Термин септември 2026 - 2

• 21 271
  • 779
  •   1
Отговори
# 690
В коя седмица се прави теста с глюкоза?

Включвам се при вас, не съм писала досега.
Термина ми е на 24.09 с момченце💙

# 691
Аз също попитах моята АГ и каза, че нямам никакви показания за провеждане на ОГТТ. Изследването е тежко и неприятно, товари организма, ако не е необходимо по-добре да се пропусне.

# 692
На мен изследването ми е препоръчано от ендокринолог, защото съм с ИР. Въпреки че от началото на бременността кръвната захар ми е в норма, както и другите показатели, най-вероятно ще се наложи да го направя другата седмица.

# 693
Ами, аз също нямам предпоставки за изследването и питах защо го правим - обясни ми се, че е рутинно между 24-28 седмица.

Момичета, може ли да споделите дали АГ ви е назначила изследването - ако да какви са доводите или вие сте решили да го направите за спокойствие дори и да няма предпоставки?

Аз днес бях на преглед и я разпитвах моята лекарка за обременяването и тя каза, че няма причина да ми се пускало, защото изследването е тежко, а аз нямам никакви "симптоми" - кръвна захар, голямо бебе, околоплодни води и т.н. било както трябва. Доколкото четох, въпреки това в редки случаи все пак може да излезе нещо и много го обмислям.

# 694
Ами, аз също нямам предпоставки за изследването и питах защо го правим - обясни ми се, че е рутинно между 24-28 седмица.

Момичета, може ли да споделите дали АГ ви е назначила изследването - ако да какви са доводите или вие сте решили да го направите за спокойствие дори и да няма предпоставки?

Аз днес бях на преглед и я разпитвах моята лекарка за обременяването и тя каза, че няма причина да ми се пускало, защото изследването е тежко, а аз нямам никакви "симптоми" - кръвна захар, голямо бебе, околоплодни води и т.н. било както трябва. Доколкото четох, въпреки това в редки случаи все пак може да излезе нещо и много го обмислям.
На мен по същия начин. Кръвната ми захар, околоплодни води и останалите неща са ми в норма. Нямам ИР. Правила съм го веднъж, когато "лежах" в ендокринологично отделение и е ужасно неприятно. Изобщо не искам да го правя това изследване.

# 695
Аз нямам никой от тези симптоми, но го правих, защото АГ искаше. В лабораторията ми разрешиха да пия 2-3 глътки вода, ибапе щях да умра. Пък и те все пак с вода я разтварят, дали ще е сложена вътре или ще я изпия, не виждам разлика.

# 696
Аз не съм в България и тук е задължително изследването.
И на мен хич не ми се прави..
Аз по принцип съм с ИР, открита преди 8 години, но последните 7г са ми в норма резултатите. Та май 4 или 5 пъти вече съм го правила и е доста тегаво изследване.

# 697
Да, изследването е ужасно, правила съм го веднъж преди много години.
Знам, че в доста държави е рутинно изследвано между 24-28г.с. и затова се чудя дали на своя глава да не го правя за всеки случай Neutral Face

# 698
Здравейте,
Аз съм в 24 седмица и не са ми правили такова изследване. Предполагам че на следващия преглед ще стане въпрос. Прочетох мненията, че е много неприятно, може ли да уточните коя част точно е гадната? Самият разтвор или това, че се стои 2 часа в покой без храна и вода?

# 699
Здравейте,
Аз съм в 24 седмица и не са ми правили такова изследване. Предполагам че на следващия преглед ще стане въпрос. Прочетох мненията, че е много неприятно, може ли да уточните коя част точно е гадната? Самият разтвор или това, че се стои 2 часа в покой без храна и вода?

Докато го изпиеш. Много е сладко, на мен чак ми стана гадно и ми разрешиха малко вода. Иначе после е само висене, докато ти вземат кръв. Не е задължително да го правиш. Аз първият път не съм го правила. Сега нямам идея защо ме накара АГ.. Тя не пропуска каквито и да е изследвания, без значение, дали са нужни, може би заради това.

# 700
И аз се чудя дали да го правя. И двамата АГ при които ходя не са споменали нищо за това изследване, предполагам ендокриложката може да ме прати, просто защото се прави сега. Аз я посещавам само заради щитовидната, защото съм с хипотиреоидизъм. Качила съм 6-7 кг досега, бебето върви добре, не е много голямо, кръвната захар на гладно ми е супер и затова не мисля, че има смисъл да се натоварвам.

Сега искам друго да питам Blush гледам има доста намаления до края на месеца и се чудя дали да не вземем поне количката. Харесах си 5 в1 комплекта на Kikka Boo Goya Platinum, даже ходихме вчера до БГ хлапета и съм очарована от компетентността на дамата в магазина. Много подробно ни обясни всичко за системите и механизмите на количките и столчетата, предимства и недостатъци и т.н. Доста ни похвали Inglesina Aptica, но нещо цената ми се вижда височка. Някоя от Вас дали се е насочила вече за количка?

# 701
За мен и двете са гадни.
Самият разтвор е много сладък. Може да ти стане лошо веднага след като го изпиеш, а може и след час.
Седене на стол 2 часа също хич не е приятно. Отделно аз трудно издържам и 2 часа без вода.

# 702
Харесахме си количка Muuvo Quick Five 2в1. Много ни допадна като характеристики и като я разгледахме на място в магазина. Мислим да я вземем тези дни. През уикенда ще разгледаме и за някои други неща.

# 703
Мен повече ме плаши частта с вземането на кръв. Ако не съм пила вода не пускат моите вени, не знам след такъв дълъг фаст само на захарен сироп дали изобщо ще успеят да намерят вена.

# 704
Аз май се спрях на Easywalker Harvey nxt. Засега тя си остава, ако не се разколебая нещо.

Всъщност тази Inglesina е добра и гледам, че включва и кошчето за кола за тази цена.

Общи условия

Активация на акаунт