Съветите за оптимизация като цяло не са желани и добре дошли. С необясним за мен патос се брани идеята жената да е заета, много заета, много уморена като цяло, но задължително да върши сама и перфектно всички дейности по обслужване на "къщата". Защото никой друг не може да го свърши точно така и толкова добре, както самата тя.
Признавам, че в личния ми балон, съставен от роднини, приятели и колеги, имам само една-две такива жени, и то от по-старото поколение. Но тук във форума, и особено в специализираните теми, където има привидно "затворено общество" и хората се поотпускат да се пооплачат - масово се приоритизират прането, прозорците, цветята, градината, пред личната почивка и релакс. И то с някаква сладост едва ли не - "Ех, блазя ти не тебе, че можеш да си го позволиш, а аз горката..."
Това е темата. Вие "от тия" ли сте

Да кажем, че е почивен ден. Слънчев, приятно топъл.
Пролетно почистване с миене на прозорци, или разходки и активности навън?
Иначе познавам такива хора, не ми пречат, докато не решат да водят с религиозен плам досадни разговори на тази тема.
), ама аз ударя ключа и изляза да се развявам по разходки - ами няма да ми е ок. Мъжът ми много не помага честно казано, отказала съм се да се разправям и превъзпитавам, има си други положителни качества. Да водя битки и да стоя на мръсно и разхвърляно на инат, че да не го пипна аз - ми няма как да стане. Но всичко е до характер и темперамент - аз примерно не знам какво е да седна да пия кафе "на спокойствие". Мойто сутрешно кафе е на крак, докато обикалям по стаите и оправям легла, зареждам миялна, пералня... и не ми тежи честно казано. Да седна да пия кафе докато около мен всичко е на вили на могили ще ме изнерви 10 пъти повече.