Забременяване след прекарана Варицела на 29г

• 505
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета!
Искам да чуя някакви "успокоителни" и "обнадеждаващи" мнения относно забременяването след прекарана Варицела .. С мъжът ми много искаме вече второ дете, само дето бяхме спрели да мислим за това, заради варицелата в групата на дъщеря ми - чакахме и тя да я хване и така и стана. Мина леко и кротко, но след нея се разболях и аз - при мен също мина кротко вече 9 ден от боледуването и почти възстановена от към състоянието на пъпките.. Тези дни се очертава овулацията да настъпи ии азз изобщо не мога да чакам още за "точния момент" ама май ще е добре да изчакам поне тази менструация да мине, нали? Вие какво бихте ми казали....

# 1
Говорете с гинеколог. Но доколкото знам трябва да се изчака с опитите поне месец след пълното възстановяване от болестта.  Аз лично бих пропуснала не само тази овулация, но и следващата.

# 2
  • FRANCE
Изчакайте поне няколко месеца. Добрата новина е че вече си имунизирана.

# 3
Аз карах варицела на 28 г.Отложих си дори часа в репродуктивната клиника, който бях запазила 6 месеца преди това. Седмица горе-долу, след като ми минаха пъпките, разбрах че съм бременна 😅 Имам живо и здраво дете на 2.6 г

# 4
Да, препоръчва се изчакване, за да се възстанови тялото. Плюс това, рискът от пневмония след варицела е висок и е хубаво да спазвате някаква хигиена откъм събирания и т.н.
Хубавата новина е че за следващото ви дете, имунизацията срещу варицелата ще е задължителна и ще се ограничи това безразборно заразяване на децата с тази болест.

Общи условия

Активация на акаунт