Гларус кряска, вълна пляска, БУРГАСКА мама сияйно бляска! (23)

• 17 867
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, момичета!
Честита дъщеричка на nuna! Да е жива и здрава!   bouquet
ЧРД на Ваня на патерици!Много любов и успехи!   bouquet

# 121
marianamama на мен ризова ми беше казала, че имам раничка. после ходих при вълкадинова и тя ми каза, че няма. всъщност, от всичките АГ-та дето са ме гледали, само ризова реши, че имам раничка.
аз днес бях пак при скочева. обаче не искам тя да ми дава болничните и направлението за раждане. дали може джи пи да даде. и лекарят, койта не работи със ЗК има ли право да ми издаде направление за раждане?

# 122
  • Бургас
Мисля че може джи пито ти, но не съм на 100 % сигурна, но защо не искаш от скочева, нещо проблем ли има!

# 123
тя иска да раждам нормално, аз не искам. очният ми лекар ми препоръчва секцио.

# 124
момичета дано не ви се е налагало,но някоя от вас може ли да препоръча доктор за лечение на раничка на шийката на матката, и същевременно от кой доктор да стоим далеч. приятелката ми има такъв проблем, супер притеснена е, засега посещава гамишев, но бихме искали да чуем и друго мнение.

ПЪРВО трябва да се направи изследване ЦИТОНАМАЗКА при гинеколога при който ходи, в случай Гамишев, за да се види ПАП групата. Ако резултата е ПАП І или ПАП ІІ или ще намажат раничката със Солкожил - лекарство няколко пъти докато зарастне, или пък в някои случаи може да я горят с ток или лазер.

Ако обаче резултата е ПАП ІІІ, тогава да отиде при д-р Михайлов в частния му кабинет. Обикновенно всеки следобяд е там, след 14 до към 17 часа. Кабинета е на ул.Княз Борис І, това е като се тръгне от спирката на НХК към Младежкия дом, но преди него вляво има една кооперация и там се влиза отзад в един двор. Да поясня само - това не е този Михайлов с Частната клиника в блока срещу Механотехникума, който е пълен идиот и даже го съдиха наскоро. Този е друг и е добър лекар, шеф е на онкогинекологията в Бургас  Peace
Друг, който препоръчвам е Петкова. Частният й кабинет е до Краснодар, но тя вече не работи в болницата, защото е в пенсия. Но за преглед и съвет е много компетентна.
Третия е Дичев, но съм го чувала само като име, нямам впечатления и не мога да го препоръчам. Също така съм чувала добри думи и за Градева, в Славейков, май 21-ви блок беше, но и от нея нямам впечатления.

И момичета следете ги тези ранички, защото някой път може да са много опасни. От една такава раничка, при наличието на НРV вирус тип 16 или 18, и при няколко години без да е правена цитонамазка може да се развие Рак на шийката на матката.
Но ако лекувате раничките навреме и редовно си правите цитонамазка всичко ще е шест точки  Peace

Тази тема също е добре да се прочете: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=178356.160

# 125
Честит рожден ден, Ваня!
Телец е любимата ми зодия.
Бъди много щастлива!!!

# 126
Честита дъщери4ка на НУНА.
Нека расте много здрава, красива, умна и оби4ана!

# 127
  • Бургас
Здравейте пак,
много се възмутих. Аз открай време съм възмутена, но това преля чашата. От какъв зор ще ти казва как да родиш при условие, че има опасност за зрението ти. Аз не съм за операциите, щото от един апандисит щях да умра от упойката. Ама при условие, че има опасност за здравето, особено пък за очите просто не виждам как може да е толкова задръстена. А очите са сериозен проблем и по добре де не рискуваш. Наскоро на братовчед ми му откриха, че има отлепена ретина и толкова проблеми си има, че хич не те и съветвам да мислиш за нормално раждане. Но аз мисля, че секциото по медицински не се решава от нея. Все пак тя не работи в родилно. Така че нека тя ти даде документите, а ти се срещни и говори с доктор.

# 128
  • у нас
Здравейте пак,
много се възмутих. Аз открай време съм възмутена, но това преля чашата. От какъв зор ще ти казва как да родиш при условие, че има опасност за зрението ти. Аз не съм за операциите, щото от един апандисит щях да умра от упойката. Ама при условие, че има опасност за здравето, особено пък за очите просто не виждам как може да е толкова задръстена. А очите са сериозен проблем и по добре де не рискуваш. Наскоро на братовчед ми му откриха, че има отлепена ретина и толкова проблеми си има, че хич не те и съветвам да мислиш за нормално раждане. Но аз мисля, че секциото по медицински не се решава от нея. Все пак тя не работи в родилно. Така че нека тя ти даде документите, а ти се срещни и говори с доктор.

Това, че Скочева не работи в родилно не я прави задръстена. Тя е от старите гинеколози и е доста добра. Тя е от малкото хора, които са за естествено раждане,щото има лекари, които винаги казват секции, за да си вземат паричкити. Ако Херелина е ходила преди това на очен и е й  казала, тя е преценила. Обаче ако не е казала нормално е да й каже за нормално раждане. По-добре от нормално раждане няма, въпрос вече за секциото дали въпросната майка е страхлива да ражда нормално или има причина. 

# 129
не, чак отлепване на ретината нямам. но препоръката на очния е да съм със секцио. каза ми "не ти казвам, че ако държиш не може нормално, но лично мене, ако питаш ти препоръчвам секцио. ти си преценяваш риска " .а сега де  Rolling Eyes Скочева клони към нормално, но още един път да съм отидела на очен. ама това ще е след болничните. а пък аз трябва да реша от кой да взема болничен. а на мен за очите хич не ми се рискува, и без туй едва виждам  Confused

# 130
и без туй едва виждам  Confused

В смисъл? Какъв то4но е проблема с о4ите ти?
Аз имам доста приятелки, които носят о4ила, но родиха по естествен на4ин.
Не съм наясно кога се налага секцио, заради проблем с о4ите, затова питам твоят проблем какъв е то4но?

# 131
ами от 7-8 годишна нося очила. сега диоптрите са ми -9 и -10  Rolling Eyes дъната ми са добре "за човек с дългогодишно късогледство и висок диоптър". така ми казва очната лекарка. от 2-3 години ходя при нея и всеки път ми е казвала, че ако раждам, трябава да е секцио. сега като отидох вече бременна ми каза, че можело и нормално, ама да си преценя риска и ме хвърли в дълбок размисъл  Thinking

# 132
  • Бургас
И аз родих нормално,по мое желание,въпреки ,че съм късогледа,/-5,5, -6/ и въпреки ,че Ризова искаше секцио.На мен също очния лекар -д-р Байкушева от Св.София ми даде колеблив отговор,но в крайна сметка написа,че нямам показания за секцио и ,че ретината е здрава.Да не говорим,че родих 25 дена по-рано и непланирано.Всичко мина много лесно,без никакви поражения.Бях говорила преди това с Георгиев и той ми каза,че показания за секцио е много висок диоптър над -9,-10 и дори тогава пак зависи.

Да ,сега видях отговора ти,защо не се консултираш и с  друг лекар ,но пък ако не държиш на нормалното раждане ,не рискувай.

# 133
може и за отида , ама вече не знам какво да си мисля. единия вика - нормално, другия - секцио , третия - незнам. и аз вече незнам  #Crazy

# 134
  • Бургас
Ако действително има някакъв риск,по-добре според мен да го избегнеш. Peace И все пак за твое собствено спокойствие е по-добре да знаеш,че дори и да се случи така,че родиш нормално ,няма опасност за теб.

Общи условия

Активация на акаунт