Мамник- Тема №6 Финал на сезона 🦅❤🔥

• 30 143
  • 540
  •   1
Отговори
# 180
Е, какво бебе? Те правиха ..., каквото правиха, буквално ВЧЕРА!? А то вече взело да расте. Знам, знам, това е фентъзи, може всичко. Спестете ми го, моля.
На мен серията изобщо не ми хареса, само глупости и недомислици. Нещо, което досега не е питано. Защо Айрън Съботника влезе в пещерата с Лазар, след като се предполагаше, че трябва да пази Божана? Защо не си беше при нея? И защо Божана трябваше да стпи на открито сам сама, а не, например в колата си, поне малко по-защитена? И защо Мамникът нападаше всичките си жертви отведнъж, а нея реши да я потъркаля по земята насам-натам преди това? И накрая удобно да я настъпи, ама така че да не я натиска изобщо и тя да си диша и да си се гледат. След като така и така отиваха в Сърбия, Лазар защо трябваше да тръгва на кон? Не можеш ли да се качи в колата с другите? Абсолютно излишна сцена. Ако някой има отговор различен от :Това е фентъзи, може да си правят, каквото поискат, моля да сподели.

# 181
Лазар няма документи, само неговото минавате на границата имаше някакъв смисъл. Останалото беше боза с много нелогични моменти.

# 182
Мамникът прави това, което мама му нареди, а към този момент тя все още се надяваше, че Лазар не я лъже и Талчето е жива. Думите ѝ бяха нещо от сорта - "ако ме лъжеш ..." Лазар не може да отиде в Сърбия с тях, защото няма документи, дори да са гранични това щеше да е егати фантасмагорията.

# 183
  • София
А каква хубава мистична сцена можеха да направят от отиването на Лазар. Мъглите, които леля Дана призовава, за да премине незабелязано Лазар...

# 184
Трудно ще стане мистичната сцена, след като смачкаха образа на Дана така.

# 185
  • София
Като цяло съм по-скоро доволна от сериала.
Хареса ми, че Венета сама отне живота си. В книгата ме издразни как някакви непознати хора обясниха някаква странни неща на Талчето и тя веднага уби майка си. Съвсем малко се поколеба. Тук сложиха повече дълбочина с това, че и тя е засегната от проклятието и не е познала любовта.
Отново много ми хареса Ръсин, от първата до последната секунда на сцените с него. Това е образ, изграден от край до край. Да стреля по пилето беше най-логичното за него, а после в колата като пищеше като момиче хем беше естествената човешка реакция в този момент, хем беше добър контрапункт на иначе нахакания полицай. И в сцената с Митко и ракията беше страхотен. Голямо БРАВО на Ръсин, прекрасен от край до край.
Лазаревска е много готина, когато е мила. Мисля, че в някоя по нежна роля ще бъде страхотна.
Най-големият проблем на този сериал е тоталната липса на екшън. Този жанр не може без него. Единствената що годе читава екшън сцена беше тази с колата (там и пилето не беше толкова зле), но беше кратка и недостатъчна за целия сериал. И кучетата нищо не направиха. Изобщо в това отношение кръгла нула.
Венета беше изгирана ужасно. След многопластовия образ, който пресъздаде Надя Дердерян, този на Галя Александрова беше изключително плосък, само един пласт - противна злоба. Това би било ок как за толкова години на омраза и мъст от нея е останала само една черупка от злоба, но не пасна на разкаянието й и решението сама да отнеме живота си.

# 186
  • София
Изгледах всички епизоди само и единствено заради книгата. Не съм търсила припокриване, а по-скоро да преживея наново историята с нови нюанси. Донякъде се получи. Поздравявам създателите за опита - според мен, успяха да предадат сюжета. Не ми харесаха повечето от актьорите, особено по-младите, липсата на връзка между някои персонажи и сцени (сякаш бяха вмъкнати за екранно време), бавното и провлачено действие, кокоренето и гримасите. Голям зор видях накрая, честно. Надя Дердерян и Йордан Ръсин са ми фаворити и, разбира се, ретроспективния епизод. Когато един актьор е добър, се вижда как от нещо що годе сносно за гледане може да се получи истински филм. Имах големи надежди за Митака - той е своеобразен чешит и внася баланс с простоватостта и добротата си, та можеше да му дадат повече възможност да се разгърне. Наместо това се чудех какво прави в сериала. Дано им се получи по-добре другия път.

# 187
Най-големият проблем на този сериал е тоталната липса на екшън. Този жанр не може без него.

Напълно съм съгласна. Екшън, мистика, визуални ефекти, сюжетни обрати, клифхенгъри - всичко това липсваше в сериал, който претендира за мистика и фентъзи, че даже и хорър.

# 188
Ако има продължение дано оправят и звука, че си беше мъчение..

# 189
Яд ме е, че така омаловажиха образа на Дана и я принизиха до селската баба, която знае някакви приказки от време оно 🤦‍♀️ Някой попита за сцената с Лазар и как преминава границата. Тук ролята на леля Дана е много важна, освен това Митко и Божана му помагат - те го карат до границата, оттам нататък той сам се оправя, а те го чакат да се върне с Талчето. А не те да ходят по сръбските села да го издирват и да му се карат, че на своя глава хуква нанякъде си....
А относно това защо мамникът размяташе Божана, аз си го обяснявам така: мамникът и Венета са свързани, тя го контролира. Тя се надява, че Лазар не лъже за Талчето, затова не предприема нищо срещу Божана. Нали каза: "Ако ме лъжеш, че е жива Талчето, и ти, и Божана, и детето в утробата й, да се продъните вдън земя!".
Емил също беше омаловажен персонаж... 😡 Въобще нямаше голям смисъл от него, още по-малко пък от белязването му 🙄

# 190
Половината неща, за които се ‘досетиха’ Божана и компания - и то без да има абсолютно никаква логика в причина и следствие! - би трябвало да им ги каже Дана.
Показаните успехи на една българка, и то сирак, в Сърбия напълно противоречат на отношението на сърбите към нас и историческите събития.
На мамника му измислиха някаква суперсила да вкарва хората в транс , а той само имитира гласове.
Това са уж дреболии, но се натрупват и създават неприятно впечатление доколко е подходено с внимание и уважение към историята.

# 191
А нали сърбинът Предраг каза, че Наталия била мащеха на баща му? Тоест, тя се е омъжила за дядо му. В същото време каза на майка си, че не е позволила никой мъж да я подчини и не е познала любовта - Венета я била лишила от възможността да бъде жена и майка. Възможно е и Наталия да не е обичала съпруга си, но поне на мен това не ми стана много ясно 🤔

# 192
Още нещо не ми хареса във финалния епизод. Абсолютна сценарна дупка, не, ами трап направо.
В предната серия, когато Божана каза на Камен да се маха, че него Мамникът не го преследва, той отговори: "Това е моето село, вие сте моите хора...". А те оставиха там пилето да го въргаля и гледаха като борещи се със запек. Подразни ме.
И как па точно Предраг имаше роднина и точно тя беше тази. Бели конци, та чак въжета Но...

# 193
Меглена Караламбова обаче имаше много аристократично излъчване. Разгледах и снимки, когато е била млада… много красива жена е била. И сега си личат чертите, де. Много ми хареса как изигра ролята, особено когато попита: и с тези ръце ли искаш да ме прегръщаш? С които си убила братята ми?

# 194
Предраг е циганин и в сериала, нооо няма проблем, те ромите всичките имат по един братовчед от друг етнос с минимум докторска степен.

Общи условия

Активация на акаунт