Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 101

• 17 480
  • 484
  •   1
Отговори
# 375
  • На изток от Ада
Аз също имам аборт сега след инфекция.  Малки дози степкоки и още 2.
Ами пих доксициклин и метронидазол. Сега трябва да пусна вагинален биом пак

# 376
урея имах и някакви други, в болницата ми вливаха антибиотици след което приемах също доксициклин 10 дни с партньора ми и други глобули, контролата беше чиста, но се появиха гъбички от антибиотика макар, че приемах много пробиотици. Сега мисля, че иЗчистих и тях

# 377
А CRP отразява ли този тип инфекции? Някоя от вас има ли опит?

# 378
  • HH
А CRP отразява ли този тип инфекции? Някоя от вас има ли опит?
На мен ми бяха завишени стойностите CRP и заради тях ме задържаха ден повече в болницата. Сега си гледах пак епикризата, най-високата измерена стойност ми е била 26mg/l.

Не мисля че завишени CRP е задължителни обвързано с точно такава инфекция, но не съм специалист по въпроса.

# 379
Аз същи имах завишен црп, но все пак изтичаха и водите и това си е инфекция

# 380
  • На изток от Ада
Аз бях с 217 црп при аборта. След 2 дни падна на 180.
Пуснах микробиом и излязоха гранични инфекции
Лекувах и на 24 06 црп беше 0.4

# 381
  • HH
Исках да кажа, че завишен crp показва наличието на инфекция, а не е показател за видът на инфекцията.

# 382
Здравейте, днес се роди Михаела 2650 48 см 😊💗 Искам да дам кураж на всяка една от вас , която се бори да гушне своята рожба , след двете загуби , дойде и моето бебе дъга 🌈 . Не се отказвайте да сбъднете и вашата мечта ! 😊💗🌈

# 383
  • София
Честита Михаела! Да расте здрава и щастлива!

# 384
Честито, Петя! Да е здрава и щастлива! Прекрасно име сте избрали! Simple Smile

# 385
  • Замък сред облаците
Честита да е! Бързо възстановяване, Петя!

# 386
Честита радост! Да е здрава и да ви чакат само хубави моменти оттук нататък!

# 387
Здравейте на всички, радвам се, че намерих тази тема, надявам се всички да гушнем скоро нашите бебчета❤️

Някой може ли да ми препоръча специалист през haelee, който би се навил да се запознае с нашия случай и да ни съветва за допълнителни изследвания, както и да ни помогне с тяхната интерпретация? Подозирам, че хормонални изследвания ще са нужни. Живеем в чужбина и можем само онлайн да говорим с тях за съжаление.

# 388
  • На изток от Ада
Петя честито!
Аз пуснах вагинален микробиом контрола.

Новачка, сложно. Дай малко информация.  Какви изследвания имаш ?

# 389
Петя честито!
Аз пуснах вагинален микробиом контрола.

Новачка, сложно. Дай малко информация.  Какви изследвания имаш ?

Един мисед аборт ноември месец (развитието е спряло около 7 седмица) и втора бременност, която се оказа кухо яйце. Април месец го махнаха оперативно. След първия аборт си направих панела за тромбофилия в България. Имам мутация от най-леките форми (забравих вече името на гена), както и MTFR мутация. Препоръчаха ми при следващата бременност- 100мг аспирин (аз вземах 150 мг, защото тук не продават по 100 мг) и метилирана фолиева киселина.

Като видяхме накъде отива и 2рата бременност март месец, бяхме пак в България и си направихме кариотип и разширена спермограма с ДНК фрагментация. Всичко излезе нормално. Други изследвания аз не можех да си направя тогава, защото бях хормонално бременна и щеше да повлияе на резултатите.

След операцията, тук ги убедих да ми пуснат доста кръвни изследвания, но бяха базови (включително щитовидна жлеза, захар, тн). Общо взето всичко излезе ок, освен ниското желязо, което се откри още в 10та седмица на първата бременност. От тогава благодарение на добавката се е качило, но все още е в долната граница, за това продължавам да я пия.

Подозирам, че може да се направи нещо на хормонално ниво, защото имам кратък цикъл (24 дни) и кървенето е 2-3 дни само. Сега след кюретажа започнах да имам зацапване 2-3 дни преди цикъла и също така идва на 28 ден вместо 24ти. Може би още се регулира след бременността, не знам. Направиха ми ехограф тук (малко отбии номер) на 25 ден от цикъла и матката беше само 6 мм, което според тях било нормално, според мен е тънко.

Извинявам се за дългия коментар, не бях сигурно кое е важно за казуса ми за специалист в healee 😅🫣  Благодаря за интереса ❤️

Общи условия

Активация на акаунт