Пързалки,люлки,катерушки на МАРТЕНИЧЕТО са първи дружки!

• 8 790
  • 276
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
 Ето това открих във форума за ваксината против морбили, рубеола, паротит:

4. Какви са рисковете на МРП ваксината?

Ваксината, както всяко лекарство, може да причини сериозни проблеми, като силна алергична реакция. Рискът МРП ваксината да предизвика сериозни увреждания или смърт са изключително малки. Приемането на комбинираната ваксина е много по-малко рисково, отколкото ако се приемат поотделно лекарства за трите болести.
Повечето хора, които са ваксинирани с МРП ваксина нямат проблеми с нея, но все пак, такива са известни:

Леки проблеми
- температура /1 от 6 души/
- лек обрив /1 от 20 души/
- подуване на врата и бузите /много рядко/

Тези проблеми се появяват обикновено 7-12 дни след поставянето на ваксината. Много по-рядко се появяват при реимунизация.

Това е цялата ста … 90;ия
Мила, специално на теб не ти препоръчвам да го четеш  Naughty. и по принцип на по шашкащите се мами

Не знам защо нашето педи каза след около 20 дни  newsm78, ама май не само нашето дава такова инфо. Но каза също и че е много малко вероятно да има някаква реакция. При Вики РЕАКЦИЯ НЯМАШЕ! - казвам го за мамите, които не са сложили още тази ваксина и се притесняват.

konstans, Тино е голям сладур! А Габи е много сладка малка бебинка  Heart Eyes , чак бях забравила колко малки и крехки са ...

# 211
Хъни Heart Eyesвече се втрещих и без да чета цялата статия
това спец.за сериозните проблеми и смърт ме ужаси Praynig
също мен ме притеснява,че пак е на яйчна основа ваксината ,като Пентаксима и като превенция ми каза педито да давам Зиртек 3 дена преди и 3 дена след ваксината

а реакцията е вероятна,но педита казват,че няма да има за да ни успокояват

# 212
  • София
ох, колко сладка е Габи  Heart Eyes

При нас имаше ракция от ваксината за шарките, точно на 8-мия ден след като я сложихме - Ема вдигна лека температура 3 пъти за 1 денонощие - между 37 и 38 градуса.  Това беше  Simple Smile

# 213
Колко е сладка Габи, много ми се иска да я нагушкам Hug!!!
Тино също е голям сладур!!!

Миналата сряда правихме тази ваксина, засега реакция няма никаква, освен може ми че е малко капризен, но пък му никне кътник, та може да е от това.

лек ден  bouquet

# 214
  • София
Здравете! Hug

И при нас нямаше реакция от ваксината,док не ни и каза,че може да очаквам нещо newsm78

Ех,много сладка бебка Габи Heart Eyes, и каква е бузанка Grinning!

Зори,Констанс,много хубави снимки!Ани и Тино са големи сладкишчета! Hug

Ние днес си запазихме стая за морето,в Ахтопол ще отидем за една седмица,вече нямам търпение Crazy

# 215
Ох тъкмо вчера разправях, че май не искам скоро друго бебе, защото тъкмо почнахме да излизаме да живеем нормално както преди, да си купувам панталони 40-ти размер  Simple Smile,  а сега като я видях Габи и толкова ми се прииска да я гушна  Hug пак искам бебоче  Heart Eyes

# 216
Толкова е сладка малката Габи.....Само като я видях и толкова ми се иска вече да съм родила и аз............направо не е истина

При Тино след ваксината нямаше никакви реакции.

Тася, браво на вас, ние се чудим все едно ще ни е последното море в живота.Искахме да ходим в чужбина, но пък малко ние страх заради моето състояние и детето, не дай Боже стане нещо не ми се мисли какви разправии ще са, аз каквато съм паника в последно време.Само дето  съм един каприз- не искам да има много хора, ако може да е затворен комплекс без външни гости, да няма музики по нощите и т.н. а бе леко съм се сбабичкосала май.............та единствения ни вариант остава пак Евксиноград, а за тия пари можем да отидем на къде по-добро място.Дайте някоя и друга идея къде да отидем с детето, моляяяяяяяяя

# 217
Габи е страхотна сладуранка и бузанка,ходих да разглеждам снимките на нашите беб4ета от новородени Heart Eyes,не е истина колко са се променили за една година.Много е хубаво да си имаш новородено в къщата Heart EyesНе видях прилика между Преско и Габи,тя нали е моми4енце и е по 4аровна Heart Eyes
И снимките на другите разгледах толкова са порастнали вси4ки,направо ве4е си прили4ат на де4ица,а не на бебета Hug

# 218
  • София
М-да,и аз разглеждах снимките,много са ни пораснали дечицата Heart Eyes.Видях,че radi-t е сложила снимки на Вики от РД,отдавна не е писала как са,малкия е много сладък.

Констанс Hug,наистина по-добре да сте си в България,все пак ще си в напреднала бременност,все ще измислите къде да отидете.

# 219
ох, каква е нежничка Габи, да е жива и здрава, и аз се разчувствах и си спомних отново първия допир с Писи.  Heart Eyes

Констанс, Тино е много сладък и страшно много се е променил от рождения ден, вече е голямо моче, готов да става батко  Grinning Освен за Евксиноград се сещам за Русалка, само че там съм ходила само на плаж и не знам какви са условията, чувала съм, че няма много хора.

Зори, разгледах и вашите снимки, Ани е много хубава малка госпожица! Личи си, че сте се насладили на почивката. Кажи сега, тази ти приятелка не е ли също актриса, сигурна съм, че съм я гледала в някой филм  Mr. Green

Пресияна има белег на рамото от ваксината п/в туберкулоза, помня нашето педи бе казала колкото по-голям, толкова по-добре, ама знам ли...

А от ваксината п/в морбили и т.н. не знам дали имаше реакция, аз до сега си мислех, че не е имало, но като прочетох поста на c-mira си спомних, че и ние имахме Т за един ден, някъде след около 10 дни и може и от това да е било  newsm78

Дано никой не е заразен с варицела или туберкулоза, направо като чета....  Praynig

# 220
мами, по повод реакциите от ваксината аз я питах кво да очаквам  и тя каза нищо, аз продължавам - ами в интернет четах това и това... Тя ме погледна и ме почна дали съм чела, че от тази ваксина странична реакция било и развитието на аутизъм и още една страшна болест, ама я забравих и аз  Shocked Shocked Shocked. След малко като видя, че вече се задавих от притеснение ми обясни, че страничните реакции били от някакво вещество, което се е слагало във въпросната ваксина преди, но вече не се ползвало и да не съм чела групости, а просто да не къпя детето същата вечер заради самото убождане и да не мисля почеве по темата. та май е права...  Ваксините вече са доста подобрени и рядко правят реакции...

# 221
Привет мами!
Габи е такава сладка бузанка, много мили4ко ми стана ! Simple Smile  Heart Eyes

Констанс, Тино е много пораснал, страхотни снимки а и как прилича на мъжа ти:) А и коремчетото ти е много сладко Simple Smile Констанс и аз мисля че е по-добре да сте в БГ на море, или ако не в Гърция поне е доста близо.

Гер4о, и моето педи ми каза същото, че сега ваксините били супер пречистени и нямало никви реакции.

Безмерна, да и тази ми приятелка е актриса (тя ми е една от най-близките приятелки) казва се Теди Иванова, а сега вече е Духовникова Simple Smile Наскоро даваха един филм с нея по ТВ - ама му забравих името  Simple Smile

Цунки!

# 222
днес тъкмо след вълнението ми,като видях снимката на малката Габи се срещнахме с Боби с едно 2 месечно бебче (бях ви писала за него,дето изкара пневмония)сега за щастие е добре Hugно най се впечатлих от реакцията на Бобката.беше най нежния батко,никога така не се е радвал на друго дете,но и това е най мъничкото ,което е виждал.Обикаляше го и с най мило гласче повтаряше бебе бебе,искаше да го гали,страшно нежно му пипаше крачетата-сладурче ми е Hugно и сякаш малко ревнуваше,защото като не му давахме да пипа бебето и си тръгваше в другия край на поляната без да ни поглежда newsm78

# 223
ух... ние вчера направихме ваксината, с лед това играхме в банята 40 мин ?!
но той е издръжливо пате.

някой питаше за нощни дрехи. у нас е топло и много се поти. спи отвит по боди с къс ръкав и голи крака. понякога и цяло боди (с крачоли), но му е жега.

кало го мерха вчера (са пръв път от февруари). 76 см и 10.300. малко късичък ми се струва. верно, че се роди 50 см , ама докато докара до 2 метра не знам....

напоследък за пръв път проявява капризи. току що отказа да изяде една леща и съм в шок. яде по-малко, от както стана топло и не ми се мисли. миналото лято ядеше само нощем, през деня нищо! надявам се да не се върне към нощното хранене, както стана миналото лято.

имаме среща със сара след малко, отивам да го наконтя. тръгва гладен... да му мисли!

# 224
Много е сладка малката Габи!  Heart Eyes И каква е изписана... Пу-пу!  Hug

Аз още чакам с нетърпение да излязат резултатите на моя колега. Той, естествено, не е на работа сега. Поразпитах и аз тук-там - познати, близки мед.лица - не било толкова лесно заразяването с туберкулоза. Заразен бил последният етап, най-тежкият, когато болният започва да кашля силно и да отхрачва. Абе все още съм леко притеснена, но вече не толкова, колкото вчера, когато не знаех нищо.

За ваксината - нашата лекарка ни каза че може да настъпи реакция ок.7я и ок.20я ден след ваксината. Но било много малко вероятно, защото ваксините били хубави, пречистени и пр. За сега при нас няма реакция, вчера беше 7я ден след имунизацията.

Общи условия

Активация на акаунт