RYANAIR - 31

• 28 118
  • 501
  •   3
Отговори
# 495
Пак съм аз, с друг въпрос (по предишния писах на помощния център днес и чакам отговор).
Полета, за който съм се чекирала и имам бордна карта е със сменен час - променен е с 5 мин. Трябва ли да се чекирам отново и различна ли е бордната карта? Ако си минава qr кодът, не бих се занимавала.

# 496
Тя функцията за чекиране не би трябвало да е активна щом си чекирана вече. И да искаш не може да се чекираш втори път.

# 497
Купувах билети за Малта за цялото семейство. Голямото дете е на 12, та реших да взема места за мен, него и баща му, а за малкия, който е на 7 да не взимам. Обаче като избрах места за тримата, системата не ме пускаше към следващата стъпка, а пак ме връщаше към опцията за места или за случайно разпределение. Търсих из нета и ми излезе да избера място и за малкото дете, като нямало да ми вземе такса за него. Да, ама ми взе. Реших да преглътна 20 евро в двете посоки, понеже цените бяха доста изгодни, но се чудя къде сбърках. Пътували сме четиримата два пъти до Италия и не ми е таксувало места за децата (тогава и двамата бяха под 12).

Значи, законодателство е различно. Специално за Италия не е законно да искат пари за сядане заедно с детето,затова не искат. Другаде искат. Второ, по принцип за детето е безплатно, плаща се за възрастен. Тоест би трябвало да изберете всички и да платите общо за три места, едното е безплатно. Или не сте видяли, или има грешка в сайта...
И не, щом сте се чекирали и си виждате бордната карта няма нужда пак да се чекирате.

# 498
Благодаря за всички отговори. Гледах евентуално за повторно чекиране и не видях откъде може да стане, но реших, че може и мой пропуск да е. А за мястото за малкия си ми взе пари, колкото и груби сметки да правих. За Италия действително не ми е взимало за децата, тогава и двамата бяха под 12.

# 499
  • София
Извинете за тъпия въпрос, обаче сайтът на Райън откога е с ИИ?
Може би 2 месеца не съм влизала.
И още един тъп въпрос - ако се чекираш онлайн, има ли смисъл да се ходи на летището 2 часа по-рано?

# 500
  • sf
Ходи се два часа по-рано не заради чекирането, а заради проверките . Ако има чекиран багаж и повече от два часа.

# 501
Зависи от летището кое е, какво е натоварването... То може и 5 ми Ути преди полета да отидеш, ако не държиш да го хванеш
Какво ИИ, чата ли? Отдавна е.

Общи условия

Активация на акаунт