Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 101

• 11 650
  • 376
  •   1
Отговори
# 360
Нищо страшно няма в хистероскопията, много по прецизно е от кюретаж, отделно ще имате информация за състоянието на ендометриума и кухината на матката.

# 361
Миналата година имах мисед в 8г.с. Направиха ми вакум аборт, уж за по-щадящо. Е да ама след него 30 дена постоянно зацапване и накрая се оказа,че не е изчистено хубаво. Последва хистеро, тя е най-добрата процедура за мен. Вижда се всичко, отстранява се каквото трябва и не се стреля на сляпо. Не се притеснявайте.

# 362
просто е останало малко парче 7 мм и не се маха а освен хистеро друго не ми предлагат,ако др цикъл не съм се изчистила ще се прави хистеро но това ме бави за следващ трансфер и също след повече хистероскопии може да се получат сраствания,но не знам и какво друго да пия освен противозачатъчните, които ми изписаха,страшно много време се губи с тия мисед аборти,а аз и заради миоми тр да правя аблация и после да чакам 3 месеца но не мога заради този остатък от аборта...

# 363
Ами дано се изчисти с цикъла.

И… От опит споделям, че когато се бърза става два пъти по-бавно.

# 364
да....вече видях....много бързах и накрая нищо не стана,не че преди като не съм бързала нещо е станало ,но това с абортите не е шега работа...за първи път се сблъсквам и с това,толкова неща за 10 години са минали че ....но сега исках да видя при другите как е и дали нещо друго би помогнало за изхвърляне на останалата част от плода и после тр да се чака и за нов трансфер....а някой да се е сблъсквал с миоми и правил ли е аблация

# 365
Единственият метод за лечение на миомни възли, който се счита за съхраняващ възможността за бременност и раждане е оперативният - миомектомия. Аблация, HIFU увреждат лигавица, яйчници и за пръв път чувам да се препоръчват преди бременност.

# 366
за Хайфу не знам нищо но за аблация знам че е щадящ метод но зависи от миомите,моите са малки и съответно горенето ще е малко и няма да има почти никакъв дискомфорт,всичко е според зависи,миомектомията си е опасна процедира

# 367
за Хайфу не знам нищо но за аблация знам че е щадящ метод но зависи от миомите,моите са малки и съответно горенето ще е малко и няма да има почти никакъв дискомфорт,всичко е според зависи,миомектомията си е опасна процедира
Аз имах четири миомни възела. Единия с големина от 4 см и това бе причината да ме посъветват да ги махна. Тъй като бях на 28 год , нераждала ме посъветваха отворена операция, за да се изчисти всичко, а и да се огледа. Три, четири години по-късно след две загуби в 20г.с. и 6г.с. отново имам два възела, но са 1.4, което не е толкова притеснително. Но и сега друг независим доктор ми каза,че ако порастнах преди забременяване ще се наложи отново да ги махнат, за да се случи. Иначе нямам никакви симптоми- обилен цикъл, болки и т.н.

# 368
Аз също нямам симптоми и не ми пречат, но се съмняват, че пречат на развитието на ембриона,вече съм с една загуба в 8 г.с. ,При вас загубите от какво са?

Цитат на: Monika1013 [b
[/b]link=topic=1865550.msg51315571#msg51315571 date=1783186612]
Аз имах четири миомни възела. Единия с големина от 4 см и това бе причината да ме посъветват да ги махна. Тъй като бях на 28 год , нераждала ме посъветваха отворена операция, за да се изчисти всичко, а и да се огледа. Три, четири години по-късно след две загуби в 20г.с. и 6г.с. отново имам два възела, но са 1.4, което не е толкова притеснително. Но и сега друг независим доктор ми каза,че ако порастнах преди забременяване ще се наложи отново да ги махнат, за да се случи. Иначе нямам никакви симптоми- обилен цикъл, болки и т.н.

# 369
Аз след загуба в 5 месец имах задържана тъкан която в началото се кръвоснабдяваше и след  обилен 3 цикъл се поизчисти, в момента съм на четвърти цикъл и се надявам нищо вече да няма

# 370
Дано и при мен и при вас стане,явно някой път трябва повече време,чакам втори цикъл и края на юли ще видим какво става,нещо приемахте ли за изхвърляне на плода

Аз след загуба в 5 месец имах задържана тъкан която в началото се кръвоснабдяваше и след  обилен 3 цикъл се поизчисти, в момента съм на четвърти цикъл и се надявам нищо вече да няма

Последна редакция: сб, 04 юли 2026, 22:03 от Zorita

# 371
Не, при мен си беше раждане
Дано и при мен и при вас стане,явно някой път трябва повече време,чакам втори цикъл и края на юли ще видим какво става,нещо приемахте ли за изхвърляне на плода

Аз след загуба в 5 месец имах задържана тъкан която в началото се кръвоснабдяваше и след  обилен 3 цикъл се поизчисти, в момента съм на четвърти цикъл и се надявам нищо вече да няма

# 372
доста неприятно е било при вас,казаха ли на какво се дължи,аз все търся причини,при следващи цикли пихте ли нещо за изхвърляне на остатъчната тъкан
Не, при мен си беше раждане

# 373
Бактериална инфекция изтичаха ми водите, освен антибиотици и пробиотици приемах и едни супозитори дистрептаза 2 опаковки те са против тазово възпалителни болести, по - добро усвояване на антибиотиците и не зная дали те са помогнали иначе нищо по - конкретно. И на мен ми казаха, че ще съм за абразио, но явно се разминах

# 374
  • HH
Alisiq123,

При теб каква беше инфекцията? И аз съм с загуба в 5 месец, в следствие на уреаплазма. Завършихме един курс с Доксициклин и сега чакам резултат дали още я имам.

Общи условия

Активация на акаунт