера цял ден сме обикаляли панаира, който се провежда тук и днес се чувствам леко уморена.
В четвъртък ми се случи нещо неприятно. Cry Излизахме с Давиде, не съм се преуморявала, нищо особено в сравнение с друг път, но като се прибрахме към 17.30, видях, че имам зацапвания с кръв. Изчакахме да видим дали ще преминат, защото бяха няколко капки, но се увеличваха. Позвънихме на лекарката ми - няма обхват, на домашния й телефон ни казаха, че този ден нямала прегледи и била извън града.  Cry Към 19 часа вече решихме д ане рискуваме и отидохме в болницата в спешния кабинет. Първо провериха сърдечната дейност с екограф, аз си я и усещах, че се движи, след това ме прегледаха. Казаха ми, че не става дума за гинекологичен проблем, а за цистит (вече бях чувала от две познати, че им се е случвало тук това по време на бременността) и ми предписаха антибиотик, който да взема два пъти на 24 часа. Дано всичко мине добре. След 10 дни трябва да отида отново за преглед на урината. Няма да ви описвам, какво ни е било на двама ни, аз усетих само още по-силно, колко го обичам това мъниче.
Пожелавам ви да не ви се случва подобно нещо   bouquet

# 81
Цугуми,стискам палци  Praynig всичко ще е наред  Praynig

Лени,на аватара мацката какво има в устата си?

Последна редакция: пн, 30 апр 2007, 17:06 от Kaлa(Bella13)

# 82

ма това е Коко Шанел...

тсугуми! кураж, радвам се, че всичко е минало успешно.
малко това с антибиотиците не ми е много ясно, но слушай докторите и не се товари излишно!

# 83
Мацки ето ви малко сном4ици от детската стая и моето тумба4е Hug
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=127860&photo=4
пролата е никиегаби

# 84

ма това е Коко Шанел...

А в устата и това не е ли цигара?

Ани сигурно роди вече,а?

Ник, страхотна стая ....всичко ли сте подготвили?

# 85
Миликс, тъкмо и аз си мислих да ваксината, аз вече имам час на 6 юни. Гледам, че в България се прави първата ваксина във втория месец, тук в третия..както и да е, правя, каквото ми кажат тук. А вие ориентирари ли сте се вече за ваксините по избор? Ние още не сме мислили по въпроса....Как са направили другите майки?

За грижата за майките и бебетата в болницата и аз съм съгласна, само че за разлика от теб, моята като ревеше много, аз си поисках биберон залъгалка и една акушерка ме изгледа адски злобно. А иначе и на моята и натикаха шишето..затова сега и аз съм на твоето дередже с изтискване и така нататък. Абе да са живи и здрави, но много съжалявам, че не мога да я кърмя, най-малкото понякога така се успокояват и заспиват..

# 86
Доколкото съм чувала в Бг първата ваксина е още в родилния дом  newsm78 или бъркам  Rolling Eyes

При нас се започва от 61 ден до 90 първата ваксина...всеки сам си избира кога да започне...поне тук е така  Peace

# 87
Ник,много си красива и ти,пу-пу!Абе тука сме все лични хубавици събрани,да му се невиди.
Разглеждах всички снимки на бебетата които сте публикували,момичета,големи са сладураки дребосъчките!Да са живи и здрави!
Зугуми, на мен също ми се беше случило в 5 месец прокървяването след гинекологичен преглед.Може и след секс също да се прокърви.Обикновено не е опасно,но трябва да се лежи за да се оправи положението.Аз доста лежах и ми мина.Мисля че става въпрос за шийката на матката,която в този период е по-чувствителна.Поне на мен така ми обясниха когато се получи това изкървяване.Моят гинеколог каза че при гинекологичен преглед или след полов акт доста бременни кървят.Аз естесвено само след неговите прегледи оставах без оплаквания.Иначе ако ме бръкнеше някой друг и прокървявах моментално.А като влязох в 40 седмица и като ходих почти всеки ден до болницата,след всеки преглед се прибирах в нас кървяста и въпреки че имах и силни непрекъснати контракции преносих със седмица.Споко Wink.
Хайде бе,Ани не роди ли вече! newsm78

# 88
Аз ужасно страдах че не успях да кърмя Теодор Sad.Но нямаше мляко,това е положението.И на Хумана ще се отгледаме,но да кърмя за мен беше наистина неописуемо изживяване.Чувствах се невероятно щастлива че давам нещо от себе си на малкото бебе,нещо което то обожава и от което се чувства доволно.
Не знам дали ви казах,ходихме на педиатър тези дни,Теодор е цели 72 см и тежи 7.200кг. bowuu

# 89
Ники,стра6на стаи4ка сте спретнали,а и на теб корем4ето,расте добре Peace
Аз 100 пъти съм казвала за епидуралната,абсолютно е безопасна само ако анестезиолога е добър,ако ги прави от дъжд на вятър,по добре бягай от него.Аз съм лекар и то4но от информираност не бих си дала гърба на лекар ,който не познавам.Ако знам на какво е способен,може и да помисля.Толкова.
В БГ 1те 2 ваксини се правят в родилния дом,На циганките се прави и 3та-Полио-за6тото не е ясно дали после 6те посетят педиатър.Аз правих тук вси4ки ваксини,по добре детето да е за6титено,отколкото да се надявам "на мен да не се слу4и".Тук не правят сре6ту туберкулоза примерно и мисля ако е възможно,сре6ту запла6тане да я направя в България.И тук все пове4е говорят 4е болните от туберкулоза се увели4ават.По въпроса с кърменето се сетих не6то-на циганките то4но никога не се е слу4вало да даваме дохранване или изоб6то проблеми по тази 4аст.Ако там майка няма мляко,бебето го кърми съседката по легло,а на нея дават бебе което су4е добре,да и слезе мляко,ако бебе не иска да су4е,процедурата е подобна,дават го на някоя майка с мнооооооого кърма и то,то като усети от къде идва ам-ам,се насо4ва.Такива работи,не е особено хигиени4но,но пък вър6и работа,сами се оправяха и вси4ки бебета бяха кърмени.Тук има6е едно ком6ий4е,което на 3тия мес. спряха да го кърмят и моя мъж им предложи да им даваме,за6тото аз изхвърлях по 100 мл. след Киара,не се обадиха никакви,гнус ги бе6е сигурно.Съответно след известо време споделиха 4е пие направо прясно мляко,за6тото бебе6ките не ги оби4ал....разбирания всякакви newsm78
Тук фавата я ядат с пекорино.
Цугуми,и аз 3 пъти прокървявах по малко,ама после спря и вси4ко върве6е добре,пове4е лежане му е майката. Peace

Общи условия

Активация на акаунт