🐥 Ноемврийски мами - Термин ноември 2026

• 20 956
  • 611
  •   1
Отговори
# 600
Да се включа и аз, вчера бях на преглед в 24 + 2  - 740 грама, всичко е окей за сега. Аз имам въпрос относно имунизацията срещу RSV. Смятате ли да си поставяте ваксината?

# 601
Малко по - нагоре обсъждахме ваксината. Аз ще го обсъдя с АГ на следващия преглед, но като цяло съм положително настроена.
Въпреки предната ми плацента и сигурността на всички, че бебето ще почна да го усещам стабилно след 24 г.с., направо ме разбива. На моменти я усещам страшно ниско, в червата се случва, а като се завърти около пъпа ми тресе целия корем. Забелязала съм някакъв график на движенията, въпреки че е различно, като съм пила кафе през деня е по - активна. Забравих да питам АГ дали да и следя движенията внимателно след като вече са толкова силни и почти редовни. На вас казвали ли са ви нещо?

# 602
Казаха ми, че до 28 седмица не можем да разчитаме на движенията на бебето и да не ги следя. При мен рита много ниско, все едно ще излезе всеки момент 😂
Иначе има дни, в които е много спокоен и почти не го усещам.

# 603
Елица, и аз имам същото чувство. Даже първия път като я усетих така, изпаднах в стрес, на док каза, че за тези седмици е нормално. Все по - често е почнала да се върти и да е главично разположена за по - надълго. Дано и хареса така и накрая да остане по този начин. 😁

# 604
Мерих си кръвното, 120 на 69, каквото ми е стандартното. Не от него ми е лошо явно.

Аз съм с предна плацента и усещам бебето основно като бутане и балончета. Силни ритници съм усещала два-три пъти. А когато не му е удобно така, както съм застанала, усещам силен натиск и опъване.

# 605
И аз съм с предна и още усещам само балончета, а предния път със задната още от 17 седмица имаше тупаници 😀

# 606
Аз бях много учудена, понеже всеки ми казваше, че заради предната плацента чак около 18-19 ще усещам балончетата, а по - късно около 24 седмица ще почнат ритниците, но не. Даже вече таткото я усети няколко пъти. Следващи ями преглед е чаак на 18 август. Чудя се да отида ли на още едно място до тогава, чисто за спокойствие. Но пък не знам къде. Един път бях ходила пак така просто да я видим при д-р Арабаджи в Щерев, но тя има часове чак за края на август, а другите не са ми познати.

# 607
Аз с предна плацента усещах само балончета до преди две седмици. Някъде към 23-та започнах да усещам силни ритници доста рязко.

# 608
Аз съм 23+3 г.с., но не усещам силни ритници, за съжаление Sad

Звездичка, в Щерев може да пробваш Д-р Певтичев или д-р Милчева. И двамата ги срещнах, докато бях хоспитализирана и ми се сториха лекари, на които бих се доверила.

# 609
Мини, благодаря за препоръките, ще ги погледна. Иначе за ритниците, изобщо не го мисли. Аз колкото и да се радвам, на моменти си е направо болезнено, а реши ли да рита в червата, по - добре да не ти казвам какво усещам.😂

# 610
Мини, и аз имах период от 2 седмици с ужасни киселини и ми беше много лошо. Приятелка ми каза за този сироп - Гастротус Сироп против стомашен рефлукс х500мл DMG. Има го и на да сашета. Подходящ е за бременни и деца. Не стигнах до него, защото просто спрях да вм домати, доматено пюре, мазно, кисело и захар. Тялото ми само искаше да яде моркови, пъпеш и овесени ядки( по принцип не ги обичам), и много помогна. Малки порции и вечерям рано, така се справих на този етап, но ще видим после как ще е.
Иначе, аз имам някаква лека болка, дискомфорт около десните ребра и малко в средата към корема, което се оказа, просто от растежа на бебето и местенето на органите. Много е неприятно, на моменти място не мога да си намеря. Бебето е доста активно вече и на моменти си личи физически, как се движи. Това ми е първа бременност и е много сюрелиастично на моменти.
И аз се замислям за ваксините, но ще говоря първо с АГ. На следващия преглед 13.08 ще съм точно в 28ма седмица и се надявам да няма проблем. Както и да не се налага обременяване с глюкоза, за сега казаха, че няма индикации.
Единственото, което малко ме беше притеснило, че при последната цитонамзка излязоха микроскопски данни за дисбиоза, но АГ каза, че всичко е окей. Взех си интимен душ гел на Eucerin - intim protect, за всеки случай. Някой да е имал подобна ситуация?

# 611
Благодаря, Tally, ще го пробвам.
Киселини и рефлукс имам вече месец, може и повече време да стана. Пробвах и аз да не ям кисело, домати, захар като изключим сезонни плодове, по принцип рядко консумирам. Мазно ям само на баница веднъж на няколко месеца, а не съм правила от 3-4 месеца. Но при мен няма значение храната. Те започват още от сутринта и до вечерта ме мъчат.

Общи условия

Активация на акаунт