Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 95

• 6 214
  • 200
  •   1
Отговори
# 30
2402, за какъв период напред записват? Питам чисто ориентировъчно, нямам нужда от час в момента, но и аз видях, че последните месеци е почти невъзможно записването на часове през приложението. Май вече е влязла по схемата на репродуктивните лекари. Simple Smile

# 31
На късмет за 2-3 седмици напред.
Питайте, кога очакват тя да им даде графика си, дали не беше след 15ти всеки месец за следващия. Аз звънях всеки ден, да питам дали го имат вече и да запиша от първите свободни дни.
Ако е нещо много спешно и не може да се изчака, те ви дават мейла й, за да се свържете.
* след установяване на имплантацията, тя, естествено, нямаше часове, но ме извика и ме вмъкна между часовете си, защото каза, че не може да се чака и трябва бързо да обсъдим резултатите.

# 32
И моите наблюдения са същите - първия път ми дадоха час за след 2 седмици и половина, втория път за след 3 седмици. Тя самата ми даде мейла си ако има нещо спешно да ѝ пиша.

# 33
Момичета,  здравейте! Интересуват ме за момента 2 въпроса.
Колко време се чака в момента одобрение по фонда за инвитро процедура?
И колко време приблизително след одобрението се започва с процедурата?

# 34
Всеки месец има заседание. В зависимост кога подадете документите за кандидатстване, ще чакате между 2 и 6-7седмици за одобрение.
Може да стартирате веднага след получаване на заповедта(аз сега стартирах на третия ден от получаването). Зависи дали ще сте с дълъг или къс протокол и кога ще ви се падне цикълът. За стартиране на стимулация задължително вече трябва да има излязла заповед. Ако например сте на къс протокол, но заповедта ви излезе на седми ден от МЦ, би било късно в повечето случаи и ще останете за стартиране през следващия цикъл. Много е индивидуално.

# 35
Благодаря ви за отговора!

Всеки месец има заседание. В зависимост кога подадете документите за кандидатстване, ще чакате между 2 и 6-7седмици за одобрение.
Може да стартирате веднага след получаване на заповедта(аз сега стартирах на третия ден от получаването). Зависи дали ще сте с дълъг или къс протокол и кога ще ви се падне цикълът. За стартиране на стимулация задължително вече трябва да има излязла заповед. Ако например сте на къс протокол, но заповедта ви излезе на седми ден от МЦ, би било късно в повечето случаи и ще останете за стартиране през следващия цикъл. Много е индивидуално.

# 36
  • София
Добавям, че освен къс и дълъг протокол има може и на спонтанен цикъл. При него няма стимулация или е много лека.

# 37
Добавям, че освен къс и дълъг протокол има може и на спонтанен цикъл. При него няма стимулация или е много лека.

Може ли малко информация как се процедира на спонтанен цикъл? Извинявайте, но не съм въобще запозната.

# 38
  • София
Може ли малко информация как се процедира на спонтанен цикъл? Извинявайте, но не съм въобще запозната.

В общия случай се правят четири последователни пункции и един трансфер. Отнема повече време и се вадят по-малко яйцеклетки при всяка пункция сравнено със стимулация, но идеята е че уж са по-качествени и при жени с намален яйчников резерв се препоръчва.

# 39

В общия случай се правят четири последователни пункции и един трансфер. Отнема повече време и се вадят по-малко яйцеклетки при всяка пункция сравнено със стимулация, но идеята е че уж са по-качествени и при жени с намален яйчников резерв се препоръчва.

Благодаря!

# 40
Какво означава когато е PGT на ембриона с фрагментирана ДНК?

# 41
Ако е здрав. Нищо

# 42
Ами никаде не пише че е здрав или не. Погледнете снимката долу.

Ако е здрав. Нищо

# 43
На мен ми изглежда като да не са успели да го проверят генетично. Затова и остава без резултат.
Нека някой с опит да се изкаже. Ще е полезно и след разговор с лекаря да пишете какъв е бил проблемът.

# 44
Отдавна бях на преглед при Персенска и нямам никакъв спомен какво ми е казала - кога да се пуснат изследванията. Има ли значение на кой ден от цикъла се пускат тези изследвания? Ясно че ще е в ден без менструално кървене, но до колкото разбирам пише "5ден", а пък при мен и 5 ден често има зацапване (час за снимка на тръбите съм си го дописвала аз и не се отнася за този 5-и ден). Кога сте ги пускали вие?

Общи условия

Активация на акаунт