НАБОРИ -2006 - Студенти - 3

• 12 077
  • 134
  •   6
Отговори
# 75
  • София
Здравето е най-важно, стресът е пагубен за много млади хора. Правото не гарантира големи приходи после, то нито една специалност не гарантира подобно нещо, затова по-добре да си учи всеки каквото го влече.

# 76
ВУСИ не е с добра слава. Болшинството деца са там за хартийката. По заверки блокират булеварда отпред на аварийки, иначе не се виждат. За качеството на преподавателите и конкретната специалност не мога да кажа...

# 77
На мнението на Мария съм, може би бих натиснала да изчака /това сме го преживели по друг повод с голямата, ревеше, не можеше ден повече, помолих я да издържи още две седмици, защото не можехме да тръгнем веднага, е....всичко се промени и накрая не и се тръгваше/. Да изкара годината, може нещо да ѝ се признае, и тогава да реши. Ние също бяхме пред дилемата УНСС или СУ, харесваше повече специалности в УНСС, но всички ѝ пълнеха главата, луда ли си, УНСС, много е ниското нивото и тем подобни, а като прочета бая известни личности на ръководни постовете в държавата точно от там са излезли. Та бих подкрепила детето си, ситуацията в наши дни е толкова динамична, те са толкова гъвкави и приспособими, че не се знае кое би ѝ осигурило по- добра позиция и реализация

# 78
  • Между гори и планини
Аз бих подкрепила каквото иска да учи, за да бъде с желание. Когато нещо после се работи с желание, винаги има добри резултати и доходи.
Моят е със силно инженерно мислене, но сам реши да не учи в ТУ Варна. Всичко може да поправи, остава му като хоби. След като се насочи към ВТУ, му предложих - кандидатствай английска лингвистика и международни отношения. На матурата по английски се представи повече от чудесно, на кандидат студентският изпит по английски - 6. Отиваме да се запише ( аз чаках вън , за да дам карта да плати), той ми звъни и казва - ще пиша Финанси и Маркетинг освен лингвистика. Добре, щом те влече. И записал за първо желание Финанси. И това го приеха на първо класиране, това записа. Ходи с желание, два дни в седмицата става в 5, пътува всеки ден по час в посока, но няма пропуснат ден на лекции и упражнения. Защото му е интересно. На вечеря разказва, обсъждаме интересни теми, имат право и правни въпроси също ми разказва . Вероятно се насочи към финанси, защото все повтарям , че човек трябва да има добра финансова култура, за съжаление малко хора имат. Е, не му беше приятна висшата математика, ама я мина. Сега и статистиката не му е любима. Но пък се сеща че в гимназията е минал част от нея.
Криминалистиката не е за всеки. Тежка работа е, трябва здрава психика. Имам познат криминалист. Жена му казва - според водката която ди сипва като се прибере, разбирам колко е тежък и брутално случая

# 79
  • столицата
С "Право" може да станеш криминалист, с "Криминалистика" няма да си юрист. Не знам колко криминалисти има в Бг, но със сигурност правото дава много повече варианти за професионално развитие.
Първата година е сложна - нови колеги, ново място, нови преподаватели, начин на преподаване  и режим на учене, сблъсък на очаквания с реалност. При Правото интересното идва през втората и следващите години, когато виждаш теорията от първи курс как се напасва със съответното право - вещно, семейно и т.н.

# 80
Има затворена група във фейсбук за тази специалност и това учебно заведение. Ако иска момичето да се присъедини и да разпита от първа ръка.
https://www.facebook.com/groups/944610477061192/?ref=share

# 81
Мария, няма да свършва бизнеса, ще измислим нещо Joy От кога са знайм,  я, направо сме си виртуални роднини Joy Че аз съм в драма пък как ще работи, като никой от нас не е в тия среди.
Аз съм се поотдръпнала, вече сс големи, решават си, носят негативи и позитиви, хвалят се, оплават се, ама така е живота! Смяна на университета не е голяма драма, важното е да се върви напред и да са здрави!

# 82
  • София
Изпуснала съм ви и аз и се чудя що никой не пише Grinning
Високите не са само в ТУ.
Чадото е 190 см - УНСС.
Малее ми на мен. Обмислям да го разпъна на четири коня да стигне заветните 200 см на вуйчо си Simple Smile)))
Обичам високи мъже.

# 83
Моичкият си има гадже, повече от две години са заедно. Харесвам я много, добро, умно момиче е, а и избра да учи моята специалност  Simple Smile.
Около тях повече деца са с гаджетата и то дълги връзки. Заедно са си независимо, че учат в различни градове и държави.

Последна редакция: сб, 25 апр 2026, 22:16 от zigizagi

# 84
Семестърът в ТУ София е към края си. Днес обявиха и датите за изпитите. Гадже (официално) нямаме, но пък има много приятели и приятелки, които да го разсейват Simple Smile .  Стискам палци на всички студенти!

# 85
  • у дома...
След някой и друг ден свършва и семестъра в УНСС. За сега сигурни три изпита ще има. Днес са имали тест с един отворен въпрос за освобождаване от изпит по една от дисциплините.
Гадже няма, кариера гонела 🤣🤣🤣

# 86
  • София
Синковецът в ТУ ще има 3 изпита. По Макроикономика са освободени. Крайната оценка още не си я знае - тя е съвкупност от оценките от 4 теста + оценките от забравих колко казуса. За сега си знае само оценките от тестовете, тези от казусите още не са им казани. Днес направи и предаде някакъв проект по Информатика.

Гадже още няма - заиграват се с едно много хубаво момиче от университета, от друга специалност и се жалва, че идва края на семестъра, и тя ще си заминава вкъщи, а после ще се връща само за изпитите. И после цяло лято няма да я има. Така че за сега не виждам възможност за нещо сериозно. Ако ще става нещо, ще е чак наесен Simple Smile

# 87
  • у дома...
Освен днешния тест по "Медии и политика", за всяко упражнение пишеха домашни. Същото е и по испански - за всяко упражнение поне по три текста за превод.

Заигравка и мойто има, но не бърза за никъде. Много готини колеги има, постоянно щъкат нанякъде.

# 88
  • Някъде в Европа...
При моето положението е - гадже, коли, фитнес, новата му страст - падел, работа и университет, в тази последователност 😀. Чакал да се позатопли, че да си вземел и "сърфа" и свободното време щял да си го прекарва в морето....Доколкото знам, ще има три изпита, има, мисля, и зачот, и текущи оценки. Семестърът свършва в края на май. Редовната сесия е до 20 юни (аз от началото до края й ще съм в чужбина, та ще съм много далеч от изпитните емоции, а и той едва ли ще си е в града ни) После нова квартира да се търси го чака..
Сега на дневен ред са баловете. Тежък месец ще е - канен е на 5 бала, като на единият е от най-личните гости, почти абитуриент 😆, аз на 2. Отново купувахме дрехи 😀, отново е готов за червения килим и бална фотосесия като партньор 😆 (дано не вали като миналата година)...После ще му мисли изпитите...

# 89
  • София
Учебната година приключи при нас, има малко изпити и край. Наесен с песен - първи семестър study abroad, после ще следват още два, всички на много хубави места. Надявам се и нас да ни огрее посещение на тези места😂🤣

Общи условия

Активация на акаунт