Мами в Италия - част 51

• 15 220
  • 275
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро !  bouquet
Аз съм уж по добре !Вчера си купих лепенки и сега си сложих втората .
Довечера съм на бар-дискотека така , че ще се оправя пер форца .
Цугуми , момичетата са ти казали пък и ти си ходила вече на лекар така , че ще е излишно да ти обяснявам на ново . Пожелавам ти успех ! Heart Eyes
Ление , аз фавето първо го сварявам след това правя доматен сос към който го прибавям и след 15-тина минути е готово .
Отделно си го ядем и само сварено или го прибавям като гарнитура към месо дори и в манджа с картофи съм слагала .
Успешен ден на всички ви !

# 91
Здравейте,момичета
пиша с една молба към вас,търся майка от Неапол,защото се нуждая от информация, а именно моята свекърва на 10 май пътува със своя приятелка за въпросният град.Решила е ,че ще си намири работа и ще си изкара парички,което е похвално за нея.Аз обаче имам опасения и притеснения,че нещата не са толково леки и прости колкото тя смята.Свекърва ми е оптимист,но аз искам ако мога чрез вас да й помогна.Може ли да ми кажете какви са шансовите й за работа в този град,как вървят квартирите и изобщо някакви каквито й да е полезни съвети и информациище са ни от полза.
Благодаря Ви.

# 92
Здравейте!
Днес времето е доста облачно тук и се отлага отиване до морето, няма смисъл.

Дани, слагай лепенки, знам какво е да те боли кръст,  една от най-гадните болки е това.

Ник, много хубава, брава!

Снощи в Иене гледах тази водещата, която е бременна и си мислех, как може чвеок да е с идеална фигура, крака, ръце и тн, и да расте само на корем. Подозирам, че освен гени , които явно има, таз жена е на диета.
Като гледам и дрешките за бременни - отпуснати неща има само на корем, по тялото дори не се разширяват, напр. едни ръкавчета, надолу на бедрата панталончетата си остават същите.. какви са тия бременни...
по-хубаво е, де, да се поддържа човек и през бременността.

eli0177 , дессита е в наполи и може би като влезе ще ти отговори на в-са.
аз продължавам да недоумявам хората как си намират работа тук - явно чукат по врати ли, не знам
има агенции, които не са много отворени към чужденци ( мое мнение).

мисля, че може по-лесно да се намери работа за почистване, гледане на възрастни хора... такъв вид труд.
за гледане на възрастен все пак и езика е от значение, защото и компания правят..
от по-квалифициран персонал мисля, че се ценят мед. сестри.
особено за отделения като гериатрия и тн.
в хосписа, където е настанена свекърва ми, почти няма персонал от италианци- има само 1-2 сестри и основния лекар, които са италианци. останалите сестри са румънки, полякини, южна америка...

# 93
Лени , аз си мисля че си е и до гени предимно .
Имам братовчедка и по време на двете и бременности единствено на корем наддаваше , карми и двете си деца и малко след като роди си беше както преди .
Двете и деца са  с много малка разлика като при мен , но тя си остана с перфектната форма и бюст .

А тук наистина е трудно за работа ! Аз освен като чистачка други оферти за сега не съм получавала .

# 94

А тук наистина е трудно за работа ! Аз освен като чистачка други оферти за сега не съм получавала .

да ти кажа, имаме една позната, има висше образование, и тн.

тя ми промени  мнението за чистенето  Laughing
тя си направи фирма за пулиция и работи това. вече май са и повече хора.
има си някакви къщи в седмицата, ходи, почиства, после е свободна.
печели повече, отколкото, ако беше назначена на някое бюро.
отговорността е почти никаква, влизаш, чистиш, излизаш, свободен си. няма стрес.
нея това я устройва идеално.
изобщо, прави ми впечатление, че в италия не са кариерно-ориентирани, разликите в заплащането на
различните нива не е голямо и много току що завършили предпочитат да работят по касите в
магазините, отколкото да гонят кариера и стрес.
не знам дали съм права.

# 95
Аз мисля , че не си много права , защото са малко италианци с образование , които ще се съгласят с висше образование да мият чинии в някой ресторант или да чистят както правя аз .
Тук който е учил си търси работа по специалността и не желаят да се преквалифицират .
В София в театъра на армията преди време имаше жена с 3 висши , която им работеше в кухнята , защото не беше първа младост и съответно имаше нужда от пари за да преживява .

# 96
Аз не парадирам с образование и за това си търся скромна работа в супер маркет или фабрика , но и това е трудно да си намери човек !

# 97
Здравейте момичета,
честит празник на труда.
Hug

Гледам за работа говорите,изобщо не ми се обяснява ,но мисля че прекален оптимизъм,особено относно Италия е абсолютно неоправдан. Peace

Може  да е на късмет,но да тръгнеш за една страна без да знаеш езика,без да има кой да ти подаде ръка е пълно безумие. Crazy

Лени, и аз имам приятелки в САЩ,които си направиха фирми за почистване,но тук нещата стоят много по-различно.Не е както там.Данъците са високи. Peace
  Имам познати ,на които от началото на годината цялата рода се донесе от Бг,и всички се върнаха безславно. Tired И то хора ,които искаха да работят нещо съвсем елементарно.Не е лесно за самите италианци ,да не говорим за чужденци. Rolling Eyes
А и тук е пълно  с чужденци,няма глад за работна ръка. Peace
 Фабрики не останаха,всички се изнесоха към Азия,къде да се работи,богатите италианци също са мит,не живеят всички в палати.  Twisted Evil
Южнаците насам идват да търсят работа,така че не ми е ясно какви очаквания и оптимизъм може да има. Peace

# 98
Преди време леля ми беше дошла в Наполи на работа , каза , че на гарата имало някаква българка която продавала вестници .
Та тя намирала работа на българи , но от първата заплата им взимала процент .
Не мога повече да ти кажа защото не зная друго .

# 99
Здравейте моми4ета Hug
първо искам да ви благодаря за комплиментите,много сте мили и се радвам,4е ви е харесала стаята на беб4е.Все още и липсват някой мебели,които мъжо трябва да направи тези дни.
После ще ви я покажа в пълен вид Peace
Корем4ето ми си разте добре, а бебо си ска4а неуморно вътре Crazy
Благодаря на Господ,4е въпреки 10кг отгоре,освен корем4е не съм натрупала много мазнини по другите 4асти на тялото Rolling Eyes

Благодаря от сърце на Кала.С нейна помощ успях да открия болница в Arezzo където ще ми направят епидурална упойка и то безплатна Peace(ако се сещате в Perugia в държавната болница ми поискаха 700еури )Twisted Evil
Кал4е  bouquet  bouquet  bouquetХиляди благодарности

Ве4е говорихме със капозала на репарто остетрия,и на 31 май имам аппунтаменто със анестезиолога Peace
Знам,4е трябвало първо някакви изследвания да се правят newsm78.

eli0177 Хубаво е,4е свекървати е мотивирана за работа. PeaceИзкренно ти казвам оба4е,4е ако няма кой да и помогне за първо време докато си намери жилище и квартира,ще е много трудно,дори може да се намери в трудна ситуация.Не си мислете,4е е толкова лесно Naughtyнапротив страшно е още пове4е в град като Наполи където престъпноста е навсякъде ooooh!
Въпреки вси4ко и пожелавам успех Peace
Приятен ден на вси4ки

# 100
Не знам дали успяхте да видите снимки от свадбата ми newsm78,но в4ера слу4айно открих в www.snimka.bg албум със снимките от свадбата на Деси Славанаша попфолк певица.
Ужас направо щях да припадна Shockedбеше обле4ена със същата рокля като моята Mr. Green

Мъжо каза да я осъдим Деската за кражба на авторски права  hahaha Joy Joy или поне да дойде да ни изпее по една песен Mr. Green

# 101
Geri, много сме говорили на тази тема, но все пак мисля, че работа се намира, особено за неквалифицирана такава.
Това, за което Ели говори го вършат почти само чужденки - румънки, полякини, украинки и  тн.
Тия хора все намират работа, някак си. Откровено казано не зная как, ако нямат някой, който да върши това и да ги препоръча на друг възрастен човек.. нещо такова. Иначе какво... слизаш на гарата в Непол и от там .. какво правиш  newsm78 това ми се струва лудост някаква, авантюризъм.
Аз сега нали съм все по болници и гериатрии , виждам доста лични асистентки.  Досега съм засичала само една италианка, от Неапол - беше асистент на бабето, което лежа до свекърва ми в една стая...

Между др. не знам дали правилно съм разбрала ( чула), но снощи споменаха по новините, че на месец в Италия идват по 11 хиляди румънци. Дамиано и той не чу и така и не разбрахме това румънци, които искат да си легализират престоя ли е, или пристигат нови. Ако някой е чул - да каже плс.

# 102
Лени добре си 4ула Peace,има голям наплив от Романия.Аз 4ух пък,4е надолу към калабрия пристигал всеки ден по един автобус с румънци.Много ми е 4удно какво ще правят тук тези хора newsm78.То за италианци работа няма,камо ли за 4ужденци Rolling Eyes
И  с мароканци се напълни навсякъде Twisted Evilве4ер скитат като бездомни ку4ета и правят само поразии #2gunfire #2gunfire

# 103
не знам, явно имат какво да правят, за да пристигат.
сега ще се засили селскостопанската работа, реколти и тн. може би имат нужда.

между другото десислава е отдавна разведена, май. вие от кога сте женени?
наскоро тя участва в биг брадър българския и гледах. мнгоо е талантливо това момиче.

# 104

Истина е , че сме бая чужденците тук !
Но все пак мисля , че не само мароканци има дето да са като кучета и правят поразии .
Пък и все пак сме си българи , и сме расисти , не сме израснали още за да разберем , че всички сме страниери на тази земя .

Общи условия

Активация на акаунт