Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 101

• 16 988
  • 474
  •   2
Отговори
# 465
  • София
Попринцип да, може първата бременност да сте имала късмет, може пък сега да сте изтеглили късата клечка, никой не може да ви каже, пожелавам ви да е второто.
 Предвид че планирате бременност е добре да си я пуснете, аз попринцип апелирам всяка жена, която планува дете да направи такова изследване, информация за цял живот си е това.

# 466
Попринцип да, може първата бременност да сте имала късмет, може пък сега да сте изтеглили късата клечка, никой не може да ви каже, пожелавам ви да е второто.
 Предвид че планирате бременност е добре да си я пуснете, аз попринцип апелирам всяка жена, която планува дете да направи такова изследване, информация за цял живот си е това.

А основния пакет на Геника ли да си пусна, дали ще е достатъчен? Разширения е 500 евро не знам дали има смисъл, за това попитах тук. В семейството ми няма венозни тромбози и заболявания свързани с кръвосъсирването.

# 467
  • На изток от Ада
Виж основният. Пък в грника пазят кръвта може да допълниш. Ако излезе нещо

Последна редакция: пн, 07 сеп 2026, 22:30 от nasito8988

# 468
  • Пловдив
Здравейте дами. Обръщам се към вас за съвет. Имам дете на 4 години от нормално протекла бременност роден в 39 седмица. Сега отново направихме опит. Стана от първия път но завърши с missed аборт в 9 седмица. Сърдечната дейност беше спряла, развитието отговаряше на по-ниска седмица. Преди три дена направих медикаментозен аборт в болницата и се отдели плодния сак. Въпроса ми е има ли смисъл да пускам изследвания за тромбофилия при положение че първата бременност е била ок? Като цяло, какво бихте препоръчали да пусна, преди да започнем следващите опити?

При мен нещата се стекоха по същия начин, с разликата, че първото ми дете беше на 7. След основния пакет за тромбофилия направен в Геника се оказа, че съм с Фактор 5 Лайден и не мога да усвоявам витамини от група В. Направо съм изкарала късмет с първата бременност. Пожелавам ви успех за напред!

# 469
Здравейте. Загубихме бебето си в неделя, това ни е първа бременност. Бях в девета седмица, но казаха, че развитието е било като за 7ма бременност. На 01.09 прокървих, но имаше пулс. На 07.09 вече имаше аборт. Голям хаос от емоции и мисли ни е в главата. Всичко се случи в чужбина и реално съм преглеждана 3 пъти от трима различни лекари в този период. Не мога да повярвам какво се случи.

# 470
  • На изток от Ада
Съжалявам! Четох те в април ...
Щом е изоставало може би е имало проблем.

# 471
Не знам къде е истината. Не мога да кажа, че имах един проследяващ лекар и затова се лутах. Ходих в Щерев, имах прокървяване точно при прегледа. Докторката ми каза, че всичко е наред. Точно в 7ма седмица бях. Пулсът беше 90 - нисък ми се стори, но тя нищо не каза. Все си мисля, че ако ме бяха вкарали за система за задържане, можеше да е различно.

Сега като чета за изследване на плода - няма как да се направи такова при мен предвид обстоятелствата. Ще видим, ще се прибера в България в петък и ще ида на гинеколога, с когото говорих последните няколко дни, да видим.

Сега взимам метергин 125 мг и тахипирина 1000 за болката,  но ги взех в различни часове, обърках се и сега ще дублирам тахипирина (2 пъти на ден е), защото съм с болки, а аз имам много нисък праг и не мога да търпя изобщо. Не  знам какво предстои като път - и емоционално и физически, но се усещам доста разклатена.

Семейството постоянно звънят за подкрепа, но това малко ме натоварва.

# 472
  • На изток от Ада
Виж изследванията от първи пост.
Пусни поне част от тях. За тромбофилия,  за ЩЖ. Витамини.  Нк клетки които след аборт се изчаква 4 6 седмици. Хормони.  Антифосфолипидни антитела.
Спермограма за мъжа също е добре.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2026, 00:11 от nasito8988

# 473
Съжалявам за развоя. Най-вероятно става дума за хромозомна грешка на ембриона. 8-9 седмици са критични, защото тогава се проявяват хромозомни състояния, при които е възможна имплантация, но след това нещата не могат да преминат следващия етап на развитие. Нямате вина и не е могло да се направи нищо (визирам задържането).
Направете контролните изледвания, за които пише Наси. Имунологията също е фактор.
Нещо важно - ограничете всякакви обяснения и разговори с близки. Не дължите отчет на никого през какво преминавате. Сложете ясни граници и ги спазвайте. Споделяйте само с хора, които биха реагирали адекватно. Ако усещате, че потъвате емоционално - един-два разговора с репродуктивен психолог ще са от полза. Има онлайн консултации в специална платформа.

# 474
Съжалявам за това, което преживявате. Аз също загубих бременност, кюретажът ми беше на 15.07, но емоционално още се чувствам разклатена. При нас причината беше частична мола, т.е. грешка в оплождането, нямало е как изобщо да се развие такава бременност. Направихме консултации, включително с генетик. Нямам препоръка за нито от него, нито от АГ за каквито и да е изследвания. Питахме поне няколко пъти - отговорят, че е случайна грешка. Аз продължавам да търся причина, изчетох всичко по темата, по въпреки това се чудя дали за мое спокойствие да не направя изследванията от първа страница преди следващи опити…

Общи условия

Активация на акаунт