Отговори
# 390
Този план на Доан ще е ден до пладне.  Само някой да я заплаши или да се завърти покрай нея и...... ще спи в градината на пейката да я пази.  Ще се обичаме  от разстояние , иначе ще трябва да има целувки и разни други работи , а това няма да е нашия сериал , нали ?!
Иначе си оправдават името на дизито  : "Или това в което вярваш , или твоето семейство. Това е твоето изпитание." Доан  мрази Тахир , но обичта към останалите от семейството е по-голяма. Ще продължава да се жертва за тях. Нима Чаала не прави същото за сестра си ?
Както Доан  ще влезе в съюз с Тахир , така и Чаала  ще  се залепи за някой. Предполагам ще е Шимшек. Той обаче се загуби някъде по трасето.
Саадет пак застава на пътя та детето си. Доан  я подмина преди 25 год. , но Мелек....... едва ли.
Иначе  епизода ми хареса.

Чакаме фраг !

Последна редакция: ср, 15 апр 2026, 00:15 от Kami_J

# 391
Аз мисля, че нито Доган е пристанал на баща си, нито Чаала ще стане адвокат на Шимшек. Тцъ. Поемат според мен предизвикателството на една сложна игра.

# 392
Дали Мелек ще бъде  спряна от майка си или тази жена ще избере най-после да бъде до децата си. Едни вземат момичето,други го отблъскват,трети го намериха окончателно,четвърти го обичат вечно.Любов ли бе да я опишеш.Харесва ми как сценаристите преплитат тънко тази линия сред патлаци и отмъщение.Да видим как ще се разпределят отборите сега .Истината за бебето ще излезе скоро наяве.Това може да засили гнева на Чаала.

# 393
Ками, и аз мисля като теб Grinning

Страхотна игра от Кенан и Афра в тази финална сцена Heart Eyes

https://x.com/abitvdizisi/status/2044158784956694867

# 394
# 395

Чаала: Мъжът когото обичам, прегърна нашия враг, Дидем.
Дидем: Семейството е такова нещо, Чаала. Те са, които нараняват най-много и тези, които лекуват.
Тахир: Утре сутринта ще започнем бракоразводно дело с Мелек. Ще се откажем от този брак, докато е в началото.
Доан: Може би те е наранило, но да, прощавам на баща си.
Чаала: Как така? Как така? Как така? Вече не те искам в живота си.
Доан: Добре, Чаала.
Чаала: Повече не се появявай пред мен... сине на Тахир.
Синан: Виж, аз нося този пишманлък в себе си. 25 години живях и премислях. Твоят проблем и твоето лекарство е Чаала.

# 396
По- голяма обида от това "сине на Тахир" не мисля, че би могла да съществува за нашия доктор. Доан си я заслужи!  
Когато за първи път се прокрадна фенската хрумка, че Чаала е маша в ръцете на Шимшек и неискрена към Доан, си казах: горкият Доан! От пилотната серия, когато само я държеше за малкото пръстче, вярвам в неговите чувства към Чаала и ми се струваше нечестно да бъде подвеждан. Днес обаче много ме разочарова! Не знам дали с лекота се отказа от Чаала, но се отказа. А пък аз такива неща не прощавам. Защо не успя да заяви любовта си? Заради сън? Мъж на 40 и няколоко години, демек зрял, образован и в същото време суеверен. Това хич не ми се връзва!
Цитат
Само някой да я заплаши или да се завърти покрай нея и...... ще спи в градината на пейката да я пази.
Да, Ками, със сигурност ще се озове там, но дали има право и дали ще бъде допуснат? Не може да причиниш такава болка на една жена, само защото се страхуваш да я обичаш. Съзнателно и доброволно излизаш от живота й, за да я предпазиш, като същевременно я разбиваш на хиляди парчета? Не го разбирам! Ама тя, смъртта, може да отнеме всеки един човек по всяко едно време. Това означава ли, че трябва да спрем да обичаме?!

# 397
Ами тя смъртта може да застигне всеки по всяко време, но ... в случая той мисли, че неговите действия, влизайки във война с Шимшек и другите кланове, ще я изложи на смърт. Смъртта при една война не е естествена или случайна. И освен това, войната, която е принуден да води, е негова, не нейна. Длъжен е да предпази Чаала.

# 398
Добро утро, девойки Kissing Heart

Мисля като Катето, Доан беше длъжен да я защити. Нещата вече излизат от орбитата на семейните кавги в Ханджъолу и преминават на друг левъл. Стана ми жал за Доан, Чаала наистина много го обиди с това "Сине на Тахир". Да, шокът и за нея беше голям, но...

Сценарият е невероятно добър, постоянно излизат нови събития като матрьошки. Ясно е, че сериалът навлиза в нова ос  Heart Eyes Много ми е интересно сега какво ще правим Heart Eyes

# 399
Привет Hug

Еве, благодаря за превода Heart

Взех от х превод на последната сцена, разговора между Синан и Доан Disappointed

Последна сцена 🎬 шедьовър! 👏🏻 сценарият е трогателен и автентичен, главните актьори са невероятни, а режисьорът и операторът са прекрасни. 🌟👏🏻

Синан: Наистина ли изобщо не я обичаше?
Доган: Обичам я, батко.

Синан: Ами тогава защо се отказваш, мой Доган?

Доган: Не съм се отказал. Винаги ще ги наблюдавам - само за да се уверя, че са добре и щастливи. Но тя никога няма да разбере, батко.

Синан: Не, просто не разбирам - защо? Защо?

Доган: Някои истории остават недовършени. Сянката им пада в тъмнината. Ти също го преживя. Ако направя една-единствена крачка, пламъците на същия този огън ще скочат върху нея. Трябва да се откажа от Чагла - заради Чагла.

# 400
Рейтингът

# 401
Привет  Heart

Ирка,благодаря,че сподели това мнение за последната сцена.  Heart Наистина е шедьовър и ще обясня защо мисля ,че е така.Доан избра пътя на "невидимия пазител".Отказва се от Чаала заради Чаала,което е парадокс.Той я напуска именно защото я обича..В неговият свят присъствието му в живота и е опасно за нея.Динамиката на разговора-меланхолично,фаталистично ,напрегнато.Диалогът е кратък ,но много наситен.Присъстват символи на фатализъм-"недовършени истории","сянка в тъмнината".Любовта е представена като заплаха за обекта на чувствата му.Доан приема ролята на воайор на собственото си щастие,обричайки се на самота,за да гарантира спокойствието и живота на Чаала.И всичко това допълнено от различните емоции ,които преминаха през нея за секунди .Блестяща екипна работа.

# 402
  • София
Гюнайдън, къзлар,

Много добър рейтинг, браво.

За съжаление снощи не можах да гледам този изпълнен с напрежение, както разбирам от коментарите ви епизод, но ще го направя при първа възможност.

Рейтингът е показателен - А.Б.И. продължава с пълна сила и очевидно ще имаме втори сезон, подготвят ни за това.

# 403
Привет, момичета! Hug
Еве, благодарности, че носиш инфото винаги навреме. Flowers Rose
И БРАВО за рейтинга! Hands Plus1 Аз като ви казвам, че АВ групата се събуди... Сега направо е отворило широко очите и съзнанието си. Blush
Сикорски Hands Clap
И да кажа - НЕ Е ВЯРНО, че Доган ще става или е станал мафиот. Тцъ! Доказва го душевната му борба, мъките на съвестта да избере (това ще продължи!), изборът на помощници от военните структури, с които е бил на държавни мисии. И още нещо, което спомена някак мимоходом в разговор с брат си - докато работата на фирмата (или клана, или Тахир бей - тук не разбрах точно от онлайн превода) не се промени, заплахата за живота на всички в семейството и ... на Чаала е реална и много голяма.

# 404
Превода слагам, благодарско на Нерон Flowers Rose

https://neronbgbezplatno.blogspot.com/2026/04/abi-13.html

Общи условия

Активация на акаунт