Отговори
# 210
От плодовете също не бих се отказала.

# 211
Ами няма да се отказвате. По малко може.
Но не по кило на ден.
И кой ви говори за основно ядене на месо?
Месо, яйца, риба, маслини, авокадо. Плюс всякакви зеленчуци.

# 212
След 45 и ензимите намаляват. Повече от 1 яйце на хранене, аз не мога да усвоявам, става ми тежко. А пък в него няма достатъчно протеин. Абе .. идеално няма.
Важното е да не се отказваме, да пробваме какво работи при нас.

# 213
Относно коментара,че с яденето на здравословни храни се отслабва, без режим, ами имам няколко примера които го опровергават.Познавам няколко жени хранещи се от години с натурални, здравословни храни, предимно растителни но без ограничения в количествата и без съзнателно да ги комбинират, т.е през деня плодове, зеленчуци, зърнени колкото и когато искат и не отслабват, не са пълни но определено си имат някое излишно килце и не свалят, даже качват не много но по килограм два.Аз преди двадесет години можех да ям по кило плодове на ден и не качвах, но сега имам усещане, че и от водата ще кача ако изпия една чаша повече😄

# 214
Написах здравословни храни и малко количество, а не само здравословни храни. Затова се броят калориите и порциите се мерят (между другото - ползвам кантари за храна, когато съм на диета, още от гимназията - не съм започнала сега и не ми прави впечатление).

Аз даже имам близки, които твърдят, че ядат много здравословно, и само пълнеят без причина, но когато прекарваме време заедно, забелязвам, че през половин час дъвчат нещо. Така няма да стане никога.

# 215
Аз искам да попитам нещо, скоро прочетох,че много от химикалите с които се третират плодовете и зеленчуците било при отглеждането им или с които се обработват след беритба за да се съхранят в добър вид освен другите вреди водят и до напълняване.
Аз разчитах, че поне произведените у нас плодове и зеленчуци ще са по пощадени откъм препарат но като прочетох, че и у нас се пръска със забранени препарати вече се замислям за ползата.

# 216
Не вярвам на тези неща. Имам една колежка, която цял живот е дебела (познавам я от преди да ми стане колежка - тя е възрастна, но когато се запознахме беше относително млада, а аз бях още ученичка) и тя упорито твърди, че била пълна, защото във всички храни се слага "наркотик" за напълняване. Не може да измине 200 метра по улицата, без да си купи баничка или форнети.

# 217
Интересно ми стана дали наистина пестицидите имат и такъв ефект,а че плодовете и зеленчуците се третират с един куп пестициди, фунгициди торове и какво ли не е факт друг е въпроса дали биха могли да доведат до напълняване.
Знам , че влияят на хормоните и от там може и някой от тях да имат такъв ефект.
Аз лично от години не консумирам грейпфрути защото буквално ми става лошо и се чувствам отмаляла половин един час след като ги ям.Това се е случвало многократно и просто ги отказах.

# 218
Аз днес изядох три (относително малки) грейпфрута и се чувствам супер. И си купувам често, защото харесвам горчивия им вкус.

# 219
Е някои хора са по чувствителни, аз и на лекарства реагирам много.Всъщност се радвам, че така един вид мога да се предпазя до известна степен,защото е факт например че цитрусите са изключително третирани и ако не ми ставаше зле сигурно и аз щях да си ги ям  и да се тровя неусетно.Общо взето не само за храните но и за козметиката се ориентирам по реакциите на тялото си.

# 220
Баща ми за кратко преди години работеше в ябълкова градина. Третират се около 16-20 пъти докато се оберат ябълкте, а после знам, че пак се третират, за да ги съхранят. Така, че не само цитрусови плодове са третирани.
Говоря за България.
Извинявам се, че съм извън темата.
Аз си оставам с моите -3килограма за месец и една седмица.

# 221
Нормално е да се третират с нещо, аз ги мия с течен сапун, преди консумация (в друга тема ме критикуваха за това - продължавам да го правя, включително днес). Не ям нищо с кората - и ябълките ги беля.

За да се отровя, трябва да ям някакви огромни дози. Всичко е токсично, няма смисъл да се предпазвам специално от някакъв незначителен риск.
А има и био плодове, които сигурно не се третират с нищо (не си купувам).

Аз съм почти на същите килиограми (според меренето от тази сутрин), които бях преди Великден - има 200-300 гр разлика нагоре, но утре може и да ги няма. Така че - от 4 дни сериозно нарушаване на диетата не става нищо особено. Само съм се позабавила малко, но до целта ми остават по-малко от 5 кг - мога да си карам и до юни с диетата, на този етап ми е все едно.

# 222
Има друг начин, просто трябва всяка от нас, да открие своя метод.
Кой друг начин визирате? Чувала съм месец само на салати, но това не в приложимо за хора със стомашни проблеми
Другия начин, за който съм споменала е точно обратния на дамата, писала преди мен. Тя яде ориз и малки порции, аз не кусвам ориз, но моите са големи порции, с други храни. Сурови салати също не консумирам, визирани във вашия пример. Просто съм намерила, това, което работи при мен. С проба-грешка. Така, че всеки опитва едно друго,  докато намери своето .

# 223
Колкото и когато иска дори и за здравословни храни не важи. По кило плодове на ден е гаранция, че няма да отслабнете. А всъщност плодовете са най-подходящи за отслабване.
Въобще, "здравословно" е относително понятие.
Някои си мислят, че хляб и домашно приготвена храна е здравословно. А всъщност може да не е.

# 224
Най-важното при нас сега е, хормоналния дисбаланс, намален метаболизъм и промените в микробиома. Всичко идва с възрастта. Така, че забравяме какво е било преди, сега си трябват драстични промени в храненето.
Моя фаст със сардини мина много добре. Беше ми вкусно. От време на време имах главаболие. Фаста ще го  повторя, че сега си открих 2 грешки по-време на експеримента. Иначе кантара е утре сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт