Термин Август 2026 - тема 2

• 23 356
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
При нас масово се изписва Магнерот, който е друга форма, но е единственият лекарствен магнезий в България (което ще рече, че съставът му е точно колкото пише в листовката).

# 256
Благодаря за информацията, но не желая да приемам Магнерот, а магнезиев бисглицинат.

# 257
Здравейте! Чаках втората ФМ с огромно нетърпение, за да научим пола на бебето ни, но за нещастие наред с хубавата новина, че чакаме момиченце, чухме и лошата диагноза за нашето бебе…средно тежка диафрагмална херния. Все още съм в шок и се опитвам да продължа напред след тази новина. Искам да се информирам относно това състояние, което чувам за първи път… Моля, ако някоя от Вас е преживяла нещо подобно или има познат, който е преминал през това, да сподели. Търся човек, от когото да получа съвети от първо лице…и надежда за щастлив развой 🥲

# 258
Здравейте и от мен. Скоро не съм се включвала,но се завърнах. И аз да се оплача,че съм с менструални болки вече 2м,пия магнерот и ношпа,но грам не помагат. Днес бях на втора ФМ и очаквах най-после хубава снимка,но плацентата ми е точно на носа на бебето и почти не се вижда... АГ не ми е казала да имам плацента превия,но след като се заинтересувах защо е на лицето на бебето,видях в интернет,че така се нарича и изпаднах в ужас. Имам вече едно раждане в 8 месец и се уплаших малко след тази ниска плацента. Имам постоянни болки и на всичкото отгоре от няколко дни треперя,казаха че ми падала кръвната захар,а аз ям доста сладко и се учудих. А като вляза да се къпя ме започва ужасно сърцебиене,явно от топлата вода,но не мога да се къпя с по-хладка. Някоя мама има ли такава плацента точно на лицето на бебето?

# 259
Мария, съжаляеам за новината! Какво каза лекаря направул ФМ? Даде ли препоръки? Аз лично те съветвам да запазиш час за доц. Чавеева, мисля че тя имаше голям опит с подобни проблеми. Първата ми бременност лежах в патологията с нейна пациентка, като бебето й беше с поставено балонче, заради подобен проблем. Добре беше бебето. Нея от друг град я бяха насочили към доц. Чавеева, беше я взела веднага и бяха направили вътреутеобна манипулацияоперация за поставянето. Аз се запознах с нея, когато вече бешв 35-36г.с. и предстоеше да махат балончето.
Рени, баш за това не мога да ти помогна. Ако скоро ще ходиш на преглед миже да питаш, за да не е на посоки.
Магнерота при някой не върши никаква работа (била съм на 3х2 и все едно не пия нищо), яюмного болки и контракции.
Габи, как така на лицето на бебето? Превия е плацента, която покрива шийката на матката. То бебето все още се върти и съответно няма как плацентата да се върти с него.

# 260
Мария, не мога да помогна със знания, но подкрепям Алис за мнение при Чавеева.
Габриела, може би бъркаш предна плацента с плацента превиа. Предна в когато е там където гледат с ехографа, а превиа (на български е предлежаща) е долу на канала на шийката на матката. Предната плацента затруднява гледането, но сама по себе си не е проблем.

# 261
Reni , на мен не са ви препоръчвали конкретна марка, аз поръчвам от ай хърб варианти ( пристигат за 10 дни някъде ), гледам ,че има онлайн варианти на бг пазара, само хубаво чети етикета , че някой път се води да речем бисглицинат , а в състава пише, че има и оксид.

Последна редакция: вт, 07 апр 2026, 21:21 от Espresso

# 262

Възможно е аз да съм в грешка. АГ не ми каза,че е плацента превия,но по тази снимка си помислих,че така се води. През целия преглед плацентата беше пред лицето на бебето,тоест точно по средата,където е нослето и не му се вижда добре лицето. Не знаех,че са две различни неща. Благодаря за разяснението 😅

# 263
Reni , на мен не са ви препоръчвали конкретна марка, аз поръчвам от ай хърб варианти ( пристигат за 10 дни някъде ), гледам ,че има онлайн варианти на бг пазара, само хубаво чети етикета , че някой път се вади да речем бисглицинат , а в състава пише, че има и оксид.

Благодаря за съвета. Ще разгледам.

Аз да споделя едно мое впечатление от последните дни - корема ми внезапно изскочи. И до преди седмица вече си личеше, ама сега много повече. Явно в шести месец се случват нещата. Девойката също така е доста активна, постоянно се мърда напред- назад. 🤣

# 264
Мария според мен запазете още един час за ФМ при друг специалист да погледне. Нека да има още едно второ мнение.
На мен ми казаха ако има някакви стягания или болки - Магнерот и Алеракт. Аз иначе съм на 3х1 Магнерот.
При първите прегледи бях с ниска плацента ,но на втората ФМ видяхме че се е вдигнала.
Рени и при мен коремчето си е вече по голямо и забелязвам че и пъпа ми започва леко да изскача.
Закупили ли сте шишета, защото аз поръчах един комплект на Phillips Avent pure glass. Какви мислите да взимате ?
Някой ще прави ли фетална ехокардиография ?

# 265
Аз нямам намерение да купувам нищо в скоро време. Струва ми се прекалено рано все още и не искам да се затрупвам вкъщи. Ще изчакам да се върнем от една почивка в началото на юни ще почна да преглеждам и поръчвам. Иначе като шишета и биберони в Италия са много известни освен Филипс и Suavinex, като най-вероятно ще направя микс между двете марки.
И на ехокардиография няма да ходя. В Италия ми казаха, че е абсолютно ненужно при нормални резултати от ФМ.
Между другото сега видях, че магазина от който капарирахме количката, прави доставки в целият ЕС. Безплатна е над 300€. Не знам дали цените са различни, но може да хвърлите по един поглед ако желаете. Казва се La chiocciola.

# 266
Днес д-р Чавеева потвърди диагнозата, но я определи като средна по тежест. Това, което разбрах е, че операцията с балончето се прави при тежки случаи и че трябва да изчакаме до 26-28 г.с., за да видим как се развива нашия случай и дали имаме нужда от тази вътреутробна операция.

# 267
Мария, дано всичко да е наред и да не се налагат операции! 🙏
Аз съм с предна плацента, но самата плацента не е пречила досега за прегледите, а бебето започнах да го усещам по-късно.
На ФМ аз попитах за тази ехокардиография, АГ каза, че не е видяла проблем при прегледа, но ако ще се чувствам по-спокойна да отида и на това. В крайна сметка се отказах, защото четох, че прегледа там е 5 минути и се гледат същите неща като на феталната и прецених, че е по-добре след раждането да посетим такъв детски кардиолог.
Аз също не съм купила абсолютно нищо, но започнах да оглеждам разни неща. За количките, тук при нас масово са със сайбекс, но аз видях доста минуси в тази количка, по-скоро не видях нищо уау, а цената не е ниска. Аз съм дребничка и това също ми ограничава избора. Вие към какви марки се ориентирате? И тези, които вече имате деца, какво бихте препоръчали?

# 268
За количка все още не сме се ориентирали. Гледаме по сайтовете да си набележим и след това мислим да посетим и по магазините да разгледаме.
V_sS и ние също обаче сме категорични че няма да е сайбекс, защото наистина цената не е никак ниска. И аз съм дребна и първото нещо което ще гледам за количката е да е лекичка.

# 269
Ние капарирахме новият модел на Сайбекс приам. Аз съм висока и ми идва добре, не знам за по-ниските как е. Изключително стабилна количка е според мен и всички мои приятелки, които са с нея казват, че абсолютно си заслужава цената и ги ползват до сравнително голяма възраст (особено при пътуване). Много се колебаех преди да капарираме и ходих четири пъти по магазините да гледам/ пробвам между Нуна, Анекс, Инглезина (в Италия очаквано е много популярна) и всеки път излизах все по-объркана. В крайна сметка избрахме новият модел на приам, защото въпреки чуденето в главата ми беше все тази количка. И за колата избрахме тяхното яйце (cloud t plus), което има най-добро легнало положение за новородени. Най-вероятно голд серията е по-нисък клас, и затова доста майки не са доволни. В крайна сметка, която и количка да изберете е важното Вие да си я харесвате най-много и да пасва на вашите критерии.

Общи условия

Активация на акаунт