🐥 Ноемврийски мами - Термин ноември 2026

• 20 219
  • 578
  •   2
Отговори
# 30
И аз се хващам колко много не помня от предната си бременност.. опитвам се да се сетя какви симптоми и неразположения съм имала и кога са започнали, както и кога се правеха по-важните прегледи и изследвания, но ми се губят спомените. Grinning Явно наново ще трябва да се информирам.

# 31
Аз записах фетална морфология в 13 г. с., прави се 12-13. Лекаря е твърде зает и затова от сега запазих. Иначе ми казаха, че на втория преглед ще ми направят регистрацията и съответно ще пуснат направление за кръвни изследвания. Общо взето това е до края на първия триместър, доколкото разбрах.

# 32
Аз записах фетална морфология в 13 г. с., прави се 12-13. Лекаря е твърде зает и затова от сега запазих. Иначе ми казаха, че на втория преглед ще ми направят регистрацията и съответно ще пуснат направление за кръвни изследвания. Общо взето това е до края на първия триместър, доколкото разбрах.
В коя седмица ще бъде втория ти преглед?

# 33
Вече ще съм в 11 г. с., но ми каза, че и по-рано прави регистрация, зависи дали си с НЗОК или платено.

# 34
С голямо вълнение се записвам в темата!
Със съпругът ми имаме едно момиченце на 8 години, но 5 години се борим с вторичен женски инфертилитет.
След две IUI и три IVF, най-сетне имаме успех.
На 6.03 бе трансфера на две ембриончета и днес бе първият ми ехографски преглед, който потвърди имплантацията на единия.
Водя се в 6г.с. + 1 ден, живот и здраве, ако всичко е наред, през ноември ще гушнем нашата мечта❤️
Термин 23.11.

Kmlvaslva аз съм със високо тсх- 4.89 ми е било най-високо, с Л-тирокс 50мкг го свалих преди трансфер на 1.11, но от стимулацията се вдигна малко на 2.31. Увеличиха ми дозата на 5 дни по 50мкг и 2 дни по 75мкг. Следенето му си продължава през 4 седмици. Знам, че се изследва заедно с фт4.

Последна редакция: вт, 31 мар 2026, 14:02 от AriaOY

# 35
На следващия преглед ще съм в 10г.с и моята АГ ми каза че може и тогава да ѝ занеса направлението за ЖК и да ме регистрира.
Иначе и аз от сега съм записала час за ФМ ,че бяха останали само 4 свободни. 😅

# 36
Аз имам преглед утре, на около 7+5 дни... надявам се, че всичко ще е наред и ще го мисля БХС. Аз се следя платено в Токуда, но не знам дали да го правя там. Вие къде сте се ориентирали?
Чудя се и дали да не се следя и при още един лекар по здравна каса, за да ми назначава поне изследванията, които се покриват от нея, макар че съм с много лоши спомени от Майчин дом и не искам да чувам за здравеопазване по ЗК.

# 37
Елица ,все едно аз съм го писала . Майчин дом като то видя и се обръщам на другата страна. Ще се следя в Надежда , миналата бременност си изкарах всичко там , даже и родих там . Там мисля да е и ранния скрининг . Днес ми е прегледа , по към вечерта  и ако всичко е наред ,марля да запазя утре един час в Надежда за БХС . За Токуда също съм чувала много хубави неща.

# 38
Аз се преглеждам на частно, ползвам и направления в Люлин Мед, но за съжаление моята гинеколожка не изражда. В голяма чуденка съм и аз относно болниците, доста съм скептична за държавните, особено по отношение на хигиената. Наскоро чувам доста лоши отзиви за Щерев, за Надежда имам и доволни познати и недоволни. Мисля, че до момента само позитивни и аз само за Токуда съм чувала. 😒

# 39
При първата бременност се следях при д-р И.Мазнейкова в мбал.Света София. Доволна бях, при нея си ходех и на периодични прегледи след това.
Доколкото разбирам, сега до 3тия месец ще ме следи репродуктивния, в Надежда, смятам след това да си продължа там до края. За лекари там нямам мнение, но свикнах с болницата и персонала.

# 40
Аз ще се следя и по здравна каса и на частно в Надежда. С предната бременност бях само по ЗК и след това родих в Надежда, ами много съм доволна от болницата нищо, че бях външен пациент. Просто се оказа, че е имало някакви пропуски по време на бременността и сега няма да рискувам, на 2 места за повече спокойствие.

# 41
Записвам се и аз в темата. След 5 години борба, три естествени и за съжаление неуспешни бременности (две различни хромозомни аномалии и едно, което не сме изследвали), сега съм бременна отново след инвитро. Правихме процедурите само и единствено, за да направим ПИД на ембрионите. Репродуктивният ми е записала термин 17 ноември. Вчера бях на втори преглед, където видяхме ембриончето и пулса. Докторът ме вика отново на 14 април. Не съм мислила при кой ще се следя. След това, което преживях, не мога да мисля толкова напред. Единствено предвид историята ни, ще помоля доктора да ме запише за фетална морфология при Чавеева.

# 42
Аз не съм от София и самата бременност си я следя при АГ в града. ФМ ще правя при Д-р Диляна Атанасова в Марковс. Там ще е и БХС.

# 43
Как сте със симптомите? Аз започвам да се притеснявам с това гадене.. Според приложението съм едва в 5г.с + 2, а тази сутрин успях да стана чак от третия опит. Струва ми се, че много рано започва този път. С предната бременност този период беше някъде към третия месец. Днес съм на първи преглед и нямам търпение вече, дано не е рано и успеем да видим нещо Blush

# 44
На мен ми се гади още от 4+5 г. с., като си е целодневно и има дни, в които е много по-зле от останалите, най-трудно ми е с ходенето в офиса, та затова вече си дадох документ там, за да не се мъча в най-тежките дни. Другите симптоми не ми пречат чак толкова, колкото това. Аз си купих Вомитосхил капки и Антиметил като е вече пълна трагедия положението и съм навън го пия. Газираната вода също открих, че помага понякога. Ще се радвам и аз на допълнителни съвети, ако някой се е справил с това упорито гадене. 😄

Общи условия

Активация на акаунт