🐥 Ноемврийски мами - Термин ноември 2026

• 21 843
  • 650
  •   3
Отговори
# 615
И аз да се включа с лек ъпдейт - минаха изследванията и аз съм с лека анемия, ще пия желязо, хемоглобинът е горе долу окей, но феритинът ми се е изчерпал почти. Та явно затова се задъхвах като луда напоследък, ще пия Сорбифер Дурулес, както сте писали 4 часа разлика с магнезий, кафе и млечни. Слава богу резултатите от обременяването са ми ок, че съм с инс. резистентност и се успокоих. Мина ми и преглед след това, всичко е супер. HugHug Вие кога обмисляте да приключвате работно?  Аз умувам да е през август, малко по-рано, за да си почина и да обърна внимание на баткото преди появата.

# 616
Здравейте, правили ли са ви късен биохимичен скрининг към 20 седмица. Моята лекарка не ми пусна, а видях, че пише, че се правили. На втората фетална всичко е наред, както и на първия БХС

# 617
Аз съм в болничен от 15 г.с. още, но естеството ми на работа е такова и просто нямаше как.
В събота вечерта ходих до спешен кабинет, понеже стягането в корема просто не спираше близо 48 часа постоянно. Всичко си е наред, шийката е затворена, дълга, водите са окей, бебето - активно. Най - вероятно се дължи на чувствителна матка, увеличиха ми магнезия и вчера вечерта и днес не съм имала толкова чести.

# 618
Бях на фетална в 22г.с., следващата ще е между 28-30г.с. Всичко бе наред с предишните ( в 13та и 17г.с. ).
Моят план бе да си работя до 45 дневния, даже обмислях изобщо да го пропусна, ако може, мои колежки си работеха хоум офис до към две седмици преди термин, не ни е натоварена работата, даже е много приятно, защото дните си минават без да се усетиш.
След серклажа ми дадоха обаче 30 дни болничен, днес бях на ЖК и категорично отказаха да ме пуснат на работа, директно пуснаха удължаване през ЛКК. Аз се чувствам добре, но АГ-то си държи на лежане и почивка. Не сработи моят план Grinning

# 619
Аз от 1ви юли съм болничен, от 19та седмица. Работя с доста хора и  стреса, недоспиването и седенето много часове (12ч) ми дойдоха в повече, не можех да изкарам повече. Докторката ми още от 2рия месец ме караше да си остана болничен, но аз се чувствах добре и държах да не започвам болничен толкова рано.

# 620
И аз почивам от 1-ви юли, но така се разбрахме с работодателя ми, нищо че моята работа е лека и предимно от вкъщи. Аз също си представях да работя до последно, но въобще не съжалявам как се развиха нещата всъщност.
Кога смятате да започнете с покупките? Ние още не сме взели нищо, мисля от средата на август, когато влизам в 7ми месец да се активизираме 😂

# 621
Елица, ние купихме количка и столче, ваничка, машината на Бейби Бреза за мляко (няма да имам възможност да кърмя повече от месец, понеже приемах хапчета преди бременността, към които се налага да се върна, а не са съвместими с кърмене), стерилизатор и сушилник, нагревател. Повечето от нещата бяха на много изгодни цени, а за количката ме беше страх да не я изкупят, защото се влюбих още от началото. Ние в момента сме в ремонтни дейности и чакаме да е готова спалнята, за да боядисаме и подготвим нейната стая и тогава мисля да купувам и останалите неща, че нямам място къде да ги държа, а на тавана не ми се иска да ги оставям.

# 622
От Пловдив ли си? Там ли си правила БХС?

Здравейте, правили ли са ви късен биохимичен скрининг към 20 седмица. Моята лекарка не ми пусна, а видях, че пише, че се правили. На втората фетална всичко е наред, както и на първия БХС

# 623
mindful, задъхването е типично за бремеността. С уголемяването на матката се притискат стомаха и белите дробове. Ниските нива на желязо и феритин по-скоро биха те карали да ти се спи повече и да се прозяваш.

Нищо не сме купували ние. Доц. Чавеева ме вика на следваща фетална морфология между 35 и 37 г.с. Тогава като знам колко приблизително е голямо това бебе ще купим дрехи да има за началото. Октомври ще вземем столчета за кола и кошара и останалото мисля в движение да си набавим. Утре имам уговорка са се чуя с акушерката, която прави курса за бъдещи родители от Щерев и да запазя час за консултация.

По въпроса с болничния, аз не работя.

# 624
От Пловдив ли си? Там ли си правила БХС?
Не, от София съм. Правили ли сте късен БХС?

# 625
По повод работата- аз си работя и мисля да изкарам до 45 дневния, ако всичко е наред. С предната бременност пак така процедирах. Чувствам се добре, работата не ми тежи и основно от вкъщи работя, та се надявам да няма драми занапред.
 Иначе и аз съм на Сорбифер дурулес,  по същия начин ферининът ми е изчерпан, но поне хемоглобина държи

# 626
mindful, задъхването е типично за бремеността. С уголемяването на матката се притискат стомаха и белите дробове. Ниските нива на желязо и феритин по-скоро биха те карали да ти се спи повече и да се прозяваш.

Нищо не сме купували ние. Доц. Чавеева ме вика на следваща фетална морфология между 35 и 37 г.с. Тогава като знам колко приблизително е голямо това бебе ще купим дрехи да има за началото. Октомври ще вземем столчета за кола и кошара и останалото мисля в движение да си набавим. Утре имам уговорка са се чуя с акушерката, която прави курса за бъдещи родители от Щерев и да запазя час за консултация.

По въпроса с болничния, аз не работя.

Да, да, всичко в комбинация и е топ усещане. Laughing Не мога да взема едни стълби, чувствам се ужасно. От средата на август ще приключвам и аз, при мен ако беше повече от вкъщи супер, ама ние сме 3-4 дни офис на седмица и после мъкна лаптоп, направо издъхвам. А и честно казано мозъкът ми е тотално отвеян и не се чувствам много продуктивна.

По повод въпроса с покупките - купила съм няколко дребнички неща, които просто бяха много сладки и намалени. Laughing Сега като ще са розови и имам голям мерак за дрехи. Laughing Иначе ще ми дадат сумати неща и точно отмятам списъци, какво ще ми остане. А и аз пазя някои от по-скъпите покупки - помпа за кърма, повивалници, щуротии. Ще видим, решила съм като ми е второ да не се хвърлям в излишни покупки. А и в момента покрай мен имам приятелки с бебета на 1г - 2 и те ще ми дадат всичко, което не им трябва. Даже моя приятелка роди буквално в началото на ноември момиче, та и дрехи ще ми дадат. Sweat SmileSweat Smile

# 627
Днес се обаждах за индивидуалния курс, за който ви казах. Жената ме пита коя седмица съм, казвам 24 г.с. и тя "много сте закъсняла". Grinning Имат два пакета. Един, който обхваща периода до раждането и самото раждане и един, който е до първата година на детето. Акушерката ми направи презентацията по телефона. Каза че с хората от провинцията работи онлайн основно. Има някои лекции, които са задължително присъствени. За онлайн часовете два пъти в седмицата по 30 мин. Доколкото разбрах, тя присъства на раждането. Обсъдихме с мъжа ми и утре ще й се обаждам, за да се запиша.

# 628
Мини, това само за жените, които ще раждат в Щерев ли е?

# 629
Предполагам, че не, Звездичка.
Стори ми се много добра основа, особено за жени като мен, които ще раждат за първи път. Въпреки че тя каза, че ти дава 24 часова програма с бебето.

Общи условия

Активация на акаунт