🐥 Ноемврийски мами - Термин ноември 2026

• 25 604
  • 749
  •   1
Отговори
# 735
Моята постоянно се върти, на всеки преглед, а и ритниците усещам различно. Много се надявам да си заеме правилната поза накрая. Не съм чак върл привърженик на нормалното раждане и дори и да се наложи секцио няма да се ядосвам, но все пак ми се иска да стане естествено.😁

# 736
И моя следящ каза без ваксина.

# 737
Мами, имам доста упорит з@пек.. някоя с подобен проблем, какво Ви помогна?

# 738
На мен докторката ми предписа сироп Фрутилакс и каза че като спре да действа да мина на пробиотик омнибиотик 6. За момента съм със сиропа, но и пре мен се влошават нещата, предполагам скоро ще ми трябва пробиотика. Сиропчето и всеки ден може да го пиеш при нужда.

# 739
На мен за запек ми помогна, закуска с ленено семе, овесени ядки, орехи и някакъв плод.

# 740
Пробвах с него, после пих Лактулоза… вече не ми действат Sad За пробиотик нищо не ми каза
На мен докторката ми предписа сироп Фрутилакс и каза че като спре да действа да мина на пробиотик омнибиотик 6. За момента съм със сиропа, но и пре мен се влошават нещата, предполагам скоро ще ми трябва пробиотика. Сиропчето и всеки ден може да го пиеш при нужда.

# 741
Аз откакто пия магнезий, нямам проблем с ходенето. Та ако не приемаш, може да питаш лекаря си дали да приемаш. Той помага и при крампи. Когато имах проблем с това, от 10 до 16 г.с. първо почнах с лактулоза. Помагаше ми известно време и после спря. Пробвах и с разхлабителните сладка от аптеката и те не ми подействаха. Та сега лекаря ми каза, ако имам проблем да ползвам EvaQ или Мелилакс микроклизма.

# 742
Аз откакто пия магнезий, нямам проблем с ходенето. Та ако не приемаш, може да питаш лекаря си дали да приемаш. Той помага и при крампи. Когато имах проблем с това, от 10 до 16 г.с. първо почнах с лактулоза. Помагаше ми известно време и после спря. Пробвах и с разхлабителните сладка от аптеката и те не ми подействаха. Та сега лекаря ми каза, ако имам проблем да ползвам EvaQ или Мелилакс микроклизма.
+1 за магнезия.😁

# 743
Не знаех, че магнезият действа така, момичета...
Аз започнах с 3х2 на ден, сега съм на 2х2 и, макар че продължавам да поставям циклогест, който обикновено действа запичащо, явно от магнезият нещата се балансират, защото всеки ден ме гони тоалетната. Но крампите в краката си ги има. Спя на лявата страна, нали така трябва, и се будя от изтръпване на целия ляв крак - бедро до кръст. На дясно не ми е комфортно,  но често през нощта съм по гръб, без да го правя съзнателно, ми супер удобно ми е, което е много странно People Information Desk Person

# 744
Аз реших проблема с двойна доза омнибиотик панда. Сутрин и вечер по едно прахче - така регулирах и болката в корема и червата. Отне ми около 2 седмици прием, за да видя резултат, като започнах по едно прахче и увеличихме на две след поредната криза.

# 745
Aria, и на мен не ми действа на крампите магнезия. Забелязала съм, че ги получавам все на левия крак и то когато се опъна хубаво. Което при мен става несъзнателно, сутрин в просъница. По принцип не обичам да спя по гръб, но не знам защо сега понякога се събуждах така. За това си купих възглавница за бременни. Както си легна, така се събуждам. Старая се да спя на лявата страна, но се обръщам и на дясната, защото се схващам.

ПС. За болки в червата помага и еспумизан изи саше.

# 746
Момичета ,мисля че е време за нова тема. Нека някоя с повече познания да я пусне . 🧡

# 747
Да се включа и аз - на мен ми дадоха зелена светлина за ваксината, до колкото разбрах, не е чак толкова нова, но ще попитам утре на феталната.
Аз пия Биоелектра, но вече спря да ми действа май и ще се обърна към АГ за нещо друго, относно запека. Още 2.5м така и както вече си понатежава, няма да е приятно 😩.
Очаквам моя господин да е 1.4кг утре, но да видим. Изпитвам лек стрес от морфологиите, филми, че нещо няма да е както трябва.
Някой с термин началото на ноември?

# 748
Аз бях 14 ноември, но от началото вървя със седмица напред и доки каза последно около 6-ти. Иначе заради миомата вероятно ще съм секцио и ще видим кога и как 🙈
И мен морфологиите ме стресират, но се успокоявам, че всичко ще е наред и тепърва ще му треперя на бебчето.

# 749
Едит: линк към новата тема - https://m.bg-mamma.com/?topic=1903873.new#new

Елица, колко по-напред расте бебето, че да ти кажат от 14ти на 6ти, не са малко дни разлика? Интересно ми е, защото и на мен ми казаха, че бебето е голямо и няма шанс да е като първото ми бебе ( 2890 седмица преди термин-секцио ). Колко пък да е голямо и защо това да означава по-ранна поява.
Последно измерено в 25+1 бе 852гр. не съм сигурна, колко се е очаквало да бъде тогава. Имам приложение, което казва 670гр за 25та седмица... Но пък то и лекарите колко ли правилно измерват...

Последна редакция: ср, 19 авг 2026, 22:32 от AriaOY

Общи условия

Активация на акаунт