Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 101

• 10 052
  • 339
  •   3
Отговори
# 330
Благодаря ти, gabinpf! Да ви е жива и здрава дъщеричката, много дива и усмихната! 🥰

# 331
Отдавна не бях влизала да надникна какво се случва в темата.

Успех на всички, които още чакат. Flowers Four Leaf Clover

Аз също бих препоръчала д-р Арабаджикова, тя беше моето слънце и успокоение, че всичко ще бъде наред. Аз съм с тежка тромбофилия, която откриха след мисед, въпреки че преди това имах една успешна и съвсем доносена бременност. Имах и ГД, и още хиляда неща, които трябваше да следи, заради лежащата ми първа бременност.
Д-р Тончев ме следи също като той назначаваше и коригираше терапията, вкл. вливки с желязо, но накрая д-р Арабаджикова се намеси категорично, когато Тончев искаше да ме сложи на 2х1 0.6 Клексан за всеки случай в началото на 36 седмица. Коагулацията ми беше сравнително ок. Тогава тя каза, че в крайна сметка не той, а тя ще трявба да ме спасява, ако нещо се обърка по време на раждането и предпочита да контролира ситуацията до последно. Дойде извънредно и ме индуцираха само, заради това ден преди термин. Изобщо не мога да си представя с кого бих се чувствала по - спокойна, че всичко ще бъде наред. Препоръчвам я и аз. След това отново имах нужда от нея и тя беше отново на линия за мен.

# 332
  • На изток от Ада
Момичета пия аб два . Ама дали след спирането им , мога да пусна нк клетки? Два три дни след спирането им.

# 333
Здравейте

Направих спонтанен аборт в 23 седмица, след което ми направиха абразио. Ходих на преглед понеже след първия цикъл продължи да ми зацапва и се установи, че имам останало парче ( плацентарен полип, така пише в амбулаторния). 

В болницата ми биха химически масаж, след това вкъщи също си бих химически масаж, минаха два цикъла и не пада това парче.

Моят гинеколог ми казва да изчакаме и третия цикъл и тогава вече ако не е паднало да повторим абразиото.

В момента нямам никакво зацапване и течение. 

Бихте ли споделили, тези които са имали подобен случай, моля са съвет. Мисля да потърся второ мнение, препоръчайте ми някой от гр. Варна и областта.

# 334
Наси, не съм убедена, но май може да се повлияе резултатът. Според мен, питай лекаря.

Мирка, аз имах плацентарен полип след раждането (бяха го пропуснали на ехографа при изписването ми, казаха, че е съсирек..) и кървенето ми продължи 3 месеца вместо стандартните 30-40 дни.
Премахнаха ми го с хистероскопия.
Щом нямаш течение, може и да е паднал? Ходи ли на ехограф/УЗИ?

# 335
  • На изток от Ада
Ще питам . Но кофти ако не става.
Че Михайлова не праща в друга лабораторията освен където работи май .
Едвам записах , за юни.. то не ни е удобен много но нямало друг . Съфорумка ми го записа ,че в Александровска,  трудно става по телефона...

# 336
Предполагам, че ако знае какви антибиотици си приемала и за какъв период, ще може да ги вземе предвид при тълкуване на резултатите.

# 337
  • На изток от Ада
Ще видим какво ще стане.
Дано си струва ходенето.  Дано бързо се ориентираме къде е кабинета й .

# 338
Наси, не съм убедена, но май може да се повлияе резултатът. Според мен, питай лекаря.

Мирка, аз имах плацентарен полип след раждането (бяха го пропуснали на ехографа при изписването ми, казаха, че е съсирек..) и кървенето ми продължи 3 месеца вместо стандартните 30-40 дни.
Премахнаха ми го с хистероскопия.
Щом нямаш течение, може и да е паднал? Ходи ли на ехограф/УЗИ?

Все още не е паднал, днес бях на преглед.

# 339
Здравейте

Направих спонтанен аборт в 23 седмица, след което ми направиха абразио. Ходих на преглед понеже след първия цикъл продължи да ми зацапва и се установи, че имам останало парче ( плацентарен полип, така пише в амбулаторния).  

В болницата ми биха химически масаж, след това вкъщи също си бих химически масаж, минаха два цикъла и не пада това парче.

Моят гинеколог ми казва да изчакаме и третия цикъл и тогава вече ако не е паднало да повторим абразиото.

В момента нямам никакво зацапване и течение.  

Бихте ли споделили, тези които са имали подобен случай, моля са съвет. Мисля да потърся второ мнение, препоръчайте ми някой от гр. Варна и областта.

И а съм така с аборт в 20, след третия по - обилен цикъл се е поизчистило имало още някакви остатъци, но били малки дори вече ми дават зелена светлина за опити

Общи условия

Активация на акаунт