Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 101

• 8 920
  • 312
  •   1
Отговори
# 30
  • Замък сред облаците
Днес направих вакуум аборт,защото не се изчистих естествено. Поисках абортивен материал и ще го занеса в генетика. Но не знам какво точно изследване трябва да поискам? Може ли помощ?
А на 7.04 ще пускам контрола за ТСХ, предвид прекъсването на бременността мога ли да разчитам на тези резултати за това каква терапия ще трябва да продължа и каква да е дозата?

Моника, съжалявам че се е наложила манипулация. Предвид аборта изчакай 45 дни за контрола. Дори и сега да са ок, след месец и половина може да не са.

# 31
Здравейте,

Писах и в другата тема за мисед аборти , но искам да пиша и тук да разкажа моята история. Писала съм и друг път тук, но накратко :  юни 23г мисед и последвал кюретаж, март 24г отново мисед или последвал месикаментозен аборт. Юли 25г родено живо и здраво бебе от естествено забременяване.  Родих на 38г.
Благодарение на темите тук намерих не само много информация за изследвания и добавки, но и своя лекар , с който имах спокойна бременност  ( доколкото може да е такава).
Искам да благодаря и да вдъхна кураж на всички дами , които преминават през този труден път!🩷
Диана, благодаря за споделената история! Наистина вдъхва много кураж, особено когато годините си вървят и се чувстваш притисната от времето! Установи ли се причина за двата миседа, която да се лекува или са били случайни грешки?

# 32
Диана, благодаря за споделената история! Наистина вдъхва много кураж, особено когато годините си вървят и се чувстваш притисната от времето! Установи ли се причина за двата миседа, която да се лекува или са били случайни грешки?
[/quote]

След първият мисед направих всичко, което прочетох - тромбофилия ( ниско рискова излезе), имунологични, витамини, за инсулинова резистентност, щитовидна жлеза   и каквото се сетите. Имах занижен вит.Д общо взето това. Имам и миомни възли  няколко  и по време на бременностите доста пораснаха ( субсерозни и интрамурален май беше другия). След 6м забременях и бях на утрогестан, фраксипарин, натаспин и витамини, но пак същия резултат. Мъжът ми при разширена спермограма , освен с морфология 2%, излезе с ДНК фрагментация 60% и варикоцеле, което не даваше много шансове . Заминахме за чужбина да поработим и през цялото време ( 6м) пихме добавки като по-специфично за него беше един сироп с куркума. Пихме убикванол също. Върнахме се в България и след седмица разбрах, че отново съм бременна. С успешната бременност бях на фраксипарин единствено и то по-скоро профилактично. Според няколко лекаря, причината е лошата морфология.   Бахме предвидили да правим кариотип и да преминем към инвитро, когато се приберем в България, но съдбата имаше други планове.
 Ако с още нещо мога да съм полезна , съм на разположение Heart

Последна редакция: вт, 31 мар 2026, 13:14 от Moderator2

# 33
Сърдечно благодаря за споделената история, Даяна! Нямате представа колко сходства има с моята и колко оптимистично ми подейства!

# 34
Много се радвам! Ако с нещо мога да съм полезна, съм насреща. Прегръщам Ви!🩷

Сърдечно благодаря за споделената история, Даяна! Нямате представа колко сходства има с моята и колко оптимистично ми подейства!

# 35
Здравейте момичета, в края на миналата тема писах за моите терзания. Накратко, имамам продължително течение по време на което останових бременност с уринален тест. След прегледа, на който не се видя нищо, пуснахме чхг - 187 беше то. докторката ме успокои, че макар течението може да и да продължи бременноста, уви след последващите две чхг-та стойноста спада. Обясниха ми, че това е биохимична бременност и трябва да си правя тестове докато стойноста стане 0.
Искам да ви попитам, ако сте преминавали през това, кога ви се нормализира цикъла и възобновихте опитите?

Бъдете благословени всички със здрави и пухкави бебчета Heart

# 36
Марипоза, нямам личен опит, но би трябвало съвсем скоро да ти дойде по-обилна от обичайното менструация и опити може да подновите веднага след нея. Даже има по-голям шанс за забременяване месеците след биохимична. Успех!

# 37
При мен минаха вече 4 месеца от неуспешния медикаментозен, последван от кюретаж и нещо никак не ми харесват нещата с цикъла ми, ще откача буквално. Идва си ми нормален цикъл през 27/28 дни, има си стандартно кръвотечение около 3 дни и после се почва едно кафеникаво зацапване/изкапване, незнам как и аз да го нарека, което още продължава още около 4 дни. Накрая толкова избледнява, че буквално продобива жълт оттенък и така в съвсем светъл нюанс и минимално количество (2-3 капки) това течение си продължава до следващия цикъл. Буквално в месеца имам 10 абсолютно чисти дни. И картинката е така вече 4 месеца.
Имам 2 микробиологии чисти, цервикален секрет чист, цитонамазка отлична, пролактина е добре, щитовидната е добре. АГ ми предложи да пробваме с прогестини за 2 месеца (Зафрила)- нямаше абсолютно никаква промяна. Което ме навежда, че не е хормонален проблема.
Започвам да развивам някаква обсесия с тоя цикъл, мисля го непрекъснато, на всяко посещение в тоалетната гледам има ли/няма ли. Мнението на АГ е да се даде време на организма, защото всяка интервенция си е "рана", а аз имам вече 2 кюретажа и LLETZ на шийката, освен цезаровото сечение, т.е. събират ми се бая неща, но като цяло май няма да ми се размине нова хистероскопия Sad
Съжалявам за фермана, но ми е много разтревожено, ще се радвам, ако някоя дама е имала подобни оплаквания да сподели. Хубав ден на всички!

# 38
Принцесо, това което ще споделя аз няма да те успокои може би. След медикаментозен аборт - успешен преди година вече и аз съм с такива оплаквания. Първите два месеца бяха зле обяснимо. Оттам нататък имам по 3 с нормален МЦ и по няколко ужасни със зацапване по 5-6 дни преди менструация и един месец, където буквално имах 7 чисти дни и после по същия начин някакво бледо жълтеникаво зацапване постоянно докато дойде. Отразява ми се супер зле на нервите, и други проблеми си докарах здравословни заради които опити не правим и се чувствам отчаяна. Хормони в норма, чиста микробиология, цито и самия МЦ редовен на 28 дни. Ходих 100 пъти на прегледи - няма полипи, АГ не намират причина и се хващат за мионите възли, но те се свиха и са в момента около 2см всички, и то субсерозни. Имам ги от години, преди аборта нямах никакви проблеми, сега е някакъв ад. Много по-обилен и понякога продължителен цикъл.

# 39
Едел, благодаря, че сподели.
Много е кофти, като продължава толкова време... Аз уж се успокоявам, че организма се нуждае от време и че телата ни все пак се лекуват и трябва търпение, но поне при мен няма ден, в който да не го мисля това и да се чудя дали ще спре и какво може да се направи. Този жълт нюанс, ако са изключени инфекции, вероятно говори за наличие на минимално количество кръв и това ме тревожи най-много.

# 40
Дано при теб е различно. 4 месеца е малко време наистина.

# 41
Аз бих направила хистероскопия възможно най-скоро. Имах подобни симптоми (нормално кървене 2 дни и после кафеникави съсиреци още 5 дни), оказа се рецидив на сраствания. Със сигурност описаните неща не са нормални.

# 42
Здравейте, нова съм тук...та, да споделя и моята история.
Имам почти 7 годишна дъщеря. Октомври миналата година решихме, че ни е време за 2ро дете и решихме да направим опит. На 23.12.25 г. видяхме 2те чертички. В септември ми горяха раничка, шийката ми се беше скъсила и до 12г.с. слагах Утрогестан вагинялно 2×1. В 13г.с. правихме фетална морхология и БХС всичко беше наред, шийката се беше затворила е т.н. За мое успокоение си направих и Пренатален тест в Селдженетикс - теста беше безупречен. Но уви.. на 24.03.26г. точно в 17г.с. след преглед се установи, че плода няма сърдечна дейност от 3,4 дни. На 25.03. ми бе предизвикан медикаментозен аборт и направен кюретаж. 4 дни бях на венозен антибиотик, сега съм вкъщи и пия Панцеф по 1 за 10 дни. Нямам болки, почти никакво течение без миризма и температура. Общо взето съм добре физически. Докторката няма обяснение за случилото се. Преди това не съм ималя наличие на инфекция. Пуснала е материял за анализ и след резултат уж ще може да каже причината.
Искам да се възстановя колкото се може по-бързо и да направим опит отново преди да размисля.
Обмислям да започна прием на витамините Ovee...Отделно пия вит. Д3 и цинк, защото имам дефицит.
Отворена съм за съвети и препоръки...
Мисля след 2ри нормален цикъл, ако нямам някакви инфекции да направим опит е искам тялото ми да е както се казва подготвено...
Благодаря!

# 43
  • София
Хелен съжлаявам, 17та гс си е доста напреднало Sad. Аз бихт е посъветвала поне 6 месеца да изчакате, знам какво е, искате да почнете опити отново, но дайте си време на тялото ви да се взътанови, кюретажа доста изтънява лигавицата така че иска си повечко време. Помислете и за изследвания на лигавицата, биопсия, или фемифлор тест мисля че се казваше, да се изключат някакви аномалии на самата лигавица.

# 44
Хелен съжлаявам, 17та гс си е доста напреднало Sad. Аз бихт е посъветвала поне 6 месеца да изчакате, знам какво е, искате да почнете опити отново, но дайте си време на тялото ви да се взътанови, кюретажа доста изтънява лигавицата така че иска си повечко време. Помислете и за изследвания на лигавицата, биопсия, или фемифлор тест мисля че се казваше, да се изключат някакви аномалии на самата лигавица.

Докторката каза, че ако няма проблем в юни ще можем да повторим опита.
До сега не съм имала никакви оплаквания. Редовен цикъл, редовна овулация. Точто 1 месец сме правили опит. Всичко стана бързо какно първия път. Има една подробност, която забравих. Както първия път, така и сега имах Хипермезис гравидарум - тежко гадене и повръщане. Първия път продължи до 9 месец. Сега бях на вливания с вит. В комплекс и нещата се потушиха е не съм повръщала. Също по думите на докторката моя организъм е  несъвместим с материала на съпруга ми. И тялото се бори с новия организъм. Първия път организмът ми не е знаел какво се случва, но този път се е борил с всички сили. Уж след тежък хипермезис често се наблюдавало такова протичане на бременностт втория  път. Но на мен малко ми звучи налудничево това...
Колкото до чакането..6 месеца е прекалено много време...просто в едив момент може просто да се откажа.

Общи условия

Активация на акаунт