Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 101

• 18 806
  • 498
  •   1
Отговори
# 495
На някоя изписвали ли са ЕСТРОГЕН в първия цикъл СЛЕД АБОРТ? Заедно с прогестерон от 15 до 25 ден на цикъла?

# 496
Здравейте дами. Обръщам се към вас за съвет. Имам дете на 4 години от нормално протекла бременност роден в 39 седмица. Сега отново направихме опит. Стана от първия път но завърши с missed аборт в 9 седмица. Сърдечната дейност беше спряла, развитието отговаряше на по-ниска седмица. Преди три дена направих медикаментозен аборт в болницата и се отдели плодния сак. Въпроса ми е има ли смисъл да пускам изследвания за тромбофилия при положение че първата бременност е била ок? Като цяло, какво бихте препоръчали да пусна, преди да започнем следващите опити?

При мен нещата се стекоха по същия начин, с разликата, че първото ми дете беше на 7. След основния пакет за тромбофилия направен в Геника се оказа, че съм с Фактор 5 Лайден и не мога да усвоявам витамини от група В. Направо съм изкарала късмет с първата бременност. Пожелавам ви успех за напред!
Здравей Соленка, след като откри тази мутация после какви са били съветите на лекарите при последваща бременност?

# 497
Здравейте,

Направих си пакет от изследвания по преоръка на гинеколога ми и доверен на него ембриолог. Оказа се, MTHFR A1298 е с налична мутация - хомозигот по мутантен апел  и PAI-1 (4G/5G) е хетерозигот.

Тъй като съпругът ми взе изследванията първия път, на него ембриологът му е казал, че всичко е наред.

Аз като се обадих по телефона ми каза, че няма нищо сериозно - не усвоявам добре фолиева киселина и съм предразположена към съсиреци. Чудя се сега това означава ли, че имам тромбофилия или не? Другите 4 гена са без мутации F2 Prothromblin, F5 Leiden, F5 1299, MTHFR c677T.

Чакаме резултатите и на съпргура ми и тогава ще идем при лекарката.

# 498
  • Пловдив
Здравей Соленка, след като откри тази мутация после какви са били съветите на лекарите при последваща бременност?
АГ каза, че ще трябва да съм на инжекции (фракси или клексан) през цялата бременност, като каза, че трябва да направя консултация и с хематолог (дали преди следващ опит или веднага след + тест, аз да си преценя). За момента нито едното, нито другото се е случило. Аз даже много се двуомя дали да имам второ, че и 40-те чукат на вратата.

Общи условия

Активация на акаунт