🐥 Ноемврийски мами - Термин ноември 2026

• 21 543
  • 636
  •   3
Отговори
# 630
Здравейте! Записвам се с двуплодна бременност и термин 30.11

# 631
"Тя присъства на раждането" за дула ли говорим? И ако жената ражда в София без значение болницата?

# 632
Аз още не съм пазарувала кой знае какво,харесала съм си количка. 😅 Но да ви кажа да знаете че Хиполенд имат отстъпка от -22% при първа покупка от приложението им,като трябва да е направена до 15.09.
Иначе аз съм с феритин под долна граница, желязо на долна граница,празни депа и леко понижен хемоглобин. Постоянно ми се спи. Приемам Смарт хит ферум,той ми повлия добре и при предната бременност.
Днес бях на преглед и госпожицата се е обърнала с главата нагоре и въпреки че е доста рано се притеснявам, защото баткото от 20 г.с беше надолу с главата и не промени позицията си .. и колкото и да не трябва да сравнявам бременностите малко се напрегнах 😅

# 633
Aria, дула като термин за първи път го чувам. Ходих да проверявам какво е. От това, което ми обясни днес, на такова ми прилича. Иначе е акушерка. Мисля си, че само в Щерев би присъствала. Вероятно има договор с лечебното заведение. Ако искаш, мога да я питам, когато се чуем за курса и ще я питам дали със сигурност присъства на раждането и ако да, дали и в друга болница в София. От това, което говорихме останах с впечатлението, че присъства, но не съм сигурна.

# 634
Не, аз чисто информативно питам, защото ми стана интересно. Това е една голяма подкрепа от познат човек.
Аз със сигурност ще съм секцио. Но една моя позната и на двете си секцио имаше дула до главата, чисто и просто за емоционална подкрепа и да не истерясаш в тези 40 минути. Та, тя беше много доволна, не знам от къде я беше намерила, но определено не бе от болницата.

# 635
Здравейте и от мен! Мина поредния преглед в 24 седмица, няма забележка докторката и всичко изглежда наред, та дано наистина да е така. Чета ви за тази шийка и реших и аз да питам колко е, защото като ми каже лекарката, че е супер и мен вече не ме интересува- 5,89 см. Към 30 седмица иска ФМ и май това е. Магнезия и желязото да си пия. Аз винаги съм била с ниско желязо и явно съм свикнала, защото не усещам повече желание за сън или умора. Сега си смуча малтофера и пак си живея на ръба, знам че и тотемата ще почна към 8-9 месец тогава ще е друго.
Нищо не сме купували, чудим се и ние нови ли неща да взимаме или вече ползвани, от нашите деца почти нищо не пазим- я е дадено, подарено или продадено. Странното е, че съм запазила само ританки и то по- плътни с размер до 1 месец и 4 бодита  Simple Smile та от това имам. Към мерките съм скептична, защото и при двете ми деца имаше отклонение с от 500 до 800 гр Simple Smile

# 636
Ние започнахме малко с покупките - миналата неделя взехме next to me, повивалник и комплект за изписване. Просто много, много ги харесах и знаех, че са нашите. Говорихме си с моя мъж и решихме, че това си е наш начин да изживеем момента, и нямаме много задръжки дали е рано или не🤣. Въпреки коментарите на част от родителските тела. Харесали сме количка и я поръчахме, да в изтеглят, в магазин в София. На първо място ни е Bugaboo, на второ Cybex Balios S Lux със сгъващ се кош(но аз не съм особен фен, нещо ми е тежка). Има ги на добри цени. Столчето за кола, решихме да е Swandoo, и няма да си купуваме кош/столче, а се ориентирахме към пакети 2 в 1 относно количката. Харесахме и шезлонг/стол за хранене - много приятелки ни посъветваха, че това е адски удобната комбинация. Имам и списък от едната, с полезни неща и какво наистина им е свършило работа, та ще се водя по него.
Стерилизатор, шишета и нагревател, ще вземем заедно с помпата, към края. На една лекция относно кърмене, казаха, че помпите се избирали след 35та седмица, та тогава. И ние сме в лек ремонт,  и ще де върнем към покупките, след средата на август. Не искам да оставям всичко за последния момент, предпочитам по малко и  да имам време да проверя за цени, качество и т.н.
От средата на юли съм в болничен и мисля така да си остана до края. Въпреки хоум офис опцията и сравнително леката работа, нещо не ми се отразяваше добре. Сега спя 10 пъти по-добре , почти нямам проблеми с кръвното, и съм доста спокойна. Единствено ме “боде” леко, в дясно, под гърдите. Понякога и ме понаболява неприятно, но оказа се от изместените органи и малкото пространство. Нямам какво да направя и съм се примирила, но поне вече не се панирам така 🤣.
Мини, знам че ако те сърбят длани и ходила, трябва да отидеш веднага на лекар. Предполагам не е това казуса, само го споделям, моята АГ ми го каза на последния преглед.
Като вляза в 7ми месец почвам с видеа, курсове и подготовка за раждането, за сега съм го ударила на почивка, тренировки и хъркане с кучето🤣

Общи условия

Активация на акаунт