Защо електрическата четка за зъби може да бъде по-добър избор за усмивката на вашето дете?

• 4 891
  • 311
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Личен пример и проверка. Ако видя, че не са измити качествено - повторение Simple Smile

# 91
Редовно ги водя на зъболекар, а те обожават своята докторка.  Тя всеки път обяснява,защо трябва да мият зъбки.
А аз само напомням всеки ден,да не забравят.
Нямам проблем ,за което съм щастлива. Не ползват техника,музика и подобни.

# 92
  • София
Как мотивирате детето си да мие зъбите си редовно и достатъчно дълго (поне 2 минути)? Помагат ли музика или приложение с игрови елементи?
Личен пример и хубава, детска паста за зъби, избрана от него.
При нас времето е 3 мин. и гледаме обиколката на секундната стрелка и броим 3..., 2..., 1... - готово!

# 93
Още от малък моя син ходи с желание на зъболекар, било за преглед или почистване на зъбките. Знае кои храни увреждат зъбите и по възможност ги избягва. Мием зъбите сутрин и вечер и почистваме със зъбен конец. Наскоро купихме пясъчен часовник , с него по-лесно се ориентира колко са 2 минути - необходимото време за измиване на зъбките.

# 94
  • Пловдив
Пускахме таймер или с пясъчен часовник, или да броят на ум Simple Smile

# 95
Когато децата бяха малки ползваха някакво приложение. Повече не съм била ангажирана с това, защото те бяха съвестни и никога не са пренебрегвали този ангажимент.
В наши дни се оказа, че синът не се справя добре с това и имаше възпалени венци при махането на брекетите. Съветът, който получи е за електрическа четка за зъби.

# 96
  • Някъде там
 При нас битката с четката беше голяма и на моменти все още е. Малката ми дъщеря е с тежка форма на психогенни проблеми от аутистичен спектър и за нея сензорните преживявания често са истинско предизвикателство.
Единственото, с което успявам да задържа вниманието ѝ достатъчно дълго, е персонализирането на четките. Купувам най-цветните модели и ги облепвам с любимите ѝ стикери. Така четката спира да е някакво „страшно чудовище за мъчение“ и се превръща в нейна си играчка. За да добутаме до тези две минути обаче, ползваме и пясъчен часовник с цветен пясък. Много по-успокояващо ѝ действа от дигиталните цифри – просто наблюдава как пясъкът изтича и знае точно кога „процедурата“ ще свърши. Тази предвидимост сваля напрежението веднага.
Мисля, че следващата ни стъпка ще е преминаването към електрическа четка. Вярвам, че равномерната вибрация и по-бързото почистване ще ни спестят много нерви, а и ще направят миенето много по-качествено за малкото време, в което тя позволява да го правим.

# 97
Моето дете е бебче и все още няма зъбки.👶🦷 Но грижата за устната хигиена е от изключително важно значение и със сигурност като родители ще положим усилия за изграждане на добри навици в тази посока.
Смятам, че личният пример и превръщането на ритуала по миене на зъбки в забавен момент чрез различни игри ще спомогнат за това да се поставят добри основи, които да затвърдят грижата за зъбите като неотлъчна част от ежедневната рутина на детето.

# 98
Мотивирам чрез личен пример. Музика и приложения не съм пускала.

# 99
Уча си децата с личен пример и аз и таткото показваме обяснявам какво трябва за да са здрави зъбките и какво не трябва и сега децата се справят отлично.

# 100
Мотивирам детето с личен пример, заедно си мием зъбите, а и той по принцип обича да си мие зъбките.

# 101
Да,кратка песничка или приложение с игрови елементи (Brush DJ) правят миенето на зъби по-забавно и помагат на детето естествено да спазва нужните 2 минути.

# 102
Личен пример, мием ги заедно, правим и смешни физиономии пред огледалото

# 103
С награди Simple Smile

# 104
  • Пазарджик
В началото миехме зъбите заедно с пясъчен часовник . Не съм срещала да пускам музика

Общи условия

Активация на акаунт