Повторен аборт по желание

• 8 552
  • 148
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Каквото и да мисля, аз няма опасност да забременея и да мисля за аборт или раждане 😅
😆
Но има опасност да забремениш и да ти натресат бебе.

# 136
Каквото и да мисля, аз няма опасност да забременея и да мисля за аборт или раждане 😅
😆
Но има опасност да забремениш и да ти натресат бебе.
Тогава трябва да се провери чий сперматозоид е приет 😃

# 137
Лигава жена и инфантилен мъж. Страшна двойка сте,  няма що. Само след години да не обикаляте по ин витро клиниките и да си скубете косите.

# 138
  • София
Чудех се дали да пиша изобщо, след като не ви познавам и дали имам право да давам съвети за такова нещо.
Преди около 10 години моя близка направи 2 аборта по желание в рамките на една календарна година. След 6 месеца я удари инсулинозависим диабет. Тогава и казаха, че е възможен от хормоналните удари свързани с аборта. Отделно може и да не може да има повече деца.
 Иначе всички сме имали страхове дали ще се справим, дали бебето ще здраво итн.
Ако сте мои деца и нямате сериозни физически или психически заболявания, ще ви кажа да си родите бебчето.
Имате ли някой близък, родител, който би могъл да ви помага в началото с бебето?
Недейте толкова разчита на психолог да ви помогне в ситуацията.

Не говорете глупости за единични случаи! Има жени с по пет аборта, живи и здрави и с деца!

# 139
  • В.Търново

Не говорете глупости за единични случаи! Има жени с по пет аборта, живи и здрави и с деца!

Просто са имали късмет.

# 140
По времето, когато майка ми е била млада, аборти са се правили много повече от сега, просто, защото не е имало достатъчно добра контрацепция и са разчитали предимно на метода на прекъснатия полов акт. Мисля, че аз съм резултат точно от такова нещо, но както и да е. Знам, че майка ми е правила поне 4 аборта, ние с брат ми сме си живи и здрави. Доста от съседките в квартала се е наложило да правят поне по 1 аборт от забременяване при наличие на спирала, някакъв много некадърен АГ им ги е слагал масово.
Тъй че доста са късметлийките, но не бива да се разчита на това. Всеки аборт си е потенциално рисков.

# 141
Да, съгласен съм, това е моралът на индустриализирания и урбанизиран соц. Едно-две поколения след идването на хората от селата в градовете - масов разврат и аборти. Точно така е.

Аз лично през 90-те имах две познати, които сами си казаха, без да ги питам, че са правили аборти и може би няма да могат да имат деца.

Последна редакция: пт, 08 май 2026, 05:46 от Petko09699

# 142
  • Sofia
Мда, преди не е имало аборти и колко хубаво са си живеели : жените са били принудени да раждат и никой не ги е питал дали искат да раждат по 10 пъти.

Не съм ПРО абортите, ама последният коментар кърти. Отговорността на мъжете никаква я няма в случая. Тия две познати едва ли са си направили сами бебета от въздуха.

Последна редакция: пт, 08 май 2026, 01:04 от Brin de muguet

# 143
Ако мъжете носеха последствията от бременността, раждането, гледането на дете сигурно щяха да носят кондом 24/7.

# 144
Направо щяха да се откажат от секса... Все пак едвам издържат 37.5 температура.

# 145
Направо щяха да се откажат от секса... Все пак едвам издържат 37.5 температура.

Имаше навремето един забавен текст "Ако мъжете имаха цикъл". Много съм се смяла.

# 146
Според мен не сте в безизходица, а сте двама души, които са се озовали между две трудни решения и и двете ви плашат.
От това, което си написал, не ми звучите като хора, които бягат от отговорност. Ти сам казваш, че би я подкрепил и в двата варианта и че не те е страх да гледаш дете. Тя пък преди месец-два е била с желание, започнали сте опити и сте взимали фолиева киселина. Затова си мисля, че сегашната реакция може да е повече страх и натрупано от предния път, отколкото категорично „не искам дете“.
Честно, най-много ме притесни това, че плаче всеки ден и се е сринала толкова. Това вече ми звучи като нещо повече от колебание дали да задържи бременността.
Има нещо друго, което ми направи впечатление – написал си, че те побърква мисълта как ще каже „да“ по принуда. Ако тя реално усеща, че прави това срещу себе си, трябва много внимателно да го изговорите. Но и обратното важи – не трябва да ражда само защото се чувства виновна.
За страховете ви – те са напълно нормални. Много хора се страхуват точно от това: че вече няма да са двама, че връзката ще се промени, че животът им ще стане „само дете“. И да, променя се. Но не значи автоматично, че ще станете чужди хора.
На ваше място бих си дал малко време и бих говорил не толкова „ще го оставяме ли“, а „от какво всъщност ни е страх“. Понякога отговорът е там.
И ако имате възможност, бих потърсил разговор с психолог преди да вземете решение. Не за да ви казва какво да правите, а защото жена ти ми звучи като човек, който носи много повече напрежение и болка, отколкото показва.
Пожелавам ви каквото и решение да вземете, да е ваше и да не е взето от паника. Това ми се струва най-важното.

# 147
  • Sofia
Темата е пусната на 23 март.
Решението или отдавна е взето или вече едва ли имат избор.

# 148
Това мнение звучи като от chat gpt .

Общи условия

Активация на акаунт