"С мляко, каша или с пюре - ДЕКЕМВРИйчето расте"

• 15 300
  • 285
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
ние вкарахме круша в менюто. вчера и днес хапнахме круша с ябълка - карашик.
интересно че уж крушата разхлабва а ние два дена не акахме Thinking
днес сутринта за мое удивление в памперса се търкаляше едно твърдо ако  Shocked
тъкмо си помислих че е спечец и вечерта се осрахме много мощно насън
понеже заспахме двете хранейки се на спалнята се събудих по едно време с един приятен полъх откъм щерката  Rolling Eyes
чудих се, маях се, ама не можех да я оставя да спи наакана , пък и то не се търпеше apchih
събудих я, измих я, нахраних я и току що заспахме, самички, в кошарата, без проблеми  Mr. Green

# 241
Добро утро! Нашето захранване тече с пълна сила. Засега оризовата каша не ни запича. Акаме си яко по няколко пъти на ден и то доста обилно.
Moonlady, първия ден дадох 2-3 лъжички, или дори 4. Мислех само 2, но на бебата й беше толкова интересно, че се обръщаше да ме търси къде избягах с лъжицата. Grinning  На втория ден сложих около 50 мл вода, което е около половината от дозата за едно хранене. Засега няма да увеличавам количеството, защото няма да замествам храненето. Решила съм като свърши този пакет с каша и минем към следващия - приготвили сме бананова каша на Милупа - тогава да замествам.  Иначе тая оризовата е доста неприятна, никакъв вкус няма.  Освен това утре сме на консултация и ваксина и смятам да минат няколко дни след боцкането и тогава да почнем с някакви зеленчуци.  Може би първите дни ще сваря морковче и картофче, или едно по едно, и чак тогава ще отваряме от готовите пюрета на Хип.
А при нас причината да почнем захранването беше точно тази - огромен интерес от страна на бебата към нашата храна. Ставаше ми жал да я гледам как ми проследява ръката до устата.  И вчера един сладолед - гледа милата, гледа и аз накрая леееекинко и мазнах на устенцата - е, няма такова облизване!  Та, така - захранили сме с важните неща - шоколадов сладолед!
Ina_nk, на мен ми помогна врял душ върху гърдата и слагах бебата през 2 часа първо на нея.
Pontes, Дивна самка  Joy
Честити 6 месеца на бебе Кристиян на мама Dakota!
Честити 5 месеца на бебе Владимир на мама Ekaterina85, бебе Даниел на мама violina!
Честити 4 месеца на бебе Иво на мама sipirumi, бебе Йоана на мама si_mama!/

Последна редакция: пн, 07 май 2007, 08:36 от Betty L.

# 242
Честит имен ден на Жоровците, на патерици!
И честито на празнуващите бебоци днес!
Времето е чудесно и май ше има разходки повечко...лошото, че мен ме боли глава, не можах да спя добре и се чудя от къде да захвана къщната работа...

# 243
  • София
Привет момичета!

Честит имен ден на патерици и от мен на всички Жорковци!

ina_nk, стискам палци и пиши как вървят нещата. В темата която си пуснала съм споделила при нас какво помогна.

Вчера бяхме на Клисурския манастир и си харесах мястото около него за пикник  Party
Ето Нели с тати http://www.snimka.bg/album.php?album_id=120104&photo=69 и http://www.snimka.bg/album.php?album_id=120104&photo=70
И с любимата кукла http://www.snimka.bg/album.php?album_id=120104&photo=67 и http://www.snimka.bg/album.php?album_id=120104&photo=68

А за срещата в Борисовата ще чакаме ли по-стабилно време или ще я правим тази седмица?

Момичета, ще споделите ли вашите столчета за кола каква марка и за какъв размер са. Нашето вече ни умаля и трябва да взимаме ново, та събирам инфо сега.

# 244
Привет и от мен!
Честит имен ден на всички Георговци и Гергани на патерици и Честит рожден ден на djumbeto  bouquet
pontes, страхотен купон сте спретнали. Браво!

еsy, ти да не храниш Инес с вратни пържоли, вместо с кърма? Grinning

Да ви каза вчера купих един уред на Чико за приготвяне на бебешка храна. Може да готви на пара, да пасира, да затопля и да размръзява. Изглежда супер и след 2-3 седмици мисля да го пусна в употреба, когато захраня Ива

# 245
наистина да не забравяме за срещата в борисовата градина! Времето няма да е лошо тази седмица и даже май е за предпочитане да се видим преди 13ч, защото после става горещо, но както кажете, аз съм ОК...въпреки, че трябва да тръгвам на зъболекар, изпочупиха ми се пломбичките....ама така е след бременност

# 246
  • Варна
пък във варна времето едно мрачно,поспаливо,ужас просто  Tired
и мойте зъби се прецакаха след раждането, все си записвам час и все го отлагам щото не мога да стигна до там,накрая ще ми теглят една  Rolling Eyes
столчето ни е Чиполино от 9-14 кг или от 7месеца, ама ние както вървим от 6месеца ще се класираме за него  Animal Pig иначе засега сме с коша на количката.

Последна редакция: пн, 07 май 2007, 10:37 от Virginity

# 247
Здравейте и от нас!!!
Да ви кажа май третият Пентаксим го изкарахме най-тежко.Цяла нощ беше неспокойна към 3-ри ч сесъбуди идоста плака, на крачето и се образува твърдо топче и зачервяване та цял ден правим компреси с риванол, спирт, вода.Абе гадно беше този път.
Лоша работа , обаче : от няколко дни почна да се буди нощем и защото ме хваща неподготвана / с шишето с вода/ се налага да го кърмя. Дано не развалим режима.. newsm78
Magesta, и ние сме така, когато не ни е стигнала кърмата се будим през ноща и аз виновно и давам да цока щото знам, че не и е стигнала, но когато има и бутам залъгалката няколко пъти с по една капка саб, че иначе не я иска а и вода не признава, но това е в отделни вечери, когато всичко е нормално пак се спинка до сутринта Peace
еsy, ти да не храниш Инес с вратни пържоли, вместо с кърма? Grinning
hahahaАбе тя не, но майка и си хапва доста добре та и Инес покрай мен Wink Абе вратни пържоли не, че не ям свинско, но ярешко, агнешко, заешко, телешко такова месце си папкаме с моето момиче  Laughing
Честито на празнуващите днес!!!  bouquet
Честито и на djumbeto  на патерици!!!

# 248
То при мен е ужас....1 месец ходех всеки ден с дъщеря ми да и напревят 8-те кариеса, за да сложим новите скоби на оправени зъби...представете си ме как я вземам в обедната почивка от училище (тя е целодневно) с бебето в колата и ходим на зъбар.....и миналия ден като ходихме да и натегнат скобите се установи, че има още един кариес...полудявам вече, а е едва на 9 години!!!! Та тъкмо мислех, че съм приключила със зъбаря и сега ще трябва аз да тръгна...усещам си 4 напукани пломби+ тази, която се счупи снощи!!! Кошмар #Cussing out

# 249
Привет и от мен  newsm51.Аз си дойдох за малко в града на баща ми,обаче съм само с големия си син,и така ми е мъчно за малкия....... newsm45 На всичкото отгоре Алекс е и болен, с няква бронхиална според мен кашлица,от време на време вдига температура,тече му носа,абе въобще купона е пълен   smile3511 smile3514 smile3518 .Сега се чудя как ще опазя малкия да не се разболее,че  сме на ваксина в четвъртък. Довечера се прибираме с влака и утре на наш доктор да ни прегледа,че със това самолечение дето го удрям ме е страх да не стане пневмония. ooooh! ooooh! ooooh!   
Лек ден ви желая  newsm10 smile3521 ,тук времето е много гадно  smile3506 smile3507

Честито на празнуващите

# 250
  • Русе
Здравейте,момичета!
Днес купих каша на Хумана безмлечна с ябълка,но не знам как да я приготвя.Пише: 45г.продукт( как да го измеря като няма  лъжичка)+ 135мл.вода ( каква - топла,студена,преварена) + 5г.мазнина ( това пък какво е)

# 251
Майче, 45г=5 супени лъжици, приблизително, а водата преварена, охладена до около 50 градуса. Тази информация я има на кашите на Милупа. Ако няма мляко, можеш първо да го приготвиш като адаптирано и после да добавиш кашата. Hug

# 252
Майче, 45г=5 супени лъжици, приблизително, а водата преварена, охладена до около 50 градуса. Тази информация я има на кашите на Милупа.  Hug
и аз така ги правя, не слагам никакви мазнини допълнително! Инфо има и на кашите Слънчо и на Хумана.

# 253
Здравейте .

Ние се събудихме и в момента ми "говори" нещо от езика на 5 месечните .
Аз обаче да ви питам дали и сред вас има бебета които искат да се хранят само по 4 пъти на ден.
Нещо такова:
8.00 АМ по 180мл.   
     -12.00 плодово пюре на само малко 5лъжички/не е хранене/
14.00 зеленчуково пюре 160-180
19.00 АМ по 180
22.00 КЪРМА
Прави го от 3 дни и се чудя не му ли е още рано ?Иначе сме 7.800 кг  надаваме добре

# 254
аз точно си мислех с какво трябва да продължа след зеленчуковото пюре дали месно или каша някой може ли да ми отговори  newsm78 newsm78 newsm78
ние все още ядем по 6 пъти като с пюрето не замествам хранене а само по малко му давам

Общи условия

Активация на акаунт