🐥 Ноемврийски мами - Термин ноември 2026

• 20 569
  • 595
  •   2
Отговори
# 570
Момичета, какъв интимен гел използвате в този период? Все забравям са питам гинеколога дали има значение..

# 571
Момичета, какъв интимен гел използвате в този период? Все забравям са питам гинеколога дали има значение..
След първото раждане в болницата ми препоръчаха оранжевия Гинексид. От тогава до сега съм с него.

# 572
Аз ползвам този

# 573
Аз използвам lactacyd, както и преди и съм доволна.

Момичета, при вас как са изследванията? При мен днес излезнаха малко над нормата левкоцити и лека анемия… и двете били нормални за втори триместър. Чакам доки да каже за желязото, но тези левкоцити ме притесниха, макар урината да е чиста.

# 574
Желязото ми бе съвсем малко извън норма, изписаха ми по едно прахче SiderAL. Но това още при първите изследвания в 14г.с.

# 575
При мен всичко беше ок, само СУЕ завишено, но док каза, че е нормално по време на бременност.

# 576
Желязото ми бе съвсем малко извън норма, изписаха ми по едно прахче SiderAL. Но това още при първите изследвания в 14г.с.

И на мен ми дадоха сидерал фолик, но две прахчета на ден, за да наваксаме ниския хемоглобин. Сега само трябва да разграфя приема на магнезия, за да не си пречат 🙈

# 577
Оф, аз това за магнезия изобщо не го знаех, чак днес разбрах от gpt чата... на 3х2 съм и един месец съм си бухала на обяд магнезия със сидерал...значи нищо не съм направила Grinning А някакви симптоми има ли изобщо, сърцебиене, задух? Защото аз си се чувствам добре, само на кръвни, ако нещо излезе разбираме.

# 578
При мен последните две седмици имаше умора и блед вид, а аз съм много бяла по принцип. Бях сигурна, че ще излезе нисък хемоглобин, но и моето дневно меню не е богато на желязо 😂
Иначе раздели магнезия и сидерала с поне 2 часа разлика и би трябвало да е ок.

# 579
Момичета, понеже нахвалихме Цибалаб централата и системата им... Уви, нещо е развалена и не работи , че днес пусках обременяването с глюкоза и други кръвни, но аз бях нахална и си влязох. Директно отидох на гише 9 и си ме приеха. Никой от хората не каза нищо. Grinning Една служителка питах - вика ми: ами сега няма никой с предимство, разберете се с хората... пък аз ги задминах. И на нея казах - е бива ли такова нещо, да висим и ние. Та така, стискайте палци да са ми добре резултатите.

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 13:51 от mindful

# 580
Нямаше ли табела там, mindful? В Бодимед има и аз си влизам преди другите. Аз все пак бих им писала официален имейл. Ама аз обичам да се оплаквам, когато не съм доволна и да хваля, когато съм. Стискам палци за добри резултати. Те не са ли излезли вече?

Аз днес пусках ПКК, показателите за коагулация и АсАТ и АлАТ. Последните две са със значително по-добри стойности, откакто ми вдигнаха дозата на лекарството. Хемоглобинът ми е добре на мен, в долната граница, ама в норма. Аз обаче приемам желязо. Първо пиех едни комбинирани витамини за бременни, ама като видях, че вътре има витамини и минерали, които си пречат едни други на усвояването и си взех отделни.

Симптоми на нещо липсващо ли, Aria?

# 581
Да, примерно за желязото. В епикризалата ми след серклажа пише анемия, предполагам от изследванията, които са си направили преди това са заключили за нея. Така или иначе нямах нещо по-особено изписано след манипулацията.

# 582
Желязото се усеща, когато вече е много намаляло. Поне при мен е било така. Това преди време. Вече не го оставям да падне в ниски стойности и си го следя.

# 583
Привет на всички! Минах и аз на втора фетална, 21+2  при др Чачева в Надежда. Беше много обстоен преглед, но има ли някоя др на която й се струва, че докторката не обяснява детайлно и като цяло е малко дръпната?
Иначе изглеждат ок нещата с изключение на това, че бебето е голямо и ще ми пуснат обременяване с глюкоза (иначе околоплодните са ок и моите кг са ок- към 3 кг съм качила досега).
Малко ми стана неприятно, че изтъкна ниския ми ръст като причина за секциото, познавам толкова много жени под 160 см родили нормално. Май само това не бях чувала, то не е големи бебета, преносване и аз нз какво.

# 584
Аз ходя при Чачева, тази седмица бе и моята, 22+2 и бебето е 523гр. Аз съм 161см, за килограми не ме е питала, но съм качила не малко. По време на стимулацията бях 48,в 14г.с. 51/52, сега съм 55/56. Имам много околоплодна течност и трябва да внимавам с газирано(не че пия), сладко и хляб. На моите прегледи е обстойна и обяснява, даже се заби на една клапа дали я виждам...гледам, гледам, не знам, какво гледам, ама кимам с глава, за да продължим нататък.
Бях чела коментари, че е дръпната и със странно чувство за хумор и бях доста притеснена за комбинирания скрининг, но взехме, че си допаднахме и хуморът ни върви. Знае ми проблемите и винаги следи и за тях - спина бифида, хематом ( за щастие той се резорбира ) и серклажа.

Ако не ви е спокойно при нея, за следващата може да запишете при друг свободен специалист, не е задължително винаги да е при един и същ.

Не е ли рано да са говори от сега за раждане, в тези седмици фокусът е да не тръгне по-рано, а да се задържи максимално до термин... Моя роднина е под 160 и има две естествено родени деца, за първи път чувам ръст като причина. Така или иначе тези неща се обсъждат с АГ, не с пренатален, така че каквото и да говори, няма основание в момента.

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 12:14 от AriaOY

Общи условия

Активация на акаунт