Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 101

• 13 361
  • 421
  •   2
Отговори
# 405
Да, опитвам се да не изпадам в дупка. Ще потърся другата седмица специалист, който да огледа по обстойно нещата и ако трябва по-чести прегледи поне докато не изчезне напълно зацапването.

# 406
  • На изток от Ада
Разбирам те. Но никой не може да каже защо така става.
Аз като видях кръв и отписвах ... закрепват ама все гледах за кръв.

При мен вероятно е имунологично като проблем

# 407
_elena_, надявам се да се закрепят нещата. Странно е, че са казали да продължаваш да "слагаш" Утрогестан. Обикновено при кървене навсякъде сменят приема на орален или дават Циклогест ректално. Знаеха ли, че слагаш вагинално? Аз бих пуснала и един прогестерон да видя как върви, защото понякога се налагат инжекции.
Все пак колко е сегашният пулс?

# 408
  • На изток от Ада
Добра идея за прогестерон да пусне .
Абе и на мен ми изписаха утрогестан 3х2 вагинално.

# 409
Да, казах на гинеколога, че е вагинален прием. Той погледна и каза, че няма активно кървене, не видя отлепване, но и имаше някакъв проблем с ехографа - първо каза мисед, веднага след това видя ембриона, чухме и пулса. Пулса сега беше 124, а пред 3 дни 144, но предполагам има значение в различните ехографи. Просто вечерта в петък във Варна намерих само един лекар с час, че не ми се ходеше в спешното първо. Мисля да пусна прогестерон, да. Вчера имах и умерена мигренозна болка зад окото която винаги свързвам с цикъл и според АГ може да е поради нисък прогестерон.

# 410
Елена, стискам палци от сърце всичко да е с щастлив завършек! Както са съветвали по-нагоре намери нещо, което да помага времето да минава по-бързо, като цяло на този етап чакане му е майката.
За треперенето съм убедена, че няма кой по-добре да те разбере от пишещите тук, имай кураж! Имаш ли доверен АГ, който да те следи по принцип? Винаги можеш да се посъветваш и за второ мнение евентуално, ако решиш в следващите дни.

# 411
Благодаря ти 💐
Все се колебая с избора на АГ. Първата си бременност следях при един АГ на който му имам най-голямо доверие, но той вече се занимава само с репродуктивни проблеми и инвитро. Въпреки това в понеделник ще му звънна за един преглед поне. Иначе приемам предложения за адекватен лекар, с опит разбира се, за Варна Simple Smile

# 412
Да, казах на гинеколога, че е вагинален прием. Той погледна и каза, че няма активно кървене, не видя отлепване, но и имаше някакъв проблем с ехографа - първо каза мисед, веднага след това видя ембриона, чухме и пулса. Пулса сега беше 124, а пред 3 дни 144, но предполагам има значение в различните ехографи. Просто вечерта в петък във Варна намерих само един лекар с час, че не ми се ходеше в спешното първо. Мисля да пусна прогестерон, да. Вчера имах и умерена мигренозна болка зад окото която винаги свързвам с цикъл и според АГ може да е поради нисък прогестерон.

Как ще каже мисед и после ще види ембрион? Мисед е ембрион със спрял пулс... Не ми се струва много адекватен, възможно е и да е объркал.
На мен при първия ми мисед, предшестван от нисък пулс на ембриона, ми назначиха имунологични изследвания. Нямаше сериозни отклонения, но има жени, които отключват имунологични проблеми по време на бременност и бих направила изследвания, за да видя как са неща там.

# 413
Беше млад и според мен много се притесни, предполагам и отскоро работеше с този ехограф, защото поне 5 минути търсеше от къде се засича пулса при все, че се чуваше. Затова и планирам в понеделник да отида за още един преглед.
При моя мисед изобщо не чух пулс и не се установи причината.
А колко нисък пулс е за притеснение? 124 го измери сега, а преди 3 дни беше 144.

# 414
  • На изток от Ада
Мисед е задържан аборт.
За пулса не го мисли едва ли някой ще даде идея що тъй.
Аз последната б бях на двама Аг. По зк не показваше пулс.
При мен ембриона вървеше напред даже

# 415
Напълно разбирам притесненията ти, във Варна нямаме качествени лекари. Аз бих отишла и в спешното.
А щом имаш лекар, който те е следял предишна бременност, звънни му смело. Дори и да е само репродуктивно насочен вече, като му обясниш ситуацията, едва ли ще ти откаже да те види. Стискам палци, да се задържи.

Беше млад и според мен много се притесни, предполагам и отскоро работеше с този ехограф, защото поне 5 минути търсеше от къде се засича пулса при все, че се чуваше. Затова и планирам в понеделник да отида за още един преглед.
А колко нисък пулс е за притеснение? 124 го измери сега, а преди 3 дни беше 144.

# 416
Благодаря! 🌻
Имам лоши спомени със спешното и затова предпочетох частен преглед и то максимално скоро след кървенето. Надявам се да е било единичен епизод на червена кръв и да поспрат тези зацапвания.
Задължително ще ида на второ, че ако трябва и на трето мнение.

# 417

Не е сигурно какво пускат и какво точно се чува, докато не кажат изрично. Аз имам доста неприятен спомен с това "чуване".
Нормалният пулс за тази г.с. е 120-160,  изглежда, че това е наред. Simple Smile

# 418
Момичета, един въпрос за утрогестан-а. Вече от два дни слагам сутрин и вечер и днес като влязох в банята падна едно топче колкото боровинка остатък от утрогестан-а. Цвета беше бяло-сивкаво с кафеви примеси. Да не би да не го слагам достатъчно навътре и затова да изтича? И след като изтича така да попитам ли да увелича дозата?

# 419
  • София
Трябва да полежиш след утрогестана за да не изпада, или този е от през нощта? Най добре говори с лекаря да ти изпише циклогест ректално

Общи условия

Активация на акаунт